BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


5. syyskuuta 2012

Super fiilis!

Pääsin koulusta hiukan ennen neljää jonka jälkeen suuntasin suoraan tallille. Omistaja tuli pitämään meille vaihteeksi koulutuntia, joka tuli kyllä pitkästä aikaa tarpeeseen! Nyt kun oon itsekseni mennyt enkä niin useasti päässyt aina hyppäämään niin on tuuppailu oikeastaan alkanut kiinnostaa enemmän kuin mitä ennen!  
Mentiin maneesiin jotta Diva keskittyisi työntekoon enemmän.

Alussa aloitettiin ravissa keventäen pari kierrosta  kumpaankin suuntaan päädyissä tehden aina ympyrät. Kiinitettiin erityisesti huomiota siihen että hevonen on suorana ja asettuu hyvin kulmissa. Homma alkoi pelittämään melko pian ja diva tuntui oikein mukavalta. Pitkillä sivuilla jatkettiin avoa. Jatkettiin harjoitusravissa samaa tehtävää edelleen kiinnittäen erityisesti huomiota kulmissa ja ulkoapuihin. Oikeaan kierrokseen oli aluksi hiaman hankalempaa sillä jäin liikaa tukeutumaan sisäohjaan ja hevonen ei kulkenut suorassa. Loppuun päin diva oli oikessakin kierroksessa tosi hyvän tuntuinen. Käveltiin hetki jonka jälkeen jatkettiin pohkeenväistöllä. Tultiin ensiksi pituushalkaisijalta väistöä oikealle ja kun oltiin palattu takaisin uralle jatkettiin harjoitusravissa puolikierrosta josta taas takaisin käyntiin siirtyminen. Alussa kaula oli liian asettunut sisällepäin eikä väistöt oikein tuntuneet onnistuvan. Uudestaan ja uudestaan tulemalla alkoi kumminkin sujumaan paremmin kun itse muisti ne ulkoavut johtaa oikealle enemmän eikä tukeutua siihen sisäohjaan niin paljon. Samaa hommaa jatkettiin hetken päästä harjoitusravissa ja loppuun saatiin hyvät pätkät ja onnistuneet väistöt johon lopetettiin siltä suunnalta. Vaihdettiin suuntaa ja sama homma ja väistöt vasempaan. Vasempaan kierrokseen Diva oli loppuun päin parempi mitä oikeassa! 

Jatkettiin laukassa seuraavaksi samaa tehtävää kuin mitä alussa ravissa. Pitkillä sivuilla ajateltiin avoa ja kulmissa keksityttiin asettamiseen, kumpaankin päätyyn tehtiin edelleen pääty-ympyrät. Diva oli laukassa kyllä ihan super! Laukkasi hyvin pyöreästi ja rennosti eteen. Jalalla sai välillä kyllä ratsastaa hiukan mutta erityisesti loppuun päin D oli tosi hyvä!  Laukassa vaihdettiin pari kertaa vielä kummastakin suunnasta suuntaa kokorata leikaa, laukka ei saanut vaihtua vaan jatketkkiin vastalaukassa. Aluksi muutaman kerran Diva vaihtoi keskellä laukan kun itse jäin liikaa tukeutumaan sisälle. Pari kertaa uusiksi tultua sujui paremmin. Loppuun ravailtiin loppuravit eteen-alas ja voi vitsit miten hieno diva oli, en olis halunnut lopettaa ratsastusta ollenkaan kun D liikkui niin hyvin ja rennon pyöreästi eteen. Loppuun käytiin kävelemässä vielä loppukäynnit polulla. Jäi kyllä niin hyvä fiilis tuuppailu tunnista! :) Valitettavasti tästä kerrasta ei ole kuvia ollenkaan kun en saanut kuvaajaa värkättyä :( Perjantaina käyn ratsastamassa itsenäisesti ja treenaillaan varmaan näitä samoja tehtäviä, katsotaan jos saisin siksi kerraksi jonkun kuvaamaan! 


Omistaja onkin itse menossa viikonloppuna hyppäämään divan kanssa jonnekkin päin kisoihin joten meidän osalta peruuntui naapuritallin harkkakisat.  No onneksi noita seura-ja harkkakisoja tässä on muutenkin tulossa niin TR:n harkkakisoihin viimeistään sitten päästään loikkimaan!

Teitä lukijoita on kertynyt jo 126 kappaletta mutta olette kovin hiljaisia kommentoimaa,olisi kiva jos olistte himan aktiivisisempia.Ainakin ne postitiiviset kommentit aina piristävät päviää kummasti ja jaksaa aina panostaa postauksiinkin kun tietää,että niitä joku ylipäätään käy lukemassa! :) vielä syksyn mittaan ajattelin järjestää teille taas arvonnan kunhan vain keksin ensiksi  palkinnon joten sitä odotellessa..  Onko teillä muuten mitään erityisiä toivomuksia postauksien suhteen? vastauspostaus on ainakin tulossa lähiaikoina videon muodossa sekä tein videon musta ja divasta josta tuli ns kehitysivideo, tämä siis tulossa kunhan saan sen ladattua tubeen. Tällä kertaa taas tekstipainotteisempi postaus mutta palaillaan toivonmukaan kuvien kera viikonloppun! :)

6 kommenttia:

  1. sairaa kiva postaus ja kiva tää ulkoasu kans ! Ja koko blogi :D Diva on kyl hieno hevonen ja sä tosi hyvä ratsastaa (: Mihin luokkaan divan omistaja menee, jos tiiät ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! :) oiskohan nyt viikonloppuna menossa hyppäämään 110cm vissiinki, mut en tiedä yhtään et mihin päin oli lähdössä kisoihi :D

      Poista
  2. Joku varustepostaus sun varusteista olis kiva ja videopostaukset on aina huippuja. :)

    http://othellov.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varustepostauksen omista varusteista oon tehnyt jo 2x, aikaisempi löytyy blogin ihan alkuaijoilta ja uudemman tein tässä vähään aikaan sitten joka löytyy: http://momoona.blogspot.fi/2012/08/toivepostaus-varuste-inventaario.html

      videopostausta onkin varmaan piakkoin tulossa! :)

      Poista
  3. ihana postaus tää, mut harmi ku et taaskaan pääse osallistuu kisoihi :/ mut me mennää sit samoihi kisoihi, onneks meet vaa isompaa luokkaan nii mun ei tartte kisata sua vastaa :D mut ei mulla oikee toivepostausideoita oo, tykkän näist perusreeni-kirjoituksist ;D mä voisin yrittää tulla perjantain kuvaa ellei oo mitää menoo, mut ilmoilen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) nii no onneks noit kisoi tulee aika useesti ni eei haittaa vaikkei noihin nyt päästäkkään :) joo kiva, ilmottele! x)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016