BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


14. tammikuuta 2013

Maanantain piristys

Vihaan maanantaita.. Tuntuu,että tänäänkin olen kulkenut vain paikasta toiseen ihan puoli unessa :D Tallireissu kumminkin piristi kummasti ankeaa päivää, divakin liikkui paremmin kuin pitkään aikaan :)


Divan kanssa suunnattiin maneesille jossa mentiin ehkä hiaman yli tunnin verran. Lähdin jälleen työstämään pidemmän kaavan mukaan käynnissä kumpaakin suuntaa käyttäen, taivuttelin ympyröillä niitä suurentaen ja pienentäen,ratsastin eri kiemurauria, tein muutamat väistöt sekä tein pysähdyksiä kirjainten kohdalla. Kun diva oli tarpeeksi hyvän tuntuinen siirsin raviin, ravissa lähdin joka toisen kirjaimen kohdalla tekemään ympyrän ja lähdin sitä aina pienentämään, ympyröiden jälkeen tein pysähdyksiin asti siirtymisiä, diva oli hyvin kuulolla ja pysähtyi juuri silloin kuin halusin. Pyrin ratsastamaan D:n ravissa niin hyväksi ja rennoksi ja kun hevonen tuntui hyvälle käveltiin hetki jonka jälkeen lähdin työskentelmään laukassa. Otin alkuun kumpaankin suuntaan rentoa laukkaa koko uraa pitkin jonka jälkeen jäin keskiympyrälle.Otin jälleen siirtymisiä aluksi pysähdyksiin asti, alkuun diva ei oikein malttanut odottaa ja nostoissa lähti hiaman hosumaan mutta parani kumminkin ja loppuun päin malttoi odottaa ja seistä niin kauvan kunnes nostin laukan. Kun pysähdykset  lähtivät sujumaan tein laukka-käynti siirtymisiä, nämä sujuivatkin jo paremmin. Loppuun tehtiin lävistäjän kautta vielä muutamat vaihdot, diva oli kyllä todella hyvän ja rennon tuntuinen laukassa etenkin siinä oikeassa kierroksessa mikä on meille ollut yleensä se vaikeampi suunta.

pari kuvaa viimeviikon maanantailta :D
 Laukkojen jälkeen diva oli ehkä hiaman malttamaton mutta rauhottui kumminkin melko pian . Jäin vielä työskentelemään harjoitusravissa keskiympyrälle, jossa lähdin jälleen taivuteelmaan pienemmillä sekä suuremmilla ympyröillä. Diva alkoi koko ajan tulla vain paremmaksi ratsastaa. Fiilistelin jonkun aikaa enkä olisi halunnut lopettaa ratsastamista ollenkaan kun hevonen tuntui niin hyvälle, nyt kerrankin pystyin taas keskittymään enemmän siihen omaan ratsastukseen ja ryhtiin kun hevonen kulki hyvin :D Mulla tuppaa toi katse aina vähän liian useasti valahtamaan sinne hevosen harjaan.. samoin kädet jotenkin valahtavat liian alas? :D Lävistäjällä pyysin hiaman isompaa ravia.. voi vitsit,diva oli kyllä niin hieno ja liikkui hyvin rennon pyöreästi ja letkeästi eteen päin, ihan harmittaa kun taaskaan ketään ei ollut kuvaamassa :( loppuun vielä keventelin pari kierrosta ja käveltiin loppukäynnit! Oli diivuski taas vaan niin hieno! :)


Seuraavan kerran diivalua luvassa lauantaina joten palaillaan viimeistään silloin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016