BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


13. tammikuuta 2013

Kulunut viikko


Tällä viikolla en ole kauheasti kerinnyt kirjoittelemaan kun olen ollut koko ajan johonkin suuntaan menossa, koulukin vie tällä hetkellä suurimman osan ajasta, nyt alkoi se värikurssi ja olen ihan pihalla kaikestä siitä tietomäärästä :D Noh kumminkin tämän viikon diivauluihin! 

Maanantaina suuntasin koulusta samantien tallille, kerkisin liikuttaa divan juuri sopivasti ennen tuntien alkamista. Essi osui tuolloin samaan aikaan tallille ja räpsi meistä muutamia kuvia :)(lisäilen kuvia myöhemmin kunhan saan niitä itselleni :) Käynnissä taivuttelin suuntaa vaihtaen ja kulmissa asettaen kumpaankin suuntaan. Diva oli itseasiassa todella rennon ja mukavan tuntuinen heti alusta alkaen ja jaksoi hyvin keskittyä työntekoon. Ravissa jatkettiin pitkälti saman kaavan mukaan, vaihtelin suuntaa ja jatkoin työskentelemistä ympyröillä harjoitusravissa. Laukassa tehtiin muutamat siirtymiset muutoin otin laukka vain kokouraa pitkin kummassakin suunnassa. Lopuksi keventelin loppuravit vain eteen-alas.

Keskiviikkoona kun kerkisin tallille ratsastuskoulun tunnit alkoivat miltein saman tien kun ehdin maneesille. Diva olikin kuulema silloin päivällä ollut jo hyppäämässä joten en mennyt mitenkään raskaasti. Käveltiin tuntilaisten seassa ja hiaman ravailin, yhteensä mentiin about 20minuutin ajan.  Tallissa mulla oli reilusti aikaa ennen kuin kyyti saapui joten harjailin ja seukkasin divan kanssa varmaan reippaasti puolisen tunnin verran. Diva oikein tykkäsi ja ylähuuli alkoi vain venyä pidemmäksi kun rapsuttelin pepun päältä ja mahasta :D Diivuskista tuli ainakin tosi puhdas kun sen niiin perusteellisesti harjailin.



Perjantaina mulla olikin koulusta vapaa joten ehdin talille hyvissä ajoin ratsastamaan ennen ruuhka aikaa! Diva oli todella pirtsakalla päällä ja vähän säpsynä.. ulko-ovi olikin tällä kertaa kauhean pelottava kun ulkona tuuli niin ovi hiaman heilui :D Alkuun mulla oli tarkoitus tehdä jotain puomityöskentelyä mutta tyydyinkin ihan vain tuuppailemaan hiaman yli tunnin verran, ehkä ihan hyvä niin sillä diva ei oikein jaksanut kunnolla keskittyä paikka paikoin. Aloitin tekemään melko pitkän käyntityöskentely, käynnissä tein paljon pysähdyksiä ja lähdin taivuttelemaan ympyröillä aina niitä suurentaen ja pienentäen. Pikkuhiljaa diva alkoi keskittymään työntekoon ja kulki paikkapaikoin ihan kivasti. Ravissa lähdin aluksi työskentelemään harjoitusravissa, suurentaen ja pienentäen ympyröitä kierroks kierrokselta. Laukkaa otin aluksi kevyemmässä istunnassa kumpaankin suuntaan muutaman kierroksen, pitkillä sivuilla pyysin hiaman isompaa laukkaa. Tämän jälkeen työskentelin jonkun aikaa keskiympyrällä.Laukkojen jälkeen käveltiin hetki. Laukkojen jälkeen diva tuntui kipittävän kuin mikäkin höyryjuna..

 Keventelin kumpaankin suuntaan niin kauvan kunnes hevonen alkoi liikkua hiaman rauhallisemmin ja rennommin, töitä ja pidätteitä sai kyllä tehdä,ettei D ihan alta juossut pois :D Rauhottui se siitä kyllä melko pian. Tämän jälkee ratsastin kerran läpi helppo C:n kouluohjelman.  Kokorataleikkaa laukassa diva pääsi vaihtamaan laukan, ja laukkojen jälkeen lähti hiaman kipittämään.. muuten D liikkui itseasiassa tosi kivasti ja rennosti! :) lisää vaan treenailua niin ehkäpä joskus uskaltaudutaan vielä koulukisoihinkin :D  Loppuun päin keventelin vain loppuravit eteen-alas. Diva oli kyllä loppuunpäin tosi hyvän ja rennon tuntuinen, liikkui hyvin kumpaankin suuntaan. Jäi kyllä hyvä fiilis ratsastelusta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016