BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. tammikuuta 2013

Uusi vanha tuttavuus Elli


Tällä viikolla  on tullut heppailtua kyllä normaalia enemmän, teen tämän viikon diivailuista erillisen postauksen ettei nyt tämä postaus venähdä liian pitkäksi :)

Eilen torstaina mulla oli  tosiaan ratsastuskoululla estetunti... Tuntui ihan hassulta olla jonkun muun hevosen selässä kuin Divan :D Ratsuksi sain Ellin. Ellillä muistaakseni menin kerran jollain estetunnilla silloin kun olin artukaisissa melkein aloittanut, silloin heppa pääsi mua kuskaamaan ihan 6-0 :D En muistanut yhtään millainen Elli oli ratsastaa ja tallissa sanoivatkin,että kuumuu aika paljon. Odotin,että Elli olisi ollut kuumempi ja reippaampi tapaus, mutta ihan hyvin se lapasissa pysyi eikä ollut mitenkään tavallista kuumempi tapaus :D  Opettajakin sanoi,että maltoin hyvin odottaa eikä näyttänyt mitenkään siltä,että hevonen ei olisi pysnyt käsissä ja,että luultavasti divan kanssa ratsastaessa olen oppinut odottamaan paremmin ja rauhallisemmin esteillä.
Tunti sujui kokonaisuudessa ihan hyvin, verkattiin itsenäisesti ravissa ja laukassa jonka jälkeen aloitettiin tulemaan pareittain päädyssä olevaa kavalettiä ympyrällä, aluksi Elli  ei oikein osunut keskelle vaan lähti enemmän kavaletin vasempaan reunaan, pari kertaa uusiksi tultua kun itse kiinnitti siihen enemmän huomiota ja "tähtäsi" enemmän oikealla alkoi sujumaan. Kavaletin jälkeen aloitettiin tulemaan linjaa  kavaletti-okseri kavaletti, esteiden väliin tehtiin aina aluksi ympyrä. ymmärsin aluksi tehtävän väärin kun luulin,että ympyrät tulisivat esteiden ylitse, ensimmäisen kavaletin hyppäsinkin niin mutta tehtävän aikana valkenikin että ympyrät tehdään esteiden väliin :D  Tätä tälläisenaan pari kertaa tultua tämän jälkeen hypättiin alku samallalailla jonka jälkeen okserilta käännettiin kokorataleikkaamaisesti pystylle jonka jälkeen linjan aloitettiin toisesta suunnasta alku samallalailla ja jälleen kerran okserilta käännettiin kokoratalaikkeemaisesti katsomopäädyssä olevalle pystylle.Suuntaa vaihtaessa oletin,että laukat olisivat vaihtuneet mutta eivät vaihtuneetkaan niin näppäristi,kerran tultiin väärässä laukassa alkupää kun ei kerinnyt vaihtamaan ennen seuraavaa estetttä. Tuntui kului hirveän nopeasti ja joutui jonkun verran odottelemaan mutta kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvä fiilis tunnista ja Elli oli oikein mukava tapaus! :) Videolta näkyykin kaikki oleellinen, kiitos Lenskulle kuvaamisesta! :) Jätin videolle nyt tarkoituksella äänet kun joskus toivottiin, että kuuluu opetustakin.


Miten aina onnistunkin löytämään itseni tietyin väliajoin youtubesta selaamassa omia vanhoja videoita Pedantin ajoilta? Tuli taas kauhea ikävä noita aikoja, ja sitä opetusta! Tämän olen varmasti aijemminkin sanonut mutta pedantin ajassa ehtisin kehittyä huimasti silloiseen tasooni verrattuna.. Nyt kun kävi tunnilla hyppäämässä tuli taas kamala hinku ihan kunnolla päästä valmentautumaan ja treenaamaan esteillä! Helpointa varmaan olisi kun jos ois se oma hevonen minkä kanssa treemaaninen parhaiten onnistuisi.. hevosharrastus kun on vaan niin kallista,etenkin sen hevosen ylläpitäminen. Jos ois vaan yhtään enemmän ylimääräistä rahaa niin oisin jo ajat sitten ollut hevosen osto puuhissa :D Noh onneksi Divan kanssa nyt ollaan aika reippaaseen tahtiin päästy hyppäämään.. Nyt ois ensi kuussa tallilla tulossa omat seuraestekisat, toivottavasti näihin päästäisiin diivuskin kanssa loikkimaan! :)

5 kommenttia:

  1. Kiva että Ellillä meni kivasti. Videolla ei näy sun ratsastuksestasi? Videol näyttäis olevan viivi ja hani? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho,mitäköhän mahtaa youtube tai blogger sekoilla kun julkasin tän ni näytti,että on oikee video tosa ja nyt on toi viivin video? :D poistin ton toisen ni nyt kai toivottavasti pitäis olla se mun ja ellin video! :D

      Poista
    2. Heheh, nyt on oikea video, mukavalta meno näytti :D jos se oma heppa ei onnistu, nii ylläpitoheppa vaikka pariksi vuodeks olis kyl jees, jos vaan sitä sopivaa löytyy sulle :)

      Poista
    3. kiitti :) jeps, oma hevonen varmaa onnistuu korkeintaan sitten kun oon valmistunu ja päässy töihin :D tai myöhemmin vois harkita ylläpitoon, onneks mulla on nyt diva niin ei oo onneks ajankohtaista! :)

      Poista
    4. Onneksi et sul on diva! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016