BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. heinäkuuta 2013

Puomitunti

Heipparallaa taas pitkästä aikaa! Tuntuu,että viimepostauksestakin on ikuisuus. On ollut taas joka suuntaan kauheasti tekemistä enkä ole ehtinyt pahemmin postailemaan, tuntuu,että myöskin motivaatio oli tuossa hiaman kadoksissa, mutta nyt kun on aikaa ja innostusta niin tulin päivittelemään :) 

Viime tiistaina oltiin Divan kanssa puomitunnilla, tuli ihan tarpeeseen välillä tuollainen hiaman "tasaisempi" tuntikin :) Alussa lähdettiin työstämään ravissa sekä laukassa ympyrällä aluksi ilman puomia  ja hetken päästä puomin kanssa. Keskityttiin pääosin istuntaan ja tultiinkin laukassa kevyessä sekä esteistunnassa puomia. Diva oli alkuun jotenkin kauhean tahmean ja jäykän oloinen ja jalalla sai ratsastaa melkoisen paljon eteen.Ympyrätyöskentelyn jälkeen aloitettiin jumppailemaan kavaletti korkeuksilla  kaarevalla uralla niin ,että puomin toiset päät olivat ylhäällä. Ravissa homma vielä pelitti suht hyvin kunhan muisti pitää vauhdin tarpeeksi hitaana. Seuraavaksi jälimmäiset välit muutettiinkin ja tultiin alku kevyessä istunnassa ja puomien välissä nostettiin laukka ja tultiin seuraavat sitten laukassa. Tämä menikin ihan säheltämiseksi.. Diva tuli ihan liian lujaa sisälle kun oli hitusen vauhdikas siinä kohtaa.. ei oikein tajunnut nostella jalkoja joten tehtävä meni melko plörinäksi. Pikkuhiljaa kumminkin alkoi sujua paremmin huonosta alusta huolimatta ja päästiin hyvin rauhallisesti ravipuomeille sisään ja divakin tajusi alkaa nostelemaan kinttuja, puomien jälkeen se malttoi odottaa ja päästiin seuraavat puomit laukassa.  Lopetettiinkin siihen kun  hevonen toimi hyvin! Taisi tehdä puomijumppailu hyvää kun D ei ollut enään lopussa yhtään niin tahmea kuin alussa :) 



Tänään lauantaina liikutin ponin sekä divan.
Molempien kanssa mentiin melko rennosti ehkä vajaa tunnin verran kentällä. Diva oli alkuun taas vähän tahmatassu mutta parani kyllä hyvin loppuun. Ravissa asettelin ja taivuttelin riittävästi kumpaankin suuntaan sekä tehtiin siirtymisiä, laukkaa vain koko uraa pitkin hiaman tempoa säädellen. Loppuravit eteen-alas jo lopettelin siihen kun D liikkui rennosti eteen! 


Ponin kanssa käveltiin pitkät alkukäynnit, käytiin pellon kautta ihmettelemässä tien toisella puolella olevaa telttamäärää, muutama ruissilainen sinne telttansa kanssa oli majoittunut :D Pellolta mentiin kentälle, ei tehty oikeastaan mitään sen ihmeempiä ,tosi rentoa työskentelyä kaikissa asekellajeissa. Hiaman siitymisiä ja ympyrätyöskentelyä, lopettelin siihen kun R liikkui rennosti eteen. Loppuun piitkät loppukäynnit poluilla :)



Huomenna vielä diivailemaan, ensi viikolla to ja la! Palaillaan taas :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016