BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


9. helmikuuta 2014

Emirato

Eilisen päivän vietin Paimiossa kouluaisen Lindan luona. Ratsastettiiin jonka jälkeen laitoin Lindan hiukset uuteen uskoon. Alkuun Linda juoksutti Emiraton jonka jälkeen itse kapusin selkään. Emirato on alun perin tuotu Espanjasta suomeen ja osaa kaikenmaailman  piaffet sun muut kunhan ratsastaja vain pyytää, enpäs muuten ole koskaan ennen istunut hevosen sälässä joka pysähtyy kuin sienään kun vihelletään ;) Emirato on todella herkkä tapaus ja vaatii ratsastajalta hyvän tasapainon sekä vielä paremman kehon hallinnan. Jos vahingossakin jäi hiaman vetämään ohjista, hevonen vain nopeutti tahtiaan. Sen sijaan jos halusi sen hidastavan tuli nostaa käsiä ylöspäin sekä korviin päin, näin hevonen hidasti saman tien. Ihan vain tästä syystä Linda piti alkuun mua liinassa,  ja suurimmaksi osasksi keskityttiinkin mun omaan istuntaan. Linda itse on käynyt monestikkin Centered Riding tunneilla joten osasi sen pohjalta melkoisen hyvin mun istunnan heikkouksiin sekä vahvuuksiin. Lähden todella helposti usein könöttämään, pitäisi vain muistaa pitää se selkä suorassa samoin mun kädet aina välillä lähtevät haahuilemaan eikä nyrkit pysy pystyssä. Pitäisi useammin olla joku joka kentältä huutelee niin itsekkin keskittyisi huomattavasti paremmin. Kun istuntaan kiinnitettiin huomiota koko ajan ja siihen itsekkin keskittyi huomasi,että hevonenkin liikkuu huomattavasti paremmin.

Lopuksi alkuun Lindan avustuksella kokeilin pätkät espanjalaista käyntiäkin, kun itse oivalsi jutun juonen niin kyllä se siitä lähti! Lopuksi Linda vielä kapusi hetkeksi selkään, voi vitsit miten hieno Emirato oli! :) 

8 kommenttia:

  1. tosi hieno toi hevonen, ja hyvältä näytti myös teidän meno !:)

    VastaaPoista
  2. Siis tolta mä näytän sarvet päässä xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahh jep, mittää kypärää tarvita ku sarvet päähä ja menoks! :D

      Poista
  3. Jassoo siis tolt näyttää ku o sarvet pääs

    VastaaPoista
  4. Ois kiva nähä enemmänki tän sun kaverin menoo ja sun. Ootko menossa joskus ratsastaa sillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, en varsinaisesti tuollakaan kerralla kunnolla ratsastanut ku menin vaan liinan päässä kun kaveri antoi kokeilla millanen hevonen kyseessä :D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016