BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


27. helmikuuta 2014

Suunnitelma muutos

Heipparallaa! 
Suunnitelmat hiaman muuttuivatkin kun Nevalan valmennus olikin keskiviikolta peruttu. Sen sijaan olen nyt mennyt itsenäisesti tasaisella ja tänään torstaina päästiinkin ratsastuskoulupuolen tunnille hyppäämään. Pahoittelut ehkä tylsää tekstipainoista postausta, olen käynyt nyt viikolla pääosin hyvissä ajoissa aikaisin tallilla,etten ole saanut kuvaajia matkaan.Huomenna perjantaina sekä sunnuntaina vielä luvassa tällä viikolla glitteriä, katsotaan joskos niille kerroille olisi vapaaehtoisia halukkaita kuvaajia! :)

Tiistai: kävin Geen liikuttelemassa, tehtiin ihan perus juttuja siirtymisiä, temponvaihteluita, suunnanmuutoksia, laukkaa työstin koko uraa pitkin ensin hiaman isompaa laukkaa pyytäen jonka jälkeen hidastin ja kokosin laukkaa, gee  oli alkuun todella energisen oloinen.. Heti kun gee alkoi hiaman tulla paremmin kuuulolle sekä pikkuhiljaa rentoutumaan niin eikös maneesin takana olevalla tiellä ala mopopojat paukuttelemaan ja pärräämään mopojensa kanssa edes takas, meinas palaa käpy siinä kohtaa, toi tuskin oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun ne mopojensa kanssa siellä pärräävät, kevääseen päin kun mennään niin mopoilijat senkun lisääntyvät, joka keväinen rieasa!  Tuon jälkeen gee hiaman kyttäili toista päätyä ja liikkui vähän jännittyneesti mutta rauhottui  ja rentoutui kumminkin melko nopsaan, jatkoin työskentelyä harjoitusravissa tehden siirtymisiä niin kauan kunnes hevonen oli hyvin kuulolla ja liikkui rennon letkeästi eteen. Loppuun gee olikin jo mukavan ja hyvän tuntuinen joten lopettelin siihen.


Keskiviikko: oli tarkoitus mennä maneesissa puomeja ja kavelttaja kun valmennus oli peruttu mutta sen sijaan päädyinkin kentälle tuuppailemaan! Maneeissa oli sen verran porukkaa joten kun ilmakin oli sen verran hyvä suunnattiin suosiolla kentälle jossa saatiin mennä tunnin verran koko kenttää käyttäen ihan itsekseen.  Alkukäynnit sekä loppukäynnit käveltiin pidemmän kaavan mukaan metsäpoululla, vitsit oli kiva taas käydä päiväsaikaan rauhassa tallilla kun ei ollut mihinkään mitään kiirettä!  Gee oli itseasiassa jo heti alusta alkaen yllättävän rauhallisen oloinen. Työstin pitkään käyntiä hyväksi, ympyröillä, väistöillä sekä siirtymisillä. Ravissa jatkoin kolmikaarisella ja edelleen tehden siirtymisiä. Laukkaa otin koko uraa pitkin kumpaankin suuntaan josta jäin työstämään sitä keskiympyrälle. Gee oli laukassa alkuun tosi vahvan tuntuinen, sai kyllä  jonkun aikaa työstää ennen kuin oli taas hitusen rauhalliempi sekä paremmin kuulolla. Lopussa tamma olikin jo ihan super, oli hyvin kuulolla ja likkui rennon letkeästi eteen!


Torstai: Tänään torstaina päästiin Geen kanssa TR:n puolelle ratsastuskoulun tunnille kun sieltä vapauituikin estetuunilta yksi paikka. Valitettavasti niin nopealla varoitusajalla en saanut ketään kuvaaman tuntia. Alkuun verkkailtiin ihan itsenäisesti ravissa ja laukassa. Verkkojen jälkeen aloitettiin melko pian hyppäämään. Suoraan keskihalkaisijalla oli  pysty-pysty 6 tai 7 askeleen linja.Tunnin aikana hypättiin tuota vasemmalta sekä oikealta niin,että esteiden väliin tuli alkuun voltti oikealle taikka vasemmalle. Meillä oli alkuun ongelmana,ettei laukat vaihtuneetkaan esteiden jälkeen oikeen päin mentäessä, vasempaan tehtävä tuntui helpommalta. Esteitä hiaman korotettiin ja tultiin samaa uudelleen ja uudelleen, nyt saatiin myös oikeaan suutaan laukat vaihdettua esteiden päällä. Lopussa tultiin linja ihan pelkästään sillä 6 askeleella ja saatiin hyvät  hypyt, glitterikin malttoi odottaa!  Ihan viimeisenä tehtävänä muutettiin linjan ensimmäinen pysty vielä ristikoksi jota tultiin pienenä kahdeksikkona, oikealta sisään- vaihto vasemmalle- ja hyppy oikealle, ekalla kertaa laukka ei vaihtunutkaan esteen päällä vasempaan joten aloitetiin samtien uudelleen, nyt kun itse oli hiaman paremmin hereillä niin homma pelasi! Simppeli ja kiva yksinkertainen tehtävä, kaikenkaikkiaan tunnista jäi tosi hyvä fiilis! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016