BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. helmikuuta 2014

Uusi tuttavuus Glitter

Heipparallaa!
Olen vietellyt tämän viikon nyt pientä lomaa koulun loppumisen kunniaksi, ensi maanantaina onkin taas paluu arkeen kun työt alkavat. Tämän alkuviikon tosin olen maannut kotona kuumeessa katsoen aamusta iltaan greyn anatomiaa. Eilen ei onneksi ollut kuumetta joten päääsin tallille lähtemään.

Kuten jo parissa edellisessä postauksessa puhuinkin, oli eilisen päivän ratsu uusi tuttavuus! Glitter on 9-vuotias säpäkkä siro pieni reipas ihastuttava tamma! Kävin sitä kokeilemassa tuossa muutama viikko takaperin ihan sattumalta kun huomasin siitä ilmoituksen. Kokeilu kerralla ratsastin Geellä pellolla, ja ihastuin kyllä heti! Tietysti tamma hiukan alkuun testaili kun vieras kuski selässä ja kaikenlisäksi tuntui,että itsekkin olen ihan kohmeessa. Ratsastettavuudeltaan mulla tuli jokseenkin diva mieleen hiaman pienemmässä koossa tosin, herkkä, kevyt, siro,säpäkkä. Loppuakohden alkoikin jo synkkaamaan paremmin ja tamma liikkuikin pätkittäin jo tosi kivasti! Glitterin kanssa nyt siis touhuilen muutaman kerran viikossa!


(pahoittelut kuvien laatua, maneesissa oli muutenkin pimeä ja kuvat jäivät muokkaustenkin jälkeen sumeiksi, kaikenlisäksi blogger vielä huononsi laatua entistä enemmän)
Eilen torstaina kävin kokeilukerran jälkeen ensimmäistä kertaa tamman liikuttamassa . Essi osui samaan aikaan  tallille ja oli hetken aikaan maneesilla kuvaamassa ja videoimassa, kiitos! :)  Ei tehty oikeastaan mitään sen kummempia, kunhan tutustuttiin lähinnät toisiimme ja työskentelin jokaisessa askellajissa. Alkuun Gee oli melkoisen vauhdikkaalla tuulella eikä oikein malttanut odottaa tippaakaan, se oli myös etenkin oikeaan kierrokseen tosi vahva. Työstin suunnanmuutoksilla, kiemuroilla sekä ympyröillä. Kun käynti oli jokseenkin hyväntuntuista jatkoin pikkuhiljaa ravissa saman kaavan mukaan. Laukkaa otin koko uraa pitkin sekä ympyröillä kumpaankin suuntaan, Geellä on ihan älyttömän mukava laukka istua, oikein keinuhevosen laukka! Laukkojen jälkeen tamma oli hetken hiaman malttamaton ja käyntityöskentelyissä lähti tarjoamaan raville koko ajan. Rauhottui se kumminkin melko nopeasti jonka jälkeen jatkoin hetken työskentelyä harjoitusravissa ja loppuun keventelin loppuravit! Loppuun päin Gee oli jo paremmin kuulolla ja lähti rentoutumaan kivasti! Lopettelin siihen ja kävelin loppukäynnit maastakäsin.

Tuntuu,että itsekkin olen vähä rapakunnossa kun ratsastuksessa ei ole ollut minkäänlaista rutiinia muutamaan kuukauteen, eilenkin tuli huomattua että kuntokin on huonontunut ihan rutkasti! Nyt ratsastuksen lisäksi aloin viimevikkolla tosin käymään salilla, vihdoin ja viimein sain otettua itseäni niskasta kiinni ja aloin liikkumaan muutenkin ratsastuksen ohella, joskos se oma kuntokin siitä pikkuhiljaa palailisi paremmaksi säännöllisen liikunnan kautta! Geen kanssa  tietenkin varmasti menee jonkun aikaa ennen kuin hevosta opin kunnolla tuntemaan sekä ratsastamaan mutta tarkoituksena olisi pikkuhiljaa yhteisen sävelen löytyessä myöskin päästä osallistumaan eri valmennuksiin ja ehkäpä toivonmukaan jossain kohtaan myöskin ainakin kotitallin kisoihinkin! :) Huomenissa suuntaan kaverin luokse paimioon heppailemaan sekä sunnuntaina käyn liikuttelemassa taas Geen, pitkästä aikaa siis oikein hevostäyteinen viikonloppu!

6 kommenttia:

  1. Mä voin niin samaistua suhun ton kunnon heikentymisen kanssa! Vaikka kävin tunneilla kerran viikossa, huomasi kuinka paljon kunto on huonontunut siitä kun ratsasti vielä lähes joka päivä :D Nyt Divan kanssa aloitettuani teen paljon enemmän koko ajan töitä, ja huomaa kuinka paljon kunto onkaan alentunut... Mut tosi hienon näköinen hevonen toi Glitter!! Hyvin meette :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeps mut onneks se kunto kumminkin kans pikkuhiljaa palailee tosi nopeesti säännöllisen treenaukse myötä! Kiitos :)

      Poista
  2. onpa kiva että oot löytäny uuden ratsastettavan, kivalta näyttää jo nyt ja varmasti paranee vaan ajan kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Oi kiva kun sait vuokrahepon Glitterin! Vuokraatks kans taavin viel? :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016