BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. syyskuuta 2014

Keskiviikko illan estevalmennus

Tiistaina  kävin geen liikuttelemassa ja kannoin maneesiin muutaman kavaletin joita tultiin. Sen enempää en lähde jaarittelemaan joten video puhukoot tällä kertaa puolestaan. Gee oli suht tasaisen ja hyvän tuntuinen alusta alkaen.

Ei harmiksi saatu järjestettyä kyytiä mitenkään tälle torstai päivälle joten valitettavasti jouduin Backlundin valmennuksen peruamaan. Kovasti olisin sinne halunnut mutta ei auta, ehkä joskus seuraavalla kerralla sitten! Sen sijaan sain onneksi  Kaisan kanssa sovittua estevalmennuksen eiliselle illalle!

Verkkailin itsenäisesti ravissa sekä laukassa jonka jälkeen aloitettiin tulemaan kavaletti tehtävää oikeassa kierroksessa, kavaletti- josta oikealle ympyrä- kavaletti uudelleen josta jatkettiin seuraavalle kavaletille ja jälleen ympyrä oikealle, samaa tehvätää tultiin myöskin vasemmasta kierroksesta. Kavalettitehtävän jälkeen siirryttiin tulemaan jumppasarjaa. Geellä tuntui olevan jälleen kauhea hoppu ja kiire! Keskityttiinkin,että saisin pidettyä hevosen koottuna hyvässä laukassa ilman,että gee pääsisi kaahaamaan. Lopussa tultiin jumppasarja vielä pariin otteseenn korotettuna josta siirryttiin seuraavaan tehtävään. Kun viimeistä okseria nostettiin lähdin alussa kauheasti paineistamaan jalalla vaikka olisi pitänyt muistaa istua ja odottaa. 


 Kavaletti- 5 laukkaa pystylle-päädyssä vaihtui suunta ja kavaletti 5 laukkaa okserille.  Alku meni aivan plörinäksi ja jostain syystä lähdin välissä puskemaan 4 askelella.. kun olisi pitänyt vain istua ja odottaa! Liian helposti kun en nää paikkaa lähden liikaa ennakoimaan ja tulen hätäiseksi ja lähden ratsatamaan eteen.. Kokosin ajatukset, keskityin paremmin ja tultiin uudelleen! Pidin vastaan muistin istua ja päästiin väli tulemaan 5 askeleella. Lopuski tultiin  vielä pariin kertaan kummastakin suunnasta  suoralla linjalla pysty-okseri ja lopeteltiin siihen kun saatiin hyvät hypyt. Gee oli jälleen tapansa mukaan melkoisen vauhdikas ja tahtoikin välit lähteä helposti kaahottamaan oman päänsä mukaan, itse piti muistaa pysyä vaan tomerana niin saatiinkin välit hyvin onnistumaan! Jäi kyllä todella hyvä fiilis tämänkertaisista hyppelöistä! Kaisan kanssa lopussa puhuttiinkin,että mikäköhän siinä on kun valmennuksissa kaikki rullaa ja muistan ratsastaa ja pysyä tomerana mutta aina kun lähdetään kisoihin lamaannuun ja unohdan täysin ratsastaa.. pitäisi vaan osata luottaa itseen ja pysyä tomerana loppuun saakka. En ole koskaan kisoja  jännittänyt enkä niitä jännitä nytkään jotenkin vain unohdan ratsastaa.. Toivotaan etten lauantaina lamaannu vaan muistan ratsastaa loppuun saakka!

6 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä näytti tuo valmennuksen video! Tärkeää, että jo verkassa muistelet asioita, mitä sun pitää tehdä ja keskityt niihin radalla. Mäkin mietin radalla, mitä pitää tehdä, kun auttaa keskittymään. Mun mielestäni näytti kyllä hyvältä ja tosi kivalta tuo valmennus, näytät vaa iha esteratsastajalta ;) ratsastat vaan ihanan siististi! paljon tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista
  2. Miksi et myötää kädellä hypyissä? Pelkäätkö ett Gee lähtee käsistä jos annat ohjaa esteellä? Muuten näytti tosi hyvältä ja muutamissa hypyissä muistit myös myödätä edes vähän kädellä :) tsemppiä tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei,en pelkää ja kyllähän mä yritänkin myödätä , tietenkin saisin kyllä mennä kädellä hyppyyn mukaan nykyistä enemmän! Kiitos sulle asiallisesta kommentista :)

      Poista
  3. Mun mielestä myötäät ihan oikein,metrisillä esteillä ei yleensä kannata heittäytyä kaulalle hullun lailla ja olet kuitenkin kropalla mukana hypyissä. Tasaista menoa! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016