BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


1. syyskuuta 2014

Syyskuun ensimmäinen

Moikka ja kivaa alkanutta syyskuuta kaikille!  Glitterin sainkin käydä viikonloppuna joka päivä hoitamassa sekä liikuttamassa. Mulla on tällä kertaa vain perjantailta videokooste kun Linda oli yllättäen käymässä artukaisissa ja samassa  lupautui meitä kuvailemaan. Tänään maanantaina käyn vielä illemmalla geen ratsastamassa, katsotaan joskos saisin värkättyä jonkun kuvaamaan. Nyt syyskuusta lähtien itseasiassa lisäsin vuokrauspäiviä ja tästä edes Glitterillä käyn kolme kertaa viikossa! :)

Perjantaina kävin vasta illemmalla liikuttamassa Glitterin. Mentiin kentällä rennoksiin ehkä vajaa tunnin verran. Tamma oli melkoisen vauhdikkaalla tuulella ja tuppasi keskittymään vähän liikaa siihen mitä ympärillä tapahtuu kuin itse työntekoon. Alussa mistään ei tuntunut tulevan sitten yhtään mitään.. gee kaahotti pitkin kenttää kuin höyryjuna. Kokosin ajatukset ja jäin hetkeksi päätyyn työstämään käynnissä, kun käynti tuntui tarpeeksi hyvälle lähdin vasta uudelleen työstämään ravissa. Kun itse lähti paremmin myös keskittymään toimi glitterikin paljon paremmin ja pikkuhiljaa gee tuli paremmin kuulolle ja liikkui jo paljon rennommin eteen kuin mitä alussa. Lopussa se olikin huomattavasti mielyttävämpi sekä rennompi ratsataa.Lopettelin siihen kun g tuntui hyvältä ja käytiin polkujen kautta kävelemässä loppukäynnit.

Nyt vasta oikeasti alan sisäistämään,että syksy tosiaankin on tullut, kauheeta miten nyt jo on kesää ikävä! Kello näytti lähemmäs 10 illalla kun lähdin tallilta ajelemaan kotiin päin. Tuohon aikaan oli jo pilkkopimeää.. kuukausi takaperin  kun tallilta lähti tuohon aikaan paistoi vielä aurinko :(

Lauantaina  mentiin maneesissa kunnolla noin tunnin verran. Pidensin jalustimetkin koulujalkkareiksi :D Alkuun työstin hetken kahdeksikolla tehden keskelle aina pysähdyksen, aloin kiinnittämään huomiota etten niinkään pysäytä ohjista vetämällä vaan istunnan avulla. Pitkillä sivuilla lähdin väistättämään uralle ja uralta pois päin kummastakin suunnasta. Takapää ei väistänyt kunnolla ja gee ryhtyi vinoksi. Otin raipan avuksi niin gee lähti väistätäämään  pikkuhiljaa paremmin. Kun väistöt alkoivat sujua jatkoin pikkuhiljaa ravissa saman kaavan mukaan. Laukassa pyysin alkuun pari kierrosta rentoa  ja isoa laukkaa eteen jonka jälkeen lähdin kokoamaan ja pienentämään laukkaa, gee pelitti oikeastaan todella kivasti ja olikin paljon paremman tuntuinen ja kuuliaisempi kuin mitä edellispäivänä. Laukassa tehtiin pariin otteeseen kummastakin suunnasta vaihtoja lävistäjän kautta, lopettelin siihen kun saatiin onnistuneet vaihdot. Loppuravit eteen-alas. 

Eilen Sunnuntaina suunnattiinkin puolestaan pitkästäa aikaa Geen kanssa maastoilemaan. Yleensä ollaan lähdetty maastoon Viivin sekä Pertin kanssa mutta tänään Viivin ollessa kisoissa käytiin kiertämässä yksinään pieni vajaa tunnin mittainen lenkki tallin "lähimaastoissa". Käveltiin jokivartta pitkin jossa myös otettiin pari pätkää laukkaa sekä ravailtiin. Gee oli kyllä hirmu tyytyväisen oloinen maastoilupäivään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016