BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


8. syyskuuta 2014

Salo alue-este 90&100cm

Sellainen kisapäivä tällä kertaa. Eilen sunnuntaina 8 aikaan nappasin Viivin kyytiin ja suunnattiin tallille pakkaamaan kamat ja hoitamaan hevoset lähtövalmiiksi. Aloitettiin Viivin kanssa myös kuvaamaan videopostausta tällä kertaa tarkoituksena saada kuvattua kunnolla mutta valitettavasti jälleen kilpailupaikalla oli koko ajan sen verran kiirus ettei kyllä paljoa ehtinyt edes kuvaamista ajatella.. katsotaan nyt joskos seuraavista kotitallin kilpailuista saisi kasattua edes jonkinlaisen koosteen kisapäivästä!


Kisareissu  meidän osalta alkoikin melkoisen mallikkaasti kun saavuttiin Saloon ja väärälle tallille.. Kyseisellä tallilla oli viime viikonloppuna kilpailut joten oletettiin paikan olevan myös tälläkertaa sama eikä sen koomin siis aikaisemmin tarkistettu paikkaa saatikaan osoitetta.. hetken ihmeteltiin kun ei auton autoa missään saati yhtäkään hevosta taikka ihmistä. No tarkistettiin siinä kilpailupaikan osoite ja lähdettiin ajamaan sinne oikealle kisapaikalle.. pieni paniikki siinä tuli,että ehditäänkö ajoissa kun kumminkin matkaa oli vielä jonkun verran jäljellä tallille mutta loppujenlopuksi  oltiinkin suht hyvin aikataulussa! Mitä tästä siis opimme, tarkista aina ennen kisoihin lähtemistä osoite! :D


Otettiin hevoset ulos kopista ja puettiin suitset päähän. Ida jäi kävelemään Geen kanssa kun käytiin Kaisan opastuksella kävelemässä Viivin kanssa 90 rata.  Suht simppeli  8 esteen rata, arvoteluna oli 367.1 (A2/A2) eli uusintaan olisi jatkunut suoraan. Katsoin pari ensimmäistä ratsukkoa jonka jälkeen suuntasin laittamaan geetä kuntoon. Sielän verryttely oli maneesissa ja esteverkka ulkona. Jo verkassa gee oli melko vauhdikkaan oloinen. Verkkaesteille alussa paikka ajautui hiaman pohjaan mutta sitä lukuunottamatta saatiin paikat onnistumaan, gee tosin oli melkoisen vahvan tuntuinen ja tuntui etten  saanut sitä esteiden jälkeen tarpeeksi nopeaan takaisin. Itse rata alkoi suht hyvin, vahva gee oli edelleen ja yksinkertaisesti en vain saanut sitä pidettyä.. hevonen ei ollut ollenkaan ohjan ja pohkeen välissä. Selässä en oikeastaan pystynty tekemään muuutakuin yrittää tuoda esteille mahdollisimman hyvin ja toivoa parasta. 4 esteeltä tippui puomi ja kuudennelta  esteeltä kiellettiin ulos... Turhautti ja ärsytti radan jälkeen tolkuttomasti  ja vähän kauhulla odottelin seuraavaa luokkaa,että mitä siitäkin oikein tulisi. 


Metrin rata oli melko samantyylinen kuin mitä 90cm myöskin arvostelultaan sama  8 esteen rata.  Tämä olikin mun ensimmäinen metrin rata kisoissa ikinä ja samalla siis myös mun ja geen eka yhteinen metri. Kaisa lähti ennen meitä joten oli samaan aikaan itse verkkaamassa ja samassa pystyi myös meitä osittain ohjeistamaan. 90 luokassa meillä oli ohjat nivelrenkaassa mutta vaihdettiin ohjat  pessoan alempaan renkaaseen. Gee oli heti paremmin kuulolla eikä yhtään niin vahva mitä edellisessä luokassa sekä  oli myöskin paremmin ratsastettavissa. Verkassa otettiin parit hyvät hypyt jonka jälkeen jäätiin odotelemaan omaa vuoroa. Kolmoselle tuli kielto mutta yli päästiin toisella kerralla. Apinanraivolla menin yli ja ajattelin vain,että kahdesta luokasta meille ei kyllä hylsyä tule! Sarjan ensimmäiselle paikka ei kyllä osunut yhtään ja ihmeen kaupalla yhdellä pudotuksella rämmittiin sen läpi.  Parilla viimeiselle en oikein päässyt hyppyyn mukaan. Maaliin asti kumminkin päästiin. Vähän sekalaiset fiilikset jäi kyllä kisoista, 90 meni aivan penkin alle.Oishan tuo metrin rata voinut mennä huonomminkin niinkuin alussa pelkäsin mutta maaliin päästiin. Noh pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. Ja lisää treeniä.

Huomenna tiistaina käyn geen liikuttelemassa tarkoituksena mennä puomeja. Torstaina olis Kotimäellä Sanna Backlundin valmennus johon haluttais kovasti lähteä, kaikki nyt vaan riippuu täysin saadaanko kyydit järkättyä!  Lauantaina olisikin naapuritallissa alue-estekilpailut joissa tarkoitusksena hypätä myös 90 sekä 100cm.

8 kommenttia:

  1. Heh, hups kun väärään paikkaan menitte, mut onneks ehditte Merlitziin! :D

    No ei nuo radat hirveen huonoja ole, kun kuitenkin oli aika sujuvan näköistä :) hyvä kun maaliin asti pääsitte metrissä! ens kerral toivottavasti olet tyytyväisempi uusiin ratoihin, tsemppiä! Toivottavasti pääsette sannan valmennukseen ens to! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomata ettei oltu ainoat vähän eksyneet :'D Me oltiin kyllä menossa oikeaan paikkaan, mutta löydettiin itsemme jostain asuntoalueelta ajelemasta. Löydettiin kyllä mekin perille sitten ajoissa !

    Musta tuo näytti ihan hyvältä ensimmäiseksi metriksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah voi ei ,noo onneks oikee paikka sit lopulta löytys! :D kiitos :)

      Poista
  3. Valmennuksethan teillä menee tosi superisti? Joten kisoissa sun kannattaa ratsastaa ja keskittyä ratsastamaan samanlailla kun valmennuksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin menee :( just eilinen valmennuskin meni hyvin ja lopussa Kaisan kanssa puhuttiin kun valkat sujuu mut kisoissa jotenkin lamaannun ja unohdan kokonaan ratsastaa... Täytyis vaan kisoissa muistaa ratsastaa samanlailla kun valkoissa niin eiköhän lähtis sujumaan! :)

      Poista
    2. Älä mieti että olet kisa tilanteessa. Mieti että olet valmennuksessa ja sun pitäis hypätä rataa :)

      Poista
    3. Helpommin sanottu kun tehty :D mut eiköhän se pikkuhiljaa lähde sujumaan kun ite muistaa ratsastaa tomerammin samanlailla just mitä valkoissakin! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016