BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


16. marraskuuta 2014

Luota itseesi!

Eilen lauantaina meillä oli illalla Kaisan estevalkka. Kokeiltiin Geen kanssa tällä kertaa hypätessä hackamoreja. Gee oli oikeastaan melko hyvän tuntuinen kuolaimettomilla ja meno oli yleisesti ottaen paljon tasaisempaa!

Aloiteltiin verkkojen jälkeen kavaletti tehtävällä. Kolme kavalttia joiden jälkeen tehtiin aina voltti. Kavaletti tehtävän jälkeen siirryttiin hyppäämään yksittäistä ristikkoa lävistäjällä jonka jälkeen päädyssä pysähdyttiin. Ristikon vieressä oli valkoinen lankku joka myöhemmin ristikon noustessa pystyksi laitettiin pystyn alle.. ja voi hyvää päivää ekaa kertaa varmaan ikinä Glitteri lähti kyttäämään tuota lankkua estettä lähestyessä. Kävin näyttämässä sitä jonka jälkeen lankku ei enään ollutkaan niin kovin pelottava ja päästiin hyppäämään tuo virerssä oleva ristikko. Ristikko nostettiin pystyksi ja jatkettiin pari kierrosta korottaen. Samaa tehtvää jatkettiin toisesta suunnasta, nyt tultiin vain lankkupystyä ja päädyssä seis.

Seuraavaksi tultiin tuo yksittäinen pysty josta jatkettiin lankulle, lankun jälkeen 4 askeleen linja. Rataa hypätessä loppuun lisättiin vielä linjan jälkeen ensimmäinen  pysty sekä toinen lankku toiseen suuntaan ja viimeiseksi toisella pitkällä sivulla oleva okseri.. Muutamia kieltoa tuli etenkin tuolle linjan ensimmäiselle. Lähdin jo kaarteessa hosumaan ja  yli ratsastamaan jonka seurauksena paikka ei hahtmottunut mun silmään sitten yhtään ja Gee kielsi. Niin kauan tuota tultiin,että oikeasti lähti sujumaan! Lopussa saatiin onnistuneet hypyt joihin oli hyvä lopettaa.




Samoja asioita jäi päälimmäisenä mieleen kuin mitä viime valmennuksestakin!
Pitäisi paremmin osata luottaa itseen ja ratsastaa loppuun saakka. Niinkuin Kaisakin sanoi,että ei ole kovin montaa kertaa nähnyt,että tekisin vääriä päätöksiä paikkojen suhteen.. Jotenkin vain etenkin siinä kohtaa kun esteet nousevat lähden liikaa ennakoimaan ja säheltämään ja miettimään liikaa sen paikan suhteen kun pitäisi vain muistaa tuoda hyvin hevonen loppuun saakka ilman,että lähden kauheasti hosumaan.  Myöskin  huomio kiinnittyi siihen,että saisin olla kädellä hypyissä mukana pidempään, liian nopeasti siis nousen hypystä ylös. Noh onneksi nuokin asiat ovat korjattavissa ja hyppäämällähän sitä koko ajan oppii. Kaikenkaikkiaan valmennuksesta jäi kyllä puolet parempi mieli kuin mitä edelliskerralla. Viime valmennuksessa kun ei ollut minkäänlaista tietoa hillitystä menosta. Gee kumminkin oli  tälläkertaa  hyvin kuulolla, vauhti oli säädeltävissä, hypyt olivat parempia ja muutenkin meno oli puolet tasaisempaa.

10 kommenttia:

  1. Kiva Postaus, mistä toi G:n pääheilutus johtuu? Pisti silmään aikas lailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo siitä kans puhuttiinkin kun viskos päätään aikas lailla.. Osittain tosta mistä puhuinkin,et saisin kädellä olla pikkasen kauemmin hypyissä mukana mut en sit tiedä vaikuttiko toikin ku geellä ei olla nyt pitkään aikaan hypätty hackamoreil.. kerta ei se ennen hypätes oo noin paljoon heiluttanu päätään :)

      Poista
    2. Samaan kiinnitin itsekin huomiota ja tuota samaa on näkynyt ennenkin, tosin nyt vielä enemmän. Ilmeisesti kyse on siitä, että jäät hypyssä kädellä kiinni, jolloin riuhtaisee pään ylös? Heppa voi jo ns varmuuden vuoksi riuhtaista pään ylös totuttuaan siihen, veikket enää jäisikään jälkeen. Toivottavasti kitkeytyy ajan mittaan pois, sillä hypyn laatu selvästi kärsii, kun hyppää selättömästi pää ylhäällä.

      Poista
    3. Joo ja niinkuin tuossa sanoinkin saisin kädellä olla pikkasen kauemmin hypyissä mukana eli osittain johtuu varmasti siitä! ei gee oikeastaan ennen ole kovin kauheasti päätään heiluttanut mutta eilisen hyppärin aikana pään viskominen tosiaankin pisti silmään ja hyppyihin olikin hieman hankalampi mukautua kun pää heilui.. joo eiköhän se siitä kitkeydy pois kun pitää itse muistaa vaan koko ajan olla paremmin käden kanssa hypyissä mukana! :)

      Poista
  2. Näyttää aika hyvältä kun on hallitun näköistä ratsastusta. Glitter on sen näköinen, että hyppää silleen helposti! Vaikkakin tarkkana sen kanssa varmasti pitää olla, mut kivalta kuitenkin näytti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) ja joo gee kyllä hyppää tosi hyvin ja helposti kunhan kuski vaan on hereillä ja muistaa ratsastaa loppuun saakka :D

      Poista
  3. Kivan tuntuinen blogi sulla ja ihana banneri! :)
    world-with-horses.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Moikka! :) tuli tosta pään heittelystä mieleen, että olisiko selkälihas jumissa? Mun hevonen teki samaa esteen päällä ja hieroja sanoi, että selkälihas jumissa, tuolla pään nytkäytyksellä auttoi esteellä itseään että sai kipeän lihaksen esteellä "suoraksi". :) toivottavasti löydät syyn tuohon! =) On helpompi hypätäkin... Kivan oloinen blogi. Hieno hevonen ja ratsastat hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! empäs tullut tuota edes ajatelleeksi ja voisi hyvin johtua tuostakin.. tosin nyt gee on ollut pään heittelyn kanssa rauhallisempi eikä edellisessä valmennuksessakaan viskonut päätään juuri lainkaan, täytyy katsoa millainen on jatkossa ja toimia sen mukaan :) Kiitos paljon! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016