BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


9. marraskuuta 2014

Vauhdikas valmennus

Eilen illalla meillä oli Kaisan valmennus. Gee oli melkoisen höyrykalle itseasiassa ihan alusta saakka! Gee oltiin juuri klipattu ennen valmennusta joten en sitten tiedä mahtoikohan tuokin tamman intouteen vaikuttaa..Jokatapauksessa vauhtia riitti vähän liiaksiinkin.

Verkkojen jälkeen aloitettiin tulemaan päädyssä olevia puomeja viuhkana niin,että alkuun lähdettiin tulemaan aivan reunasta kootussa laukassa, toisella kierroksella tultiin puomien liitekohdasta vähän reippaammassa laukassa ja lopuksi toisesta päästä isommassa laukassa. Itse olin jotenkin aivan unessa koko tehvävän ajan ja tuntui etten keskittynyt sitten yhtään. Gee oli todella vahva ja juoksi vain apuja vastaan.. erityisesti kun piti tulla kootussa laukassa meni alku vähän räpeltemiseksi.. Keskityin, istuin ja kokosin laukkaa ja saatiin tehtävä pikkuhiljaa onneksi rullaamaan.

Aloitettiin hyppääminen ympyrätehtävällä. Esteiden väliin tuli aina ensin vasempaan ja sitten oikeaan kierrokseen voltit sekä viimeisen esteen jälkeen voltti oikealle. Kun oltiin tultu tuota jonkun aikaan siirrytiin tulemaan lankku-okseri linjaa johon oli tarkoitus mahtua  5 askelta.  Lankun jälkeen en saanut geetä ollenkaan takaisin ja se puski puskemista kohti okseria, hypyt tulivat aivan pohjaan ja hevonen teki oikein kenguruloikat. Tuota väliä sitten tultiin niin monta kertaa,että gee oikeasti oli edes jotenkin kuulolla eikä vain painellut oman pään mukaan hullun lailla, aina ensimmäisen esteen jälkeen lähdettiin pysäyttämääne ennen jälkimmäistä. Tarpeeksi kauan kun jankattiin päästiin tulemaan linja kutakuinkin.


Aivain viimeisiä hyppyjä ei nyt tallentunut tällä kertaa videolle ja homma lähti kutakuinkin rullaamaan paremmin vasta videon viimeisen klipin jälkeen.
Linkki videoon

Lopussa hypättiin pientä radantynkää. Okseri-linja- sekä samat toiseen suuntaan. Kieltoja tuli lankku-esteelle kun paikka ei täsmännyt taikka lähdin itse liikaa puskemaan ja ennakoimaan.. Tarpeeksi monta kieltoa kun tuli multa katosi luotto hevoseen sekä itseeni ja ajattelin,että kuminkin uusiksi yrittämällä se kieltää jälleen.. Kumminkin heti kun toin geen loppuun saakka ja ratsastin se kyllä hyppäsi vaikka paikka ei parilla kerralla ihan osunutkaan. Lävistäjän okserille oikeassa kierroksessa gee lähti puskemaan joka kerta hullunlailla, piti itse muistaa vain istua ja pitää vastaan.Loppua kohden alkoikin kutakuinkin rullata kun luotin itse omaan tekemiseen, istuin ja pidin vastaan enkä antanut geen ampaista oman pään mukaan ties mistä paikoista. Lopussa saatiinkin suht hyvät hypyt joihin oli hyvä tällä kertaa lopettaa!  Helposti rataa taikka tehtäviä hypätessä kaikki kaatuu yleensä sille ensimmäiselle esteelle kun jään matkustelemaan.. tarvitsi taas suuttua eka itselleen jotta  meno lähti paranemaan ja jotta muistin oikeasti ratsastaa! Liian helposti myös jään vekslaamaan paikkojen suhteen kun pitäisi osata luottaa itseen ja tuoda hevonen loppuun saakka.


Tänään kävin heti aamusella geen liikuttamassa rennosti läpi. Gee oli ihan hirmu hyvän tuntuinen eikä eilisestä kiiturista ollut minkäänlaista tietoa.. jumppailtiin lähinnä eteen-alas ja kun gee oli kevyt ja rento loppettelin siihen.Lopuksi lähdettiin kävlemään pitkät loppukäynnit jokirantaa pitkin! Oli kyllä niin tyytyväisen oloinen hevonen ja samoin myös kuskikin ratsasteluiden jälkeen!



2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Liityn :) Kivoja postauksia ja ulkoasukin miellyttää silmääni :)
    Arvostan jos käyt tsekkaa mun blogin http://anzeelika-a.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon, tervetuloa lukijaksi! :) joo käyn kurkkaamassa blogissasi!

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016