BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. marraskuuta 2014

Sunnuntai illan estevalmennus

Tänään sunnuntaina oltiin Geen kanssa naapuritallilla TR:n maneesilla Tomas Kivirannan valmennuksessa. Muuta hyppykertaa tälle viikolle ei oltukkaan sovittu joten päätettiin käydä kokeilemassa Tomaksen valmennuksessa kerta oli naapuriin tulossa. Oli ihan luksusta päästä pitkästä aikaa kunnon kokoiseen maneesiin hyppäämään! Meidän tallin maneesi kun on sen verran pieni,että usein hypätessä vähääkään pidempää  rataa tuntuu tulevan kovin ahdasta.

Verkattiin itsenäisesti ravissa sekä laukassa jonka jälkeen aloitettiin yksitellen tulemaan päädyssä olevaa kahta kavalettia. Huomio kohdistuikin ylläri ylläri siihen,että saisin enemmän keskittyä niihin ulkoapuihin ja,että liikaa käännän sisäohjalla...mitenköhän ton sais taottua mun päähän ja vieläkun muistais ratsastaakkin sen mukaisesti!  Kavalettien jälkeen aloitettiin hyppäämään yksittäisellä ristikolla joka korotettiin myöhemmin pystyksi sekä okserilla jotka kummatkin esteet  olivat lävistäjällä.Alkuun ristikon jälkeen pysäytettiin aina päädyssä. Gee tuntui oikeastaan alussa tosi hyvältä ja tehtävät rullasivat hyvin! Valmennuksen keskivaiheessa tuli kohtia kun mikään ei oikein tuntunut sujuvan, pari hyppyä ajautui hieman pohjaan, kiellettiin kaarteen jälkeen pari kertaa linjan pystylle ja gee ei oikein tullut kunnolla takaisin linjojen välissä jonka seuraksena ei saatu askelia sopimaan..  Tomas sanoikin siitä,että heitän helposti ohjat pois ennen estettä taikka lähden liikaa hätäilemään paikan suhteen jonka seurauksena noita kieltoja tulikin.

Loppuvalmennus kumminkin lähti sujumaan paremmin ja parilla viimeisellä kerralla rataa hypätessä saatiin hyviä hyppyjä. Kaikenkaikkiaan  valmennuksesta jäi kumminkin hyvä fiilis! Tehtävät olivat hyviä ja yksinkertaisia ja pidin Tomaksen opetustyylistä!


4 kommenttia:

  1. näytti tosi hyvältä noi hypyt :) ja oli kiva kun valmentajan äänet kuulu videolla!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva blogi sulla! Tykkään tosta bannerista todella paljon ja koko ulkoasu on mun silmään toimiva ! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016