BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


12. elokuuta 2011

Where it all began?

Kyselyn perusteella eniten oli toivottu kuvapostuasta,mutta  en oikein tiennyt mitä kuvia tähän pelkästään pistäisin, ettei olisi tullut niin kamalan tylsä niin päätin nyt hieman laittaa tekstiä mun ratsastus historiastakin , toivottavasti jotain kiinnostaa :D

Tosiaan  siis jo pienestä pitäen oli kiinnostunut jo jonkin verran hevosista ja ratsastuksesta . Mennessäni ekalle luokalle halusin alkaa harrastamaan jotain mutta en tiennyt silloin mitä se jotain olisi. Äiti  sitten bongasi  lehdestä  Metsäkylän tallin jonkin alkeiskurssi mainoksen  ja tietenkin halusin mennä kokeilemaan , petyinkin kun ekalla kerralla  tallilla ei mentykkään ollenkaan ratsastamaan vaan tutustuttiin hevosiin ,paikkaan ja katsottiin pääasiassa kun ratsastuksen opettaja  neuvoi  tärkeimpiä asioita . Silloin loppuun kumminkin  jokainen sai avustajan kanssa mennä harjaamaan jonkin ponin. Minä harjasin shetlanninponi Charmantin johon ihastuin  heti ensi näkemältä .


Silloin jo tiesin, että tätä harrastusta tulen jatkamaan vielä  ja  pyytelin jo seuraavaksi viikoksi ensimmäiselle ratastustunnilleni Charmanttia. 

Alkeiskurssilta

Sain kuin sainkin ensimmäiseksi tunnikseni Charmantin se oli ehdoton lempparini enkä muilla oikeastaan kauheasti sillon tykännyt mennäkkän  , vanhoissa 10 kerran koreteissa lukee pääosin  vain Charmantin nimi :D
Mutta kyllä  sitten aina välilla muillakin tallin poneilla menin .

Jekku
Charmant oli aika itseppäinen poni ja jos sille päälle sattui niin tulin  yleensä aika montakin kertaa yhden tunnin aikana siltä alas. Pikkuhiljaa  kumminkin  aloin pärjätä jo ilman taluttaajaakin tunneilla ja sain kokeilla tallin vähän isompiakin poneja. Kesäisin kävin metsäkylässä aina leireillä  mitä kautta sain kavereita joiden kanssa sitten myöhemmin aloin liikkuakkin aika useasti tallilla  hoitamassa Charmanttia. Charmantin kanssa pääsin myös  osallistumaan ensimmäisiin "kisoihini" :) 



Charmant oli yksityinen mutta kävi siis tunneilla aika useasti tuohon aikaan , yhdessä vaiheessa kumminkin sen omistaja vissinkään ei halunnut ponia pitää kauheasti enään  tuntikäytössä. Kaverini alkoi  silloin vuokraamaan Charmanttia ja aika usesti minäkin sillä pääsin  silloin ratsastamaan.

Monster
Monster 09

Yhdella tunnilla sain sitten kokeilla eestinponi Monsteria , muistan kun se oli  silloin ihan sairaan iso ja melkein sen koko tunnin miettisinkin miten ihmeessä pääsisin sen selästä  alas ilman , että sattuisi :D No tästä huolimatta  kumminkin tykkäsin ponista  sen tasaisten askeliansa ja  muutenkin kiltin luonteen vuoksi :) Monsterin kanssa kävin  tallin muutamissa pikkukisoissa puomiluokassa.  Tähän aikoihin Charmant vaihtoi talliaan yksäritallille ja tulihan silloin ponia kovakin ikävä  , olihan siitä tullut   aika pienessä ajassa tärkeä ja muutenkin Charmantti opetti minulle paljon!

Waltsun kanssa kisoissa

Charmantin jälkeen seuraava lemppariponi taisi sitten olla itseppäinen shtelanninponi Waltsu joka ei tunneilla liikkunut yhtikäs mihinkään jos oikeasti sille päälle sattui , muutenkin poni välillä kiersi maneesin seiniä ja saattoi kesken tunnin mennä makuulle ratsastaja selässä .  Tästä huolimatta tykkäsin paljon ponilla ratsastaa! 
Käytiin  Waltsunkin kanssa  parit ristikkoluokat tallin kisoissa.  Myöhemmässä vaiheessa aloin myöskin hoitamaan Waltsua .  Kasvoin pikkuhiljaa Waltsulle liian pitkäksi joten oli aika vaihtaa  vähän isompaan .  


 




Sitten siirryinkiin Julitaan jonka kanssa koin plajon niin hyviä kuin huonojakin hetkiä , ja joka myös opetti minulle  aika paljon. 


Matti Eklundin valkka, kesä 09?
Julitan ollessa laidunseurana  kisasin tallin pikkukisoja  ja menin tunneilla Maaran kanssa.
Päästiin me  Maaran kanssa muutaman kerran Matti Eklundin este valmennukseenkin ku kävi niitä mettiksessä pitämässä.

Reksi  alkutalvi 2011 seurakisat  60cm 
Reksi 2.6 seurakisat 70cm
Tosiaan 2009 talvella alkoi tuntumaan , että kehitys pyörii paikallaan  joten vaihdoin artukaisiin TR:n puolelle. Siellä käydessä hevoset vaihtuivat minun osalta melkein joka tunti. Myöhemmin kumminkin aloin menemään tunneilla enemmän eestinhevos ruunalla Reksillä. Käytiin  Reksin kanssa muutamissa tallin seurakisoissa ihan hyvin tuloksin. Viime talvena TR:n puolen viereen perustettiin valmennustyyppinen ratsastuskoulu ML pedant missä kävin aika alkutavlesta kokeilemassa ja tykkäsin kovasti ja siitä asti olen siellä käynytkin!  Pedant onkin tällä hetkellä paras mahdollinen paikka, missä pystyn kehittymään ehkä vielä pidemmälle. Nyt syksyllä lopetin kokonaan TR:n puolella ja käyn pedantissa  2x viikossa! :)  

Vilma
Kossu 29.5 harkkakisat 80cm
Rasmu 80cm harkkakisat 27.3


Jos jotain vielä kiinnostaa jonkinnäköinen kysymyspostaus niin pistäkää ihmeessä kysymyksiä! Jos tulee tarpeeksi ni pyrin niihin vastaamaan :)

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus :) Tykkäsin!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että joku sentään tykkäsi! :))

    VastaaPoista
  3. Kysymyspostaukseen: Mitä tavotteita sulla on tulevaisuudessa? Aiotko hankkia oman hevosen? Jos aiot, niin millaisen? Aiotko ruveta enemmänkin kilpailemaan?
    Isoin hyppäämäsi este ja rata?
    :)

    VastaaPoista
  4. Kauvanko olet ratsastuanut? Kuinka monta kertaa olet tippunut? Oletko koskaan loukannut pahasti tippuessasi? Onko sulla koskaan ollut omaa hevosta? Suositko jotain tiettyä merkkiä ratsastus tavaroissa/vaatteissa? Kauvanko ratsastit metsäkylässä?

    VastaaPoista
  5. voi charmanttia :) mäki alotin ratsastuksen sen kanssa jollai alkeistunneil :d ehdoton lempparini sillo :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) jep charmant oli munkin ihan ehdoton lemppari taisi melkee joka alkeistunnin tunnit mennäkki sillä :D

      Poista
  6. heips (; Luen tuon Essin poniblogia (uskon sinunkin lukevan) ja onkos tuo Julita se sama vuonis kuin Essin vuokraheppa? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo luen essin blogia ja sama julita kyseessä :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016