BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. toukokuuta 2012

Tästä hyvä jatkaa

Eilen kävin liikuttamassa Divan, mentiin vajaa tunnin verran pikkukentällä hiukan käyntiä ja ravityöskentelyä. Alussa D kulki oikein kivasti ja oli tosi mukavan oloinen ratsastaa. Loppuun päin oli ehkä pikkaisen hätäisempi eikä malttanut odottaa kunnolla. Loppuravit ravailtiin eteen-alas jossa hevonen alkoi pikkuhiljaa liikkumaan paremmin ja rennommin. 

Tänään omistaja tuli pitämään meille tuntia. Ravissa jäätiin päätyyyn ympyrälle työskentelemään kummassakin suunnassa. Puoliympyrää mentiin kevyessä istunnassa  kun hevonen tuntui rennolta ja odottavaiselta ja puoliympyrää keventäen. Piti vain muistaa,että en jää  itse sisäohjasta vetämään vaan käytän peremmin ulkoapuja ja pidän ulko käden hyvin kiinni. Ravi verkan jälkeen aloitettiin tulemaan kolmen puomin linjaa, ensiksi ihan normaalisi keventäen . Tätä hetken tullen  siirryttiin aina käyntiin puomilinjan välissä josta jatkettiin ravissa puomi - ja sen jälkeen nostettiin laukka- laukkaa jatkettiin kaarteen ympäri ja suunta vaihtui ja siirtymä raviin. 


Jokseenkin tuohon tyyliin.  Samaa tehtävää tultiin samalla lailla toisesta suunnasta  (sinisellä) mutta laukka nostettiin vasta puomien keskikohdalla josta kaarre laukattiin ja siirtymä ennen ensimmäistä puomia. Ravi-käyntipysähdykset olivat muutaman kerran haasteellisia kun vauhti tuppasi kiihtymään eikä pidätteet menneet tarpeeksi ajoissa läpi, kumminkin kun itse muisti istua alas ja rentoutua alkoi siirtymiset onnistua paremmin. Laukka siirymisissä Diva toimi oikein hyvin.  Seuraavksi puomilinjan yksittäinen puomi nostettiin ristikoksi ja tultiin samalla tavalla ravissa koko linja- linjan jälkeinen kaari jatkettiin laukassa.   Vauhti tuppasi puomien aikana kiihtymään ja sama myöskin esteen jälkeen.Parit ensimmäiset hypyt olivatkin kamalia loikkia ja vielä kun itse ei osannut niihin mukautua sitten lainkaan :D  Pari kertaa uusiksi tultua kun puolipidätteet menivät tarpeeksi ajoissa läpi alkoi tehtävä sujumaan, itse olisi pitänyt vain paremmin muistaa viedä kättä eteenpäin . Lopuksi tultiin ympyrällä yksittäistä pikku ristikkoa. Tälle lähestymiset sujuivat hyvin ja itse pääsin paremmin hyppyihin mukaan eikä vauhtikaan päässyt kiihtymään.  Loppuravit ravailtiin eteen-alas  ja lopetettiin siihen kun Diva tuntui hyvältä ja rennolta, loppukäynnit käytiin kävelemässä mettäpolulla.  Kaikenkaikkiaan tunnista jäi hyvä fiilis, kumminkin eka kerta kun pääsin "hyppäämään" Divalla, ens viikolla taas uutta tuntia. Hyvää harjoitusta ja tästä on hyvä jatkaa! :)   

Kuvia ei tällä kertaa valitettavasti ole mutta koitan palailla taas loppuviikosta materiaalien kera, palaillaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016