BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


12. toukokuuta 2012

Ahaa elämyksiä

Banneri taas vaihtui uuteen, isot kiitokset bannerin tekijälle Marikalle! Itse tykkään ainakin kovasti :)  Tausta on vielä vähän työn alla  kun ei löytyny/en osannut itse väsätä beigeä taustaa,joten tyydyin vieläkin tuohon vaaleanpunaiseen :)


Sitten tämänpäiväiseen.. Omistaja tulikin tänään pitämään meille toisen tunnin. Alustavasti oltiin sovittu tunti  seuraavalle viikolle , mutta silloin onkin Turun malja johon Diva menee hyppäämään kolmena päivänä niin siirrettiin tunti tälle päivälle :)  Ulkona oli kamala tuuli, maljakentälläkin oli kaatunut puolet esteistä ja yksi telttakin oli palasina tuullut pitkin poikin . Mentiin pikkukentälle kun ei oltu kumminkaan keritty varmaamaan maneesia ja sinne meni muutama ratsastamaan.  Käynnissä työskenneltiin ympyröillä ja ravissa jatkettiin pitkälti samallailla kumpaakin suuntaa käyttäen. Diva kulki hiaman jännittyneenä kun kaikki näytti tuntuvan tällä kertaa  niiiin jännältä ! Seuraavaksi otettiin muutamia väistöjä, pitkillä sivuilla hetki suoraa josta väistätettiin muutama-askel ulos josta suoristus ja voltti sisälle. Samaa tehtiin toisessa kierroksessa. Diva oli edelleen jännittyneen oloinen ja tuntui vain kipittävän alta. 

Vasemmassa kierroksessa hevonen oli huomattavasti parempi ja malttoi odottaakkin ja siirtymiset olivat rauhallisia. Aluski aloitettiin tulemaan ravissa kaarevalla linjalla kahta puomia. Diva ajautui alussa muutaman kerran liikaa vasemmalle, kun tultiin tarpeeksi monta kertaa uusiksi malttoi D odottaa peremmin ja  hevonen tuli suorassa. Seuraavaksi jatkettiin puomien jälkeinen kaari aina laukassa ja siirymä ennen puomeja tässä Diva tuli takaisin ihmeen rauhallisesti. Tämän jälkeen tultiin puomit laukassa. D oli loppuakohden hyvä, malttoi odottaa ja puolipidätteet menivät läpi ennen puomeja. Samaa tehtävää tultiin toisesta suunnasta jonka jälkeen puomit nostettiin kavalettikorkeuksiin. Parit viimeiset kerrat tulivat hyvin ja hevonen oli jälleen hyvin kuulolla ja siirtymiset onnistuivat, päätettiin tällä kertaa lopettaa siihen. Loppuravit ravailtiin eteen-alas.Alussa Diva vain yritti kipittää alta pois , jäätiin ravaamaan pääty-ympyrälle. Itse kun muisti pitää kunnolla ulko käden kyljessä kiinni ja myödätä sisältä. Pari kertaa lähdin liikaa "jarruttelemaan" sisäkädellä josta vauhti vain lähti kiihtymään.. itse kun istui alas , rentoutui piti ulkokäden ja päästi sisältä hevonen siirtyi käyntiin, Diivuski oli niin hieno loppuakohden, ja itsellekkin tuli ihan ahaa elämyksiä :D 

Huomenna , maanantaina ja keskiviikkona liikuttamaan Diva ! Loppuviikosta luultavasi kattomaan Turun maljaa kun Diva menee loikkimaan :)  Moikkis! 

Jonkun verran olen saanut jo kysymyksiä, mutta pistäkää vaan vielä lisää! :) Niin toteutan sen vastauspostauksen sitten lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016