BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


24. maaliskuuta 2013

Sunnuntain tuuppailutunti

Tänään aamulla oltiin siis Divan kanssa pitkästä aikaa koulutunnilla! Jokunen aika siitäkin vierähtänyt kun viimeksi ollaan koulutunnilla oltu :D Tunti tuli kyllä ihan tarpeeseen ja kannatti mennä kun tuli taas uusia neuvoja sekä jäi tunnin jälkeenkin tosi hyvä fiilis! Nyt voidaan sitten taas itsekseen näitä tehtäviä treenailla. En saanutkaan ketään tulemaan kuvailemaan joten siitä ei nyt valitettavasti olekkaan mitään materiaalia :(

Aloitettiin ravissa tekemällä hiaman väistäjä, kaarrettiin maneesin keskelle päin jonka jälkeen lähdettiin hiaman väistättämään seinälle päin. Kun tämä sujui pienennettiin kaarta ja väistätettiin seinälle päin pidempi pätkä, tätä tultiin kummastakin suunnasta ensin ravissa jonka jälkeen laukassa. Diva toimi kyllä oikein näppärästi ja tehtävä rullasi. Laukassa aluksi oli hiaman haastellisempaa mutta uusiksi tultua vain tuli paremmin. Seuraavaksi jäätiin työskentelemään päätyyn ympyrälle. Diva oli laukkojen jäljiltä hiaman vaudikkaampi ja tarjosikin pariin otteeseen ravia. Mulla on ollut pahana tapana jäädä ehkä hiaman liikaa nyppimään aina vauhdin kiihtyessä sisäohjasta , etenkin oikeassa kierroksessa ja jonka seuraksena hevonen on liikaa asettuneena sisälle päin.. Nyt keskityttiinkin siihen,että D kulkee paremmin suorana ja ulko-ohjaan. Aina kun D lähti tarjoamaan ravia kipittämällä hellitin ohjasta ja tein tarpeen vaatiessa pidätteen.. pikkuhiljaa diva malttoi keskittyä ja kävelikin jo rauhassa. Lähdettiin ympyrällä asettamaan sisälle sekä ulospäin. Tämän jälkeen työstettiin hetki harjoitusravissa jonka jälkeen nostettiin ympyrällä laukka ja jatkettiin laukassa.

 Jälleen laukassa jäin liikaa tukeutumaan sisäohjaan jolloin hevonen oli taas liikaa asettuneena sisälle. Jatkettiinkin niin ,että lähdin ympyrällä laukassa asettamaaankin hiaman ulospäin. Laukassa diva liikkui aluksi hiaman pitkänä ja ei ollut niin hyvä kuin olisi pitänyt.. Kumminkin jatekttiin työskentelyä ja pitikin ratsastaa oikein kunnolla jalalla eteen ja muistaa pitää ulko-ohjan, pikkuhiljaa laukka alkoi rullaamaan paremmin ja oli sellaista kuin sen kuului. Tämän jälkeen jatkettiinkin harjoitusravissa tehden käyntiin siirtymisiä. Diva oli jälleen laukkojen jäljiltä vähän reippaampi joten sai taas tehdä töitä ja pidätteitä ennen kuin hevonen rentoutui. Kun diva alkoi rentoutumaan saatiin hyviä pätkiä ja siirtymisiä. Loppuun jatkettiiin koko uraa pitkin jumpaten eteen-alas  kahdeksikolla työskennellen ja päädyissä asetellen. Vitsit Diva oli ihan älyttömän hyvän tuntuinen! Asettui hyvin ja liikkui rennon pyöreästi eteen! Ihan super!! Loppuun käytiin vielä polulla kävelemässä loppukäynnit.

Jäi kyllä ihan älyttömän hyvä fiilisi etenkin tuosta lopputunnista ja siitä kun tehtävät alkoivat sujua! Vitsit on se tuuppailukin kivaa,täytyy varmaan jatkossakin koittaa päästä vähän useammin koulutunneille :)

1 kommentti:

  1. http://essijavallu.blogspot.fi/2013/03/haaste.html sulle olis haaste :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016