BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


10. maaliskuuta 2013

Super hieno hevonen ja tyytyväinen kuski!

Tänään oli tallin seurakisat joihin osallistuttiin divalla jälleen 80cm sekä 90cm luokkiin. Arvosteluna olikin tällä kertaa ihanneaika joka oli 54 sekunttia. 

Luulin olevani tallille tullessa ajoissa, mun piti alunperin olla 80cm toisessa verkkaryhmässä mutta ilmeisesti lähtijöitä olikin vähemmän niin verkka ryhmiä oli yhdistetty. Olin kävelemässä rataa kun kuulutettiin,että mun pitäisi olla 10min päästä jo verryttelemässä. Äkkiä vaan hevoselle ja itselle kamppeet niskaan ja maneesille! Ehdittiinkin kumminkin loppujenlopuksi ihan hyvin verkkaamaan.  Muutamat hypyt kumpaankin suuntaan verkkaesteille. Diva oli melko vauhdikkaalla päällä taas jälleen.. Itse rata oli suht simppeli 8 esteen rata. Puhdas ratahan sieltä tuli mutta 1vp joka tuli ajasta, mentiin divan kanssa liian lujaa :D 2 esteen jälkeen tuli ihmeellinen suuntahäiriö?:D tuohon väliin,  seinän kautta koitin hidastaa, muuten rata sujuikin suht sujuvasti. 

Ennen 90cm verkka ehdittiin hyvin käppäillä kentällä ja verkassa diva oli jo rauhallisempi ja paremmin kuulolla kuin mitä 80cm verkassa. Diva oli rento ja esteille tuli hyviä hyppyjä. Radalle menessä keskityin,että en lähde liikaa nyppimään kädellä vaan annan laukan sujua ja teen kunnon pidätteen esteiden jälkeen jos tarvetta, koitin myös ratsastaa hiaman rauhallisemmin kun 80cm rata meni vähän reippaammin. Diva olikin ihan super! viime kisoissa kun 90cm suorasanaisesti räjähti käsiin, silloin hevonen pääsi kuskaamaan eikä vauhti ollut oikein kontrollissa.. Nyt diva oli ihan mielettömän hyvän tuntuinen ja tuli takaisin ehkä vähän liiankin hyvin. Ratsastin pitkät tiet, saatiin esteille hyviä hyppyjä ja paikatkin täsmäsivät!  Ajaksi tuli 60 sekunttia eli puhdas rata mutta taas räpsähti yksi virhepiste ajasta.. en ihan  osannut arvioida olisiko pitänyt ratsastaa eteen vaiko hidastaa, radan loppupuolella kumminkin lähdin ratsastamaan enemmän eteen.. Viis ajasta oon ihan sairaan tyytyväinen 90cm rataan ,hevonen oli rauhallinen ja hyppäsi hyvin! On se Diva vaan niin hieno, ei voi olla muutakuin ihan super tyytyväinen :)   

Ulkona oli taas ihana aurinkoinen ilma joten vielä radan jälkeen jäätiin divan kanssa kävelemään kentälle jossa työskentelin hetken ravissa ja ravailin loppuravit eteen-alas. Jonkun aikaan harjoitusravissa fiilistelin, diva oli ihan mielettömän hyvän tuntuinen, liikkui rennosti ja pyöreästi eteen! Diva ei ole varmaan koskaan liikkunut noin rennosti ja hyvin mun kanssa ulkona, ihan super.Jäi kyllä niin hyvä fiilis koko tästä päivästä!




Kiitos Nennalle ja Ansulle kuvista! :)





whii ja vika este!


paras! 




Kisojen jälkeen liikutin myöskin ponin. Mentiin  ehkä puolisentuntia maneesilla ilman satulaa. Ponikin oli ihan mielettömän kivan tuntuinen koko ratastuksen ajan. Mentiin melko rennosti ja työskenneltiin vain käynnissä ja ravissa tehden hiukan siirtymisiä. Poni liikkui rennosti ja oli sopivan reipas.  Ponilla oli niin kivan tasaiset askeleet niin oli kiva pitkästä aikaa mennä ilman satulaa, diva kun on sen verran reippaamman puolinen tapaus niin sen kanssa ei oikein tuosta ilman satulaa kanssa ratsastamisesta malta tulla mitään :D 

Ensi viikolla jälleen to ja la diivailua,  palaillaan siispä viimeistään loppuviikon puolella! :)

4 kommenttia:

  1. Se meni super rennosti ja rauhassa ulkona ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep! :)) ihan yllätyin et oli niin rento ja hyvä ku yleensä se on vähän sählä pihalla :D

      Poista
  2. teillä meni tosi hyvin ! oli tosi siistit radat ! (:

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016