BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


23. maaliskuuta 2013

to, pe, la paljon tekstiä

Viimepäivät oonkin viettänyt tiuhaan tahtiin tallilla. Divan toinen vuokraaja oli kipeänä joten sain hänen päivinä nyt divan käydä hoitamassa.  Torstaina liikutin divan, perjantaina divan sekä ponin ja tänän lauantainakin oli myöskin molempien ratsastus. Huomenna aamusta ois luvassa koulutunti divan kanssa ja sen jälkeen vielä ponin liikutus. Tuo koulutunti kyllä tulee tarpeeseen! 

Torstai: Divan kanssa maneesilla noin tunnin verran. Alkuun diva oli hiaman hätäisen oloinen eikä oikein tuntunut olevan hyvin kuulolla. Työskentelin pääosin ympyröillä taiutellen kunnolla ulos-että sisälle päin ja  tein muutamai väistöjä suoralla uralla. Pikkuhiljaa D alkoi liikkua rennommin ja keskittyi työntekoon paremmin. Ravissa koko uraa pitkin aluksi hiaman isompaa ravia pyytäen jonka jälkeen lähdin työksentelemään harjoitusravissa. Laukkaa vain kumpaakin suuntaan keskiympyrällä tehden siirtymisiä. Loppuun loppuravit eteen-alas. Loppuun päin Diva olikin ihan älyttömän rento ja tyytyäisen oloinen ja ravasi lennon letkeästi pyöreästi eteenpäin! Loppuun käytiin kentällä ja maastopolulla kävelemässä loppukäynnit! Jäi niin hyvä fiilis ratsastelusta!

Perjantai: Viivi olikin meitä kuvaamassa! Ilma oli mitä ihanin, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta eikä pakkastakaan ollut melkein yhtään. Päätettiin suunnata Divan kanssa malja kentälle kun ilma oli niin hyvä! Alussa diva oli melko jännittyneen oloinen ja kyttäili paljon mitä ympärillä tapahtuu,traktori ja lumikasatkin olivat tamman mielestä niin pelottavia :D Ei tehty tosiaan mitään kummempia otin vain kaikki askellajit läpi ja lopetin siihen kun hevonen tuntui  hyvältä ja rennolta. Otettiin myös hiaman laukkaa. Aluksi tuntui,että heppa ei oikein pysy lapasissa mutta tehtiin parit  siirtymiset niin alkoi D tulla paremmin kuulolle, etenkin oikeassa kieroksessa diva olikin jo tosi hyvän ja rauhallisen tuntuinen! Loppuun keventelin vain loppuravit eteen-alas ja käytiin vielä maastopolulla käppäilemässä loppukäynnit. 











.. häikäsi :D

Ponin kanssa mentiin myöskin ulkona. Käveltiin pitkät alku ja loppukäynnit maastopoluilla ja kentällä työskenneltiin ehkä n. 20min ajan. Poni oli sopivan reippaalla päällä eikä sitä tarvinnut hirveästi ratsastaa jalalla. Asettelin ja taivuttelin kumpaankin suuntaan ympyröillä ja ravissa jatkoin harjoitusravissa siirtymisillä. Laukkaa otin koko uraa pitkin pyytäen hiaman isompaa laukkaa jonka jälkeen tehtiin parit vaihdot ja työskenneltiin ympyröillä. Loppuun vain loppuravit eteen-alas. Poni hakeutuikin loppuun päin hyvin alas ja oli ihan mielettömän mukavan ja rennon tuntuinen! 

Lauantai: Tänään mentiin Divan kanssa maneesille, D oli heti alusta alkaen tosi rauhallisen tuntuinen.Otin kaikki askellajit läpi, käynnissä asettelin ja taivuttelin, ravissa vaihtelin usein suuntaa ja työskenneltiin ympyröillä. Laukassa pitkälti samaa. Diva oli laukassa tosi hyän ja rennon tuntuinen etenkin oikeassa hevonen tuntui tosi hyvälle. Loppuun työskentelin vielä harjoitusravissa ja jumpattiin loppuravit eteen-alas , vitsti diva oli jälleen ihan super! mielettömän rento ja ravas hyvin pyöreästi eteen. Jonkun aikaa fiilistelin kun diva liikkui niin hienosti, lävistäjällä pyysin hiaman isompaa ravia, diivuski oikein liiteli menemään eteenpäin, ihan super! Jäi niin hyvä fiilis ratsastelusta :)

Ponin kanssa menin ehkä n. 45 min ajan..Työstin pitkään käynnissä tehden väistöjä taivutuksia ja hiaman avoja, poni toimi itseasiassa tosi näppärästi! Nostin jalustimet kaulalle ja jatkoin harjoitusravissa tehden siirtymisiä ja laukka nostoja. Otin aina suoralla uralla harjoitusavissa ja pääty sekä keskiympyrät laukassa. Poni oli ihan todella hyvän tuntuinen. Laukattiin vielä kumpaankin suuntaan koko uraa pitkin hiaman rennompaa laukkaa ja loppuravit eteen-alas, vitsti poni oli hieno! :)

Loppuun vielä kooste torstain diivailuista:

4 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016