BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. maaliskuuta 2013

Iltaiset hyppelöt

Eilen tiistaina päästiin illalla divan kanssa taas  pitkästä aikaa hyppäämään. Ei oltukkaan keritty nyt viime kisojen jälkeen hyppäämään joten divakin oli alussa hiaman innostuneemman oloinen :D 
Verkattiin itsenäisesti ravissa sekä laukassa, hetken päästä otettiin mukaan puomi jota tultiin ympyrällä kummastakin suunnasta ravissa ja suoralla uralla nostettiin laukka ja jatkettiin laukassa puoli kierrosta siirtyen taas raviin. Alkuun olin liikaa tukeutunut sisäohjaan loppuun päin kun muisti ulkoavut sekä lyhensin ulko-ohjaa alkoi tehtävä sujua paremmin.

Seuraavaksi jatkettiin puomin yli laukassa jonka jälkeen jatkettiin mahdollisimman lähelle seinää, suoristettiin ja hypättiin pysty. Tämän jälkeen lähdettiin tulemaan koko rataleikkaamaisesti ensiksi laine-pysty josta oli tarkoitus mennä taas mahdollisimman lähelle seinää kääntää voltille- puomi ja hypätä pysty. Ekalla kerralla diva kielsi laine pystylle :D pysty oli ihan normaali mutta siellä oli laine laatikko alla. Toi tais olla varmaan ensimmäinen kerta kun diva on mun kanssa kieltäny. Seuraavalla kerralla mentiin yli mutta tulikin sen verran suuri hyppy esteelle,että itse en ollut ihan kunnolla mukana ja diva pääsi kuskaamaan heti esteen jälkeen.. täsät johtuen ei päästy jatkamaan hillitysti tehtävää loppuun vaan aloitettiin sama alusta. Nyt lankulle tuli jo parempi hyppy kun hevonen ei lankkua niin paljoon enään kytännyt ja sain paremmin divan kiinni esteen jälkeen josta pystyttiin jaktamaan ympyrän kautta pystylle. Diva tuli kunnolla kiinni vasta ympyrän jälkeen, pariin kertaan puomi ympyrät meni kyllä päin mäntyä mutta jätettiin tehtävä siihen ja tultiin sitä kumminkin vielä uudestaan ratana. 

Toivottavasti kuvasta saa nyt jotain tolkkua. Eli ensiksi aloitettiin uraa pitkin ja hypättiin kokorataleikakamaisesti pysty,- pystyn jälkeen jatkettiin sarjalle  ja linja, loppu olikin sama kuin mitä aikaisemmin tultiin eli laine -pysty - puomiympyrä ja pysty, pystyn jälkeen tuli vielä viimeiseksi hiaman pidemmällä tiellä vielä toiseen suuntaan laine-pysty.

Ekalla kerralla alku alkoi hyvin mutta vauhti pääsi taas kiihtymään tuon ympyrä tehtävän aikana. Lisäksi diva kielsi pari kertaa laine-pystylle kun hypättiin sitä toiseen suuntaan, en ollut yhtään varautunut siihen,että diva saattaisi esteele kieltää nyt toisesta suunnasta :D noh kun itse muisti pitää jalan loppuun asti kiinni niin päästiin yli. 

Kun vauhti pääsi kiihtymään lähdin itse tekemään liikaa pidätteitä ja mun käsi jännittyi josta tietenkin hevonenkin jännittyi ja pääsi kuskaamaan entistä enemmän. Muutenkaan ekalla kerralla rata ei ollut kokonaisuudessa niin hyvä.. Käveltiin hetki  ja tultiin uudestaan. Nyt keskityin siihen,että en lähde kädellä vetämään vaan pidän sen rauhallisena ja alhaalla paikallaan. Alku alkoi taas hyvin ja nyt loppukin sujui jo huomattavasti paremmin ja perustempo oli parempi!  Nyt en lähtenyt itse nyppimään vaan annoin sujua ja tein tarvittaessa esteiden jälkeen yhden kunnollisen pidätteen.Paikat täsmäsivät ja saatiin hyvät hypyt.  Lopuksi hypättiin hiaman isompana vielä sarja & linja. Tempo oli hyvä ja saatiin hyvät hypyt, diivuski hyppeli hieonosti! Tähän oli hyvä lopettaa loppuravit eteen-alas ja loppukäynnit! Lopussa diva ravailikin oikein rennosti ja tyytyväisen oloisesti vaikka alkutunnista oli ihan into piukeena! :D Jäi kyllä hyvä fiilis hyppelöistä etenkin tuosta lopputunnista! 
Materiaalia nyt tunnilta ei olekkaan kun tunti oli sen verran myöhään ettei tallilla ollut enään ketään. Nyt sunnuntaina sitten hyppäämään taas tallin seuriksiin samat luokat kuin viimeksikin eli 80 ja90cm. Palaillaan viimeistään silloin kisapostauksen merkeissä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016