BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


9. kesäkuuta 2013

Hevostäyteinen viikko

Tosiaan melkoisen hevostäyteinen viikko piakkoin takanapäin! Maanantai taisi olla ainut päivä jolloinka en ollut tallilla, kaikkina muina päivinä olenkin sitten ollut, huomennakin vielä diivailua luvassa!

Ponilla meninkin joka päivä ilman satulaa myöskin loppuviikosta, torstaina mentiin rennommin käveltiin pitkät alkukäynnit pellolla ja poluilla ja kentällä mentiin jonkun aikaa tehden sen ihmeempiä.
Eilen perjantaina tuuppailtiin ponin kanssa ilman satulaa ja voi vitsi vie miten hienosti se liikkui! Tietenkään kukaan ei ollut kuvaamassa, miten se aina meneekin niin kun hevonen liikkuu hienosti niin silloin ei tietenkään ole ketään kuvaamassa :D Noh kumminkin mentiin malja kentällä jossa työskenneltiin about tunnin verran. Alkuun taivutttelin ja asettelin kunnolla kumpaankin kierrokseen, työskentelin puomin avulla kahdeksikolla , puomin päällä vaihtui aina asetus. Pikkuhiljaa kun käynti oli hyvä siirsin raviin josta otin välillä pysähdyksiin asti siirtymisiä, R pysähtyi just eikä melkein! Ravissa jatkoin edelleen siirtymisiä käyntiin ja käynnissä tein pitkälle sivulle pohkeenväistöjä, ponny väistätti hiienosti!Väistöjen jälkeen siirtyminen raviin. Laukassa myöskin pysähdyksiin asti siirtymisiä ja R oli vielä parempi kuin ravi siirtymisissä, laukat nousi prikulleen silloin kun pyysi! Laukkaa rennosti koko uraa pitkin kumpaankin suuntaan ja paljon ympyrätyöskentelyä , tein aina voltin esteiden ympärille. Laukassa myöskin otin hiaman pienempää ja kootumpaa laukkaa jonka jälkeen pyysin isompaa ja rennompaa laukkaa. R oli ihan super hyvä, laukkasi rennon pyöreästi eteen. Loppuun vain loppuravit , ratsastelin paljon kaarevia uria ja vaihtelin usein suuntaa.. pitkät loppukäynnit pellon kautta ja tallissa poni pääsi suihkuun ja pihalle syömään vihreää! Jäi kyllä niin hyvä fiilis tuuppailusta :)

Tässä muuten myöskin torstain diivailuiden kooste :)

Tänään lauantaina oli taas luvassa hyppelöitä! Verkkojen jälkeen aloitettiin puomityöskentelyllä tullen kahta puomia kahdeksikolla. Tämän jälkeen otettiin puomityöskentelyyn mukaan pysty josta puomille- laukka vaihtui - seuraavalle pystylle josta taas puomille. Alkuun D oli ehkä vähän vauhdikas mutta kun sopiva tempo löytyi ja itse muisti tehdä pidätteen ja jonka jälkeen pitää käden rauhallisena alkoi sujua paremmin. Tämän jälkeen tultiin pysty-okseri linjaa jonka väliin oli tarkoitus tulla 6 askeleella, meille tuli lähes joka kerta sinne se 5 askelta , eka kerta menikin vähän vauhdikkaasti mutta tämän jälkeiset tultiin jo rauhallisemmalla viidellä askeleella. Kerran saatiin väli sillä yritetyllä kuudella kun diva tuli ihan pohjaan linjan ekalle niin päästiin väli 6 askeleella :D 

pomppuponi!


Tämän jälkeen jatkettiin pysty- vesimatto linjalla. Diva ei paljoa mattoa ihmetellyt mutta katsoi kumminkin joten matolle tuli ehkä vähän liian juureen pari ensimmäistä hyppyä, pysty-vesimattolinjalta jatkettiin oikealle kaaren kautta josta tuli sarja. Lopuksi hypättiin nämä kaikki ratana muutamaan otteeseen, jälkimmäisellä kerralla meille tuli hyvät hypyt ja perustempo oli hyvä! Korotettiin hiaman esteitä ja tultiin vielä korotettuna tuo sarja, viimeisellä kerralla taisi olla  reilui 105cm Siihen pariin kertaan mulla oli hankaluuksia päästä hyppyihin mukaan, liikaa jäin miettimään ennen estettä tempoa jonka seurauksena en enään päässyt hyppyihin niin hyvin mukaan. Noh uusiksi tultua pari kertaa viimeisllä kerralla tuli jo paljoon paremmin! Diivuli loikkeli hienosti! Alhaalla videokooste josta näkyykin tunnin tehtävät kunnolla alusta loppuun , iso kiitos viiville kuvaamisesta :) 


videossa musiikki on mitä on, tube poisti alkuperäisen musiikin ja tallentamiseen ois mennyt ikuisuus joten piti valita joku youtuben oma musiikki..

Ens viikolla luvassa on synttärit,nimpparit, vapaapäivä, diivailua, hyppis ja koiranhaku! Palaillaaan :) 

4 kommenttia:

  1. nää on mukavempia ku on videoita, kiva postaus:)!

    VastaaPoista
  2. Hyvin meni teil toi estevalkku, mut olis ollu kivempi ku olisit jättäny äänet nii olis kuullu open kommentit (jos niit ny oli) :) mut kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) hehh opella oli toive ,ettei äänet kuuluisi,mikä ihan ymmärrettävää niin siis siksi laitoin musiikin! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016