BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


22. heinäkuuta 2014

Blogi kolme vuotta!

Olen jo jonkun aikaan miettinyt kirjoittavan aiheesta postauksen ja itseasiassa tämä kyseinen postaus onkin pyörinyt luonnoksissa jo jonkun aikaa ennen kuin sain tämän aikaiseksi julkaistua. Blogi täytti viime viikolla 3-vuotta jonka vuoksi inspiroiduin nyt kirjoittamaan kokonaisen postauksen tästä aiheesta! Miksi alunperin aloitin bloggaamisen kolme vuotta sitten, mitä blogi merkitsee sekä  mitä on bloggaamisen hyvät ja huonot puolet.

Oman blogin perustin kolme vuotta sitten ollessani 16-vuotias. Muutamilla kavereillani oli sillon blogit jonka myötä tahdoin itse myös päästä kokeilemaan ja kirjoittamaan omaa blogia.. alkujaan ajatus lähti siis siitä kun kaikilla muillakin oli niin miksei siis minullakin olisi. Muistan kun pähkäilin tuntikausia blogin nimen kanssa ja kuinka uskalsin jakaa uuden blogin omalla facebook sivulla. Silloin jokatoisella ei vielä ollut blogia ja ne olivatkin vasta kunnolla rantautumassa nettiin. Silloin oli hienoa kun blogilla oli 20 lukijaa saati sitten 100 lukijaa! Nykyisin lähes jokatoisessa blogissa lukijoita on lähemmäs 100.  Blogin nimeä pähkäilin tuntitolkulla ja googletin läpi eri vaihtoehdot,etten vain ottaisi samaa nimeä kuin jollakin jo olisi. Lopulta päädyin blogin nykyiseen nimeen sillä se kuvasti hyvin blogin tulevaa sisältöä ja halusin engalnninkielisen nimen. Näin jälkikäteen mietittynä olen monesti miettinyt vaihtavani blogin nimen sillä valehtelematta joka toisen blogin nimi on My real life -taikka  jokin vastaava.. Kumminkaan en ole rinnalle keksinyt parempaa nimeä joten samalla nimellä mennään kuin tähänkin asti! Kuvastaahan tuo edelleenkin blogin sisältöä ja tuntuisi varmasti oudolta kolmen vuoden blogin pitämisen jälkeen vaihtaa nimi johonkin muuhun kuin mitä tähän asti on ollut! 

Suurin kynnys blogin aloittamiselle alkujaan taisi olla se millaisen "vastaanoton" se saisi. Satelisiko kommentteihin vain ja ainoastaan negatiivisiä ja ilkeitä kommentteja vaiko olisiko palaute positiivista. Noita mietittyä uskalsin kumminkin alkaa kokeilemaan kirjoittaa omaa blogia. Tottakai kommentteihin sateli tietysti niitä negatiivisiä sekä ilkeitä ja arvostelevia kommentteja.Milloin olin huono ratsastaja taikka hevosenhoitaja taikka milloin vain minua muuten arvosteltiin ihmisenä. Silloin nuorempana en osannut suhtautua tälläisiin kommentteihin oikein vaan otin niistä usein helposti itseeni ja muutamaan otteeseen harkitsinkin blogin lopettamista. Näin kolme vuotta myöhemmin ja vanhempana osaan suhtautua negatiivisiin ja arvosteleviin kommentteihin aivan eri tavalla, yleensä kaikista pahimmat anonyymien kommnetit jätän aivan omaan arvoonsa enkä ota niitä itseen. Tässä ajassa olen siis kasanut niin ihmisenä kuin blogin kirjoittajankin eteenpäin!

Ilkeistä kommneteista huolimatta jatkoin blogin pitämistä enkä antanut anonyymien negatiivisten kommenttien haitata. Bloggaamisessa oli ja on edelleen paljon hyvää jonka vuoksi tykkään edelleen blogia kirjoittaa ja siihen panostaa! Alunperin halusin pitää blogia lähinnä päiväkirjana josta pystyy hyvin selaamaan mitä kaikkea hevosten kanssa onkaan tullut koettua. Tämä on edelleen mielestäni yksi bloggaamisen parhaita puolia, pystyn tuosta vain selaamaan kolme vuotta taakseppäin mitä onkaan tullut kirjoitettua taikka katsomaan kuvia sekä videoita menneistä kisoista,valmennuksista taikka tunneista! Tuosta näkyy hyvin myös oma kehitys kun katsoo kolmen vuoden takaisia videoita ratsastuskoulusta ja vertaa niitä tähän päivään! Toki bloggaamisessa on myös paljon muuta hyvää. On ollut hauska ja kiva jakaa omia onnistumisia kuin niitä epäonnistumisiakin hevosharrastuksessa blogin kautta. Lisäski mukavat ja positiivset kommentit pirsitävät aina ja kommentteja on mukava lukea!  Tykkään panostaa blogissa hyvälaatuisiin kuviin sekä videoihin, lisäksi viimeiakoina olen innostunut kuvaamaan videopostauksiakin enemmän! Blogin alkuajoilla videopostausten tekeminen meni oman mukaavusalueen ulkopuolelle jonka vuoksi en halunnut niitä lähes ollenkaan toteuttaa. Nykyään videopostauksia on ihan hurjan hauska kuvailla ja varmasti blogin tulevaisuudessa niitä tulee useammin!  Tässä kolmessa vuodessa olen itse kasvanut ja tullut itsevarmemmaksi mikä varmasti myös näkyy kirjoittaessa jos verrataan ihan alkuajan postauksiin.  En olisi ikinä blogia aloittaessa uskonut,että se joskus tulisi saamaan näinkään paljon lukijoita mitä teitä tällä hetkellä on, 198! 
Blogin sisältökin on vaihdellut näiden kolmen vuoden ajan melko laajasti. Kun aloitin kävin säännöllisesti vain ratsastuskoulun estetunneilla sekä kilpailin tallin kotikisoissa tuntihevosilla. Vasta myöhemmin ratsastuskoulussa lopetettuani kuvioihin tulivat vuokrahevoset! Vuokrahevosen kanssa jatkan edelleen mikä myös on yksi suuri tekijä blogin sisältöön, mikäli kävisin edelleen ratsastuskoulun tunneilla pari kertaa viikossa olisi postaustahti rajallinen sekä blogin materiaalia ei välttämättä olisi kovin monipuolista. Kaikenkaikkiaan bloggaaminen on mulle mieluisa ja mukava harrastus , tykkään kirjoittamisesta ja panostaa kunnolla blogiin!

Olisi kiva kuulla teidän lukijoiden mielipiteitä blogistani, mikä blogissa on hyvää ja mikä voisi olla toisin? Millaisia postauksia toivoisit tulevaisuudessa lisää ja millaiset postaukset eivät niinkään kiinnosta? Sana on vapaa! :)

4 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kuvat on todella hyviä, postaustahti on tosi hyvä ja videopostaukset on kivoja! :) Ulkoasu voisi vähän muuttua välillä. :) Vois olla kiva jos toteuttaisit sellaisen kuukauden suosikit postauksen ja Glitterin varustepostaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista sekä ehdotuksista! :) blogin ulkoasun tässä itseasiassa juuri vaihdoin :) kuukauden suosikit postausta olenkin harkinnut ja ajattelin,että voisin sen videolla toteuttaa!

      Poista
    2. Oo, se olis kiva! :) Julkaisit juuri myös itsestäsikin tuon kuvapostauksen, joka oli tosi kiva. Saisit itsestäsi tehdä enemmän postauksia myös tai jotain perus my daytä olis kiva kattella kans! :)

      Poista
    3. jee kiva,että tykkäsit! :) joo yritän totetutaa!

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016