BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


30. heinäkuuta 2014

Tiistain estevalmennus

Tänään oli luvassa estevalmennus, oltiin jälleen Viivin sekä Pertin kanssa samalla tunnilla. Verkattiin alkuun itsenäisesti niin ravissa kuin laukassa. Verkkojen jälkeen nostettiin jalustimet kaulalle ja aloitettiin tulemaan pitkällä sivulla avoa, pitkän sivun päädyssä nostettiin laukka ja jatkettiin pituushalkaisijalla olevat kaksi kavalettiä, kavalettien jälkeen siirryttiin raviin, tultiin tehtävää kummastakin suunnasta. Kiva tehtävä ja saatiinkin pätkittäin ihan hyviä pätkiä kunhan itse lähti kunnolla keskittymään ja ratsastamaan, teki kyllä istunnalle hyvää mennä välillä kokonaan ilman jalustimia! Alkuun laukannostoissa gee oli hiaman kuuro pohkeelle eikä oikein reagoinut, lopussa kumminkin parani.  
Tämän tehtävän jälkeen siirryttiin tulemaan lankku, kavalettilinjaa, toinen lankku, jolta kaarevalta linjalta yksi kavaletti, - toinen lankku ja kaarevalta linjalta toinen yksittäinen kavaletti. Itsellä meni alkuun tehtävänanto ihan ohi ja ekalla kerralla tulinkin väärin kaveltilta lankulle kun olisi pitänyt jatkaa matkaa suoraan kavaletille. Noh kun tehtävä valkeni alkoi sujua paremmin! Ennen kuin aloitettiin hyppäämään rataa tultiin muutaman kerran yksittäisenä ympyrällä pystyä sekä okseria. 
Rata näkyykin kokonaisuudessaan melko hyvin videolla. Alkuun tultiin pienempänä jonka jälkeen hiukan korotettiin. Toisen kerran kun tultiin oli gee hyvän ja kuuliaisen oloinen sekä saatiin hyviä hyppyjä, viimeiselle linjallekkin gee malttoi  hyvin odottaa sen kuusi askelta!  Lopussa hypättiin pari kertaa vielä yksittäin lankkua josta kaarrettiin nopeasti oikealle viimeiselle linjalle. Tämä ei mennytkään ihan putkeen.. vaikka viimeinen linja jo kerran tultiin hyvin kuudella askeleella nyt gee pääsi kaahottamaan enkä saanut sitä kunnolla takaisin.. se vain puski ja puski eteenpäin eikä kuunnellut pidätteitä. väli tultiin viidellä...  Pari kertaa gee myös kielsi, lankulle sekä linjan ensimmäiselle pystylle, ensimmäisellä kerralla paikka ei osunut mutta toisella kerralla paikka olisi ollut hyvä ja olisi siitä ihan hyvin voinut hypätä mutta kielsi, mahtoi kyllä osittain väsymys painaa päälle niin hevosella kuin kuskillakin lopussa! Viimeisellä kerralla saatiin väli sovitulla kuudella askelella johon lopetettiin! Loppuravit eteen-alas ja loppukäynnit polulla. Jäi hiaman sekava fiilis tunnista mutta toisaalta hyvä fiilis, rata oli kokonaisuudessa hyvä ja saatiin onnistuneita hyppyjä mutta lopputunti ei mennyt ihan niin hyvin. Hyvillä fiiliksillä kumminkin ollaan sunnuntaina lähdössä kisoihin hyppäämään! :)


ps. Iso kiitos yli 200 lukijalle!! yritän lähiaikoina toteuttaa 200 lukijan kunniaksi jonkin erikoispostauksen videon muodossa!

4 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016