BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


12. elokuuta 2014

Oivalluksia

Eilen illalla oltiin Geen kanssa Kaisan valmennuksessa. Puolilta päivin alkoi kamala kaatosade joka jatkuikin melkein taukoamatta iltapäivälle saakka. Valmennuksen aikaan ulkona oli edelleen melkoisen epävakaa ilma ja välillä tihkutti.Kenttä oli melkoisen sohjoinen ja märkä joten hypättiin tällä kertaa siis maneesissa. Vitsit,että maneesissa oli ihan järjettömän kuuma ja oikein painostava ilma.. 


Verkkailin jälleen itsenäisesti kummassakin suunnassa  ravissa sekä laukassa jonka jälkeen jäätiin toiseen päätyyn pääty-ympyrälle,alettiin tulemaan puomia sekä kavalettia. Aloitettiin normaalilla laukalla josta hetken päästä lähdettiin kokoamaan laukkaa ja sen jälkeen tulemaan isommassa ja reippaammassa laukassa. Kokoamiset onnistuivatkin ihan yllättävän hyvin. Kun alettiin tulemaan tehtävää reippaammassa temmossa lähdin melko useasti ratsastamaan kevyessä istunnassa, kun olisi pitänyt istua alas ja ratsastaa jalalla eteen. Tarpeeksi kauan kun toistettiin tehtävää alkoivat palaset pikkuhiljaan loksahdella kohdilleen ja itsekkin keskityin paremmin, istuin ja ratsastin jalalla eteen enkä lähtenyt keventämään istuntaa. Oikea kierros oli meille se hankalempi suunta, helposti jäin liikaa kääntämään sisältä  ja erityisesti kiinnitettiinkin huomiota ulkoapuihin.

Seuraavaksi aloitettiin tulemaan maneesin keskihalkaisijalla olevaa pysty-pysty  linjaa jonka väliin tehtiin aina aluksi kumpaankin suuntaan voltti. Jos oltaisiin suoraan vain alettu tulemaan ilman voltteja linjaa todennäköisesti gee olisi kaahotanut sen läpi kuuntelematta lainkaan pidätteitä. Kun saatiin homma toimimaan ja rullamaan tuolla tavalla helpotti tuo huomattavasti ratsastamista suoralla linjalla ja  päästiin väli sovitulla 5 askeleella, sain Geen koko ajan pidettyä ja tuotua loppuun asti ja gee oikeasti kuunteli.


Lopussa hypättiin pientä rataa. Aloitettiin okseri,-staffansbergin pysty 5 askeleen  linjalla josta jatkettiin lävistäjällä oleva okseri,- toisella pitkällä sivulla oleva sarja sekä lopuksi staffansbergin pysty toiseen suuntaan ja kaareva linja  pystylle. Gee pääsi pari kerta kieltämään ensimmäiselle esteelle, laukka hyytyi jo kaarteessa. Aloitettiin uudelleen ja huolehdin,että ratsastin myös kaarteen läpi. Jokaisen esteen jälkeen piti heti saada gee kunnolla kontrolliin Glitterillä kun on tapana lähteä korvat töttöröllä kaahottamaan vain kohti seuraavia esteitä, silloin se kyllä hyppää mutta itse ei voi selässä oikein muuta tehdä kuin vain toivoa parasta :D Sitä kultaista keskitietä ollaan etsitty.  Ekaa kertaa mulla oli eilen varma olo selässä,että sain geen koko ajan pidettyä ja,että se hyppää paikasta johon sen tuon, se imi kumminkin esteille muttei lähtenyt laisinkaan kaahottamaan. Ratsastin itsekkin jotenkin tomerammin, gee kyllä tekee päätkösen millä askelilla välit mennään jos itse ei ole selässä varma. Jos taas verrataan viime valmennukseen sujui jälleen jo paremmin, hiljaa hyvä tulee!

Maneesissa oli sen verran pimeää,ettei sieltä saanut minkäänlaisia kuvia joten ohessa tällä kertaa video valmenuksesta sekä pari kuvaa jotka vielä löysin viime viikkoisista kisoisat. Iso kiitos videoinnista Essille! Sunnuntaina  naapuritallilla järjestetään tuntiratsastajien aluemestaruudet ja niiden yhteydessä siellä on pari avointa seuraluokkaa, 80 sekä 90cm joihin ollaan Glitterin kanssa osallistumassa! Tänään käydään Viivin kanssa hevosten kanssa maastoilemassa, palaillaan loppuviikosta :) 

2 kommenttia:

  1. Jos on menossa katsoon kisoja, mistä tietää mihin aikaan kisat alkaa?

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016