BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. elokuuta 2014

Treeniä treeniä!

Ompas viime postaukset painottuneetkin pelkästään joko valmennuksiin taikka kisoihin, tämäkin postaus kun on perjantaisesta estevalmennuksesta! Geen kanssa ollaan touhuiltu kyllä muutakin, torstaina kävin sen rennoksiin ratsastamassa ilman satulaa.Gee oli ihan hurjan mukava ja rento heti alusta alkaen. Tuntui, että itsekkin  istuin selässä paljon paremmin satulatta. Ilman satulaa suuntasin kentälle myöskin lauantaina jolloin kävin geen liikuttelemassa. Bruno oli myöskin  silloin mukana tallilla joten en kauhean kauan silloin pystynyt ratsastamaan ja meninkin suht rennoksiin. Bruno ei oikein ole tallikoira sorttia kun koko ajan olisi pitänyt olla jotan virikkeitä ympärillä ja kyllästyikin melkein heti jouduttuaan odottelmaan kentän laidalla! :D


Tosiaan itse  perjantaiseen valmennukseen! Verkattiin itsenäisesti ravissa sekä laukassa jonka jälkeen siirryttiin tulemaan kavalettitehtävää. Kaksi kavalettia innarivälillä peräkkäin, ja niiden jälkeen viisi laukka-askelta ristikolle.Tultiin tätä pari kierrosta tälläisenaan jonka jälkeen lisättiin kolmas kavaletti kahden perään jolloin risitikolle oli neljä askelta. Glitter oli tosi hyvän tuntuinen ratsastaa. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin vielä pari kierrosta toiseen suuntaan niin,että ensiksi ristikko josta jatkettiin kavaleteille.

Kuvat © Liina hurjan iso kiitos! :)

Seuraavaksi aloimme hyppäämään kahdeksikolla olevia pystyä ja okseria. Alku oli hiaman hakemista mutta pikkuhiljaa alkoi rullaamaan paremmin. Ongelmaksi muodostui lähinnä kääntäminen ensimmäisen esteen jälkeen toiselle okserille. Kaarteessa jäin liikaa kääntämään sisältä kun  olisi pitänyt saada paremmin ulkoavut läpi. Loppuun päin kumminkin alkoi sujumaan paremmin.

Lopputunnista hyppäsimme pientä rataa. Aloitimme ristokosta jonka jälkeen ,staffansbergin pysty,- toinen pysty, jolta  jatkettiin kaarevalla linjalla okserille ja loppuun lisättiin myöhemmin vielä lankku-pysty linja johon väliin oli tarkoitus tulla seitsemän askelta. Gee oli oikeastaan tosi hyvän tuntuinen rataa ratsastaessa, paljon parempi verrattuna viimekertaiseen valmennukseen taikka sitten viime sunnuntaisiin kisoihin! Gee ei muuten ollut mitenkään erityisen vahvan oloinen mutta kun lopussa tulimme pariin otteeseen suoraa linjaa johon väliin oli tarkoitus tulla se seitsemän akselta. Gee tuli ihan todella vahvaksi ja paineli menemään ihan oman tahtonsa mukaan ilman,että kuunteli välissä minkäänlaisia pidätteitä. Ensimmäisen esteen jälkeen koitimme pari kertaa tulla niin,että pysäytän ennen jälkimmäistä käännyn ja hyppään ensimmäisen,-pysäytän ja hyppään takaisin päin. Kaisakin kävi tässä vaiheessa geen selässä hyppäämässä tehtävää pari kertaa niin kauan,että sai välin tultua ilman kaahottamista. Tämän jälkeen menin vielä itse selkään ja tultiin linja seitsemällä askeleella. Kaarevaa linjaa kun hypättiin ei gee päässyt tulemaan yhtään vahvaksi ja vauhti oli koko ajan säädeltävissä vain ainoastaan kun hypättiin suoralla linjalla pääsi se välissä kaahottamaan niin etten saanut pidätettyä. Kokonaisuudessaan valmennuksesta  jäi kumminkin hyvä fiilis ja etenkin tuota pientä rataa tultaessa hypyt tuntuivat sujuvilta!

2 kommenttia:

  1. Aloitatko Harjulla opinnot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aloita :) peruutin mun paikan sieltä jonkun aikaa sitten kun päivä päivältä vaan alkoi varmistumaan ja tuntumaan siltä,etten noin kauaksi haluakkaan lähteä edes koittaamaan opiskelua kerta ei ollut edes täysin varmaa olisinko ratsastukseonjaajaksi päässyt siellä opiskelemaan. Mulla menee täällä sen verran hyvin kun pääse säännöllisesti Glitterin kanssa valmentautumaan sekä kilpailemaan,että sekin oli osasyynä siihen,etten paikkaa ottanut vastaan. Toistaiseksi siis pidän hevoset vain harrastuksena ja yritän työllistyä kampaajana, ehkä joskus myöhemmin mietin uudelleen jos aikuispuolelle hakisi ratsastuksenohjaajaksi! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016