BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


25. elokuuta 2015

Onnistunut kisareissu// 4.sija!

Sunnuntaina suunnattiin lähiseudulle Raisioon Alvan tallille alue-este kisoihin joissa mentiin 90,-sekä 100cm luokat. Arvioidut alkamisajat 2-tason luokille oli vasta yhdeltä joten aamulla sai onneksi nukkua suht pitkään. Tallilta lähdettiin kohti Raisiota heti 12 jälkeen sillä ajomatka oli vain ehkä 15minuuttia. Loppupeleissä oltiin kumminkin aivan liian aikaisessa kerta kilpailut olivat lähemmäs pari tuntia aikatauluista myöhässä. Noh ainakin saatiin rauhassa varustaa hevoset ja opetella radat ihan ajan kanssa.. Mikään ei ole kauhempaa kuin se,että kisoissa joutuu kiiressä tekemään kaiken, silloin ei kyllä tule mistään mitään.

Sunnuntainen kisapäivä valkeni varsin lämpimänä ja mittarilukemat kohosivat päivän mittaan lähemmäs +30 asteeseen. Pelkkä radankävelykin tuntui tuossa helteessä urheilusuoritukselta saati siihen vielä kaikki muu tekeminen päälle. Onneksi saatiin traileri kumminkin parkkiin vähän varjoisampaan paikkaan missä oli hyvä odotella luokkien alkamista.

 Ensinmäisen luokan toisaan oli tarkoitus alkaa yhdeltä mutta alkamisaika venykin lähemmäs kahta ja olin luokan 13.lähtijä. Tuskailtiin Carlan kanssa tovi ennen radankävelyä ratapiirustusta,että on kyllä maailman epäloogisin ja kummallisin rata jota ei tulla kyllä koskaan kummatkaan muistamaan.. Ratapiirustuksessa oli ihan ihme käännöksiä ja tiukkoja teitä.. Juuri ennen radankävelyä valkenikin,että ratapiirustuksessa hyppysuunnan nuolet oltiin vahingossa merkattu väärinpäin joten ei ihme,että rata vaikutti alkuun kovin epäloogiselta, jo valkeni ja selkeni kun ratapiirustus korjattiin ;)


Kaisa ehti jäädä katsomaan tuon 90cm luokan ja pääsi neuvomaan  meitä radankävelyyn sekä verryttelyyn. Arvostelultan rata oli  arv. 367.1 (A2/A2) eli perusradalta jatkui uusintaan mikäli suoritti sen virheittä. Vähäsen kyllä ehkä kuumotti että, muistankohan tällä kertaa rataa etenkään jos uusintaan asti pääsen kerta Metsämäessä unohdin sen verran yksinkertaisen ja simppelin radan..



Verryttelyssä Gee oli ihan ok, etenkin loppuun saatiin oikein hyvät verkkahypyt jonka pohjalta jäin luottavaisin mielin odottelemaan omaa vuoroa. Ennen omaa lähtöä päässä pyöri kyllä kaikenlaista ja jännitin ihan tolkuttomasti,että ryssitään taas koko homma.Meidän vuoron koittaessa ennen lähtömerkkiä pyöritin laukkaa ympyrän verran päädyssä. Lähtömerkin saatua keskityin siihen,että laukka pyörii ja hevonen on pohkeen edessä. Ensimäisen esteen jälken jännitys hävisi ja mulla oli selässä sellainen olo,että hei ehkä me selvitäänkin!

Muistin koko ajan ratsastaa enkä lähtenyt tekemään mitään hätiköityjä päätöksiä, Glitteri tuntui varmalta eikä missään kohtaan siltä,että sillä olisi aikomusta kieltää. Päästiin jatkamaan uusintaan jossa uskalsin lähetä ratsastamaan aikaakin, käänsin parille esteelle normaalia tiukemmin kuin mitä aikasemmin olin miettinyt ja ratsastin enemmän eteen. Puhdas ratahan sieltä tuli ja voi,että miten hyvä fiilis tästä radasta jäikään!






Radan jälkeen käveltiin Geen kanssa hetken aikaan jonka jälkeen Anni kävelytti Glitteriä kun lähdin itse käymään hakemassa trailerilta tavaroita ja aikeissa käydä ostamassa samalla jotain ruokaa kerta en ollut vielä koko päivänä ehtinyt edes syömään kunnolla mitään. Luokka oli juuri loppumassa ja samassa kuulutettiin luokan palkintojen jakoon kutsuttavat. Meinasi siinä leuka tippua maahan kun kuulin oman nimeni, oltiin sijoituttu neljänsiksi! Siinä sitten juoksin kauhealla kiireellä takaisin hevosen luo ja kiipesin takaisin selkään.. Eihän mulla käynyt edes pienessä mielessäkään,että päästäisiin sijoille asti, olin jo äärimmäisen onnellinen ja tyytyväinen pelkästään jo tuohon sujuvaan ja puhtaaseen suoritukseen. Gee kyllä seisoi kovin tärkeän näköisenä palkintojen jaossa! Palinnoksi saatiin ruusukkeen lisäksi hööksin varustepussi, ratsastusukat sekä näiden lisäksi kukkapuska ja lahjakortti autopesuun :D Autopesun lahjakortti taisikin tulla enemmän kuin tarpeeseen sillä oma autoni on ihan kuran peitossa..




Heti palkintojen jaon jälkeen olikin jo 100cm luokan radankävely. Tässä arvosteluna olikin onneksi A.2.0 joten ei tarvinnut stressata enään muistaakohan myös uusinnan. Rata oli oikeastaan aika looginen ja samantyylinen kuin mitä aikaisempikin luokka. Verryttelyssä otin hiukan ravia ja laukkaa jonka jälkeen tulin vain kerran molemmat verryttelyesteet, pystyn ja okserin. Gee teki sujuvia hyviä hyppyjä ja tuntui muutenkin kaikinpuolin hyvältä joten en lähtenyt turhaan väsyttämään hevosta.

Radalla keskityin koko ajan,että laukka pyörii. Kakkoselta tuli turha puomi kun Gee pääsi hyppäämään vähän laakana, parille esteelle paikka ajautui ehkä aavistuksen lähelle mutta muuten rata tuntui oikein sujuvalta! Maaliin päästiin lopputuloksella 4vp.


 En vois kyllä olla yhtään tyytyväisempi tähän kisareissuun! Yhtenä hymynä lähdettiin takaisin kotiin. Kaikkien niiden epäonnistumisten jälkeen oon ite ollut tosi epävarma kisojen suhteen, jähmetyn enkä oikein osaa tehdä selässä minkäänlaisia päätöksiä, hätiköin ja stressaan turhaan.. Nyt pystyin ratsastamaan ihan eri tavalla ja luottamaan siihen omaan tekemiseen ja etenkin myös luottamaan hevoseen. En vois olla yhtään iloisempi tai tyytyväisempi, jäi kyllä niin hyvä fiilis! Kaiken kaikkiaan siis oikein onnistunut ja itseluottamusta parantava kisareissu takana, tästä on taas hyvä jatkaa!

Gee

10 kommenttia:

  1. onnea onnistuneista kisoista! olette G:n kanssa mahti pari! ^¨^

    VastaaPoista
  2. Hyvät tasaset radat teitte! Mahti kisareissu, näitä lisää! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat! ;) jep, niin onnistunu kisapäivä,näitä ehdottomasti lisää :)

      Poista
  3. Jee hyvä Moona ja Gee! :) Suunta ylöspäin!

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä tosi hyvältä teidän meno! :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016