BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


1. lokakuuta 2011

Kulunut viikko

Tiistai:  Pedantissa estetunti Kossulla jälleen. Sijainen oli pitämässä tunnin , jonka tunnilla en koskaan aikaisemmin ole ollut.  Ennen tuntia oli opettajasta kovat ennakkoluulot, tunti osottuikin ihan hyväksi! Toisin verryttelyyn käytettiin tavallista enemmän aikaa ja hyppy aika jäi pikkaisen vähiin. Hypättiin aikas pikkasia. Tultiin linjalla olevaa kahta pystyä mihin väliin kuudella laukalla , välit meillä tuli hyvin ja tasaisesti.  Lisättiin loppuun linjan jälkeen  kaksi kavalettiä missä molemmilla piti vaihtua laukka. Ihan lopuksi hypättiin sitten  yksittäistä suht isoa pystyä , taisi olla 110cm tai hiukan yli,  pystyllekkin tuli hyvät hypyt!  


Keskivikko: Viimeinen päivä Topilla , toisin voi olla  että ensi keväällä/kesällä alan taas liikuttamaan/vuokraamaan Topia jos vain  omistja tarvitsee silloin sille vuokraajaa. Kerrankin oli hyvä ilma mennä kentällä. Topin omistaja oli vienyt Topin satulan kotiin joten pääsin pitkästä aikaa menemään ilman satulaa.  Kentällä oli aluksi samaan aikaan paljon muita ratsastamassa mutta onneksi tuli lopussa enemmän tilaakin. Melkein koko ajan sain kyllä väistellä ja varoa kentällä olevaa kahta pikkutyttöä  jotka sähläsivät hevosensa kanssa jotain ja laukkasivat kamalalla vauhdilla kokouraa molemmat vuorotellen...
Noo Topi kumminkin oli tänään tosi kiva ratsastaessa! Aluksi taivuttelin ympyröillä ja tein paljon suunnanmuutoksia ja väistöjä. Ravissa tehtiin melkeinpä samaa. Laukkaa otettiin vähän molmepiin suuntiin ympyröillä.  Ravailtiin pitkät loppuravit jossa Topi liikkui tosi hienosti , tämän jälkeen loppukäynnit , heppa takaisin tarhaan ja sai kiitokseksi omenoita! :)




Torstai: Jälleen Pedantissa estetunti Kossulla. Kossu meni hienosti vaikka itsevälillä hieman mokailin. Iitu sijainen oli pitämässä tunnin , ja hyvä tunti kyllä olikin!  Verkkojen jälkeen alettiin tulemaan linjaa, innari-innari mistä pystylle. Tultiin muutaman kerran tälleen jonka jälkeen  kavaletit koottiin yhdeksi pystyksi ja tultiin pari kertaa niin. Tämän jälkeen taidettiin tulla mutaman kerran toisella pitkälläsivulla olevaa pysty-pysty sarjaa.  Tätä tultiin muutaman kerran ,  ja käväisin maistamassa maneesin pohjaakin  kun olin itse menossa ensimmäisellä pystyllä yli , mutta paikka olikin huono joten Kossu löi jarrut kiinni. No pari kertaa kun tultiin uusiksi alkoivat paikat pikkuhiljaa osua!  Lopputunnista tuliin kahta pikkuista "rataa".




Eli ekaksi tultiin tuota pinkilla piirrettyä. Linja kavalettipysty mistä toiselle pystylle, kokoratamaisesti okseri ja lopuksi tuli pysty-pysty sarja.  Muille esteille paika osuivat hyvin ja hypyt onnistuivat, mutta tuolle pysty-pysty sarjalle  ei oikeen millää meinannut paika osua kohdilleen  muutaman kerran uusiksi tultua kun saatiin kumminkin siihenkin ihan ok hypyt!  Sitten vielä ihan lopuksi tultiin pari kertaa toi sinisellä piirretty rata, okseri,sarja ja loppuun tuo linja. Tunnista jäi ihan hyvä fiilis silti vaikka pari  kertaa kiellettiin ja tipahdin ,mutta virheistä oppii! :)   Tuossa alhaalla vielä videota tunnista, harmi ei tullut tippuminen videolle :D
Ensikuun alussa onkin Pedantissa harkkaestekisat joihin meen näyttävemmin Kossulla 80cm.




Nyt  viikonloppuna tosiaan oli tarkoitus mennä kokeilemaan sitä uutta vuokraponia,mutta omistajalta tulikin viesti, että oli löytänyt  jo sopivan vuokraajan... se siitä sitten , ei auta  muu kuin jatkaa etsintöjä! Toivottavasti nyt jostain  Turun seudulta löytyisi joku kiva heppa vuokralle/puoliylläpitoon millä se valmentautuminen olisi mahdollista. Jos joku teistä tietää, että joku on etsimässä vuokraajaa hevoselleen ,mulle voi  ilmotella ! :D


Nyt vihdoin sain Liinalta niitä videoita estetunnilta pariviikkoa takaperin otettuja, laittelen videon vaikka seuraavaan postaukseen !

Blogin ulkoasua muuten uudistan , heti vain kun saan aikaiseksi ja saan bannerin, Eipä tällä kertaa sitten oikeastaan muuta palaillaan ensiviikolla! :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi ! Tykkään tosi paljon ulkoasusta ja tosta bannerista. kivasti videoita ja hienoja kuvia (:

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016