BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


9. tammikuuta 2012

Kaikki hyvä loppuu aikanaan..

Näin alkuun pahoittelut kuvattomasta postauksesta jossa vain teksitä, toivon mukaan huomenna saan jotain kuva/videomateriaalia blogin puolelle .Eilen  sunnuntaina Sepi oli pitämässä alameneesilla hyppytreenin. Alkukäynneissä Simpson kummasteli mytyssä olevaa vesimattoa. Ravissa alettiin  työskentelmään ympyrällä vesimaton ympärillä molemmissa suunnissa ja joka kierrokselta tultiin aina lähemmäksi mattoa sitten jäätiin käynnissä pyörimään ihan vesimaton viereen aluksi heppa vähän kummasteli mutta uskalsi kumminkin mennä lähelle.   Seuraavaksi pistettiin ihan vesimaton viereen kavaletti jota alettiin tulemaan ympyrällä molemmista suunnista , alkusi heppa hiukan epäröi. Seuraavaksi sitten hypättiin vesimatto pysty , aluksi tultiin sisään ravissa molemmista suunnista. Aluksi heppa hiukan kummasteli mikä ihme puomin alla on mutta meni kumminkin hyvin yli  eikä kieltänyt kertaakaan matolle! Hieno heppa, Simpsonilla kun ei luultavasti ole koskaan hypätty vesimattoa. Sitten tultiin muutamaan otteeseen pienimuotoinen rata :


Aluksi ristikko , johon tuli aluksi pari kieltoa hätäisen tien takia, sitten vesimattopysty josta okserille ja viimeiseksi vielä vesimatto pysty.  Vesimatolle tultaessa hiakka rapisi hypyn jälkeen matolle josta Simspon sai pariin otteeseen kamalan sätkyn ,hölmö hevonen . Kun okseria nostettiin toin ekalla kerralla pikkasen juureen mutta silti Simpson hyppäsi , alkuaikoina ei olisi todellakaan mennyt yli :D Viimeisellä kerralla saatiin hyvä rata johon oli hyvä lopettaa , itse olin kaarissa hiaman hätäinen mutta muuten meni hyvin , Simpson oikein innostui hyppäämisestä kunnolla  kun äänellä kehui hevosta!

Tänään maanantaina kävin ratsastamassa Simpsonin, vajaa tunti maneesissa. Heppa oli hiukan pörhäkkä johtuneen varmaankin pakkasista?   Tehtiin väistöjä, kiemuroita ja taivuteltiin ympyrällä. Aika paljon ravi ja käynti työskentelyä ja siirtymisä, laukkaa molempiiin suuntiin ympyröillä, heppa toimi ihan kivasti!

Sitten vähän ikävempiin uutisiin... Pedantin ratsastuskoulu ja talli on lopettamassa toimintansa maaliskuun puolella , kaikki tuntihevoset on myynnissä :(  Niinhän se on että kaikki hyvä loppuu aikanaan mutta en osannut yhtään odottaa että Pedantin toiminta loppuisi, ei oo kyllä turussa toista noin hyvä tasoista tallia!  Mulla ei ole harmainta aavistustakaan mitä aijon tehdä ratsastuksen suhteen kun ja jos Simpson on muuttamassa pois ja kun Pedantin toiminta loppuu.... ei ole oikein paikkaa jossa jatkaa , mutta kumminkaan en hevosharrastusta halua lopettaa :( pakko  kai alkaa kehittelemään jotain uutta...

10 kommenttia:

  1. Joo mäki kuulin et pedant on lopettamassa, tosi kurja juttu! :( mut jos siel olis joku hevonen jota saisit vuokrailla tai ottaa ylläpitoon? tai jos joku tuttu ostaa sielt jonkun kivan ja saat vuokrata sitä? :) Tai sit vaa pitäis tyytyy artukaisii... Vitsi ku oot treenannu nyt ittes tosi hyväks ja sit ei oo paikkaa mis jatkaa kehittymistä :( Mut saa nyt nähä... Ärsyttää ku mäki olisin ehkä syksyl vaihtanu Pedanttii :/

    VastaaPoista
  2. Nii en sitten tie, en usko et sais ylläpitoon taikka vuokralle ku kumminki myynti-ilmoituksessa oli et myydään muuton takia toiselle paikkakunnalle ja halvalla myydään ni luulen et menee kaupaksi :/ Pitäis suostutella porukat ostamaan hevonen ;D TR:n tunnit on täynnä enkä toisaalt vaan haluu käydä vaan kerran viikossa , pitäis olla muuta lisäks. Hah no emmä tie tost tosi hyväst mut ois kiva



    vieläkin päästä kehittyy, ei oikeen oo toista samantasosta paikkaa ku pedant

    VastaaPoista
  3. Et alkaa vaihtoehdot olemaan lopussa... :/. Miks tää vammaa ton tekstin kanssa tänli ois pitänyt lukee tosa kommentis :D

    VastaaPoista
  4. Sullahan menee tunteihin, valkkoihin ja vuokrahevoseen varmaan yhtä paljon rahaa kun menis hevosen ylläpitoon jossain vähän halvemmalla tallilla, mikset harkitse ylläpitohevosta jolle voisit halutessas ottaa vaikka vuokraajan pariks päiväks viikossa? (:

    VastaaPoista
  5. Noo niii menee mut joo on ylläpitohevonenki ollu harkinnas jos löytyis joku sopiva :) niitäki on vaa nii vähä tarjol :/ maneesitalleil maksaa ylläpito vaan niin paljo ja en haluis ainakaan nyt talvel mihinkään mis ei oo maneesii :D mut sit taas ku miettii ni menis ylläpitoheppanki rahaa melkeen yhtä paljon ku omaan hevosee ja omallekki vois ottaa tarpeen tulle muutaman kerra viikos vuokraajan.... kinkkine tilanne :D:D

    VastaaPoista
  6. Osta oma ja ota sille vuokraaja, vie heppa vaikka MJ:lle tai muulle halvemmalle maneesitallille mikä ei oo ihan keskustassa :) Osta joku mukava ni mä voin muutaman päivän siitä vuokrata ;) Sä kuitenki pääset keväästä syksyyn kulkemaan mopolla tallille (eik sulla mopo ole?) ja muutaman vuoden päästä saat autonki jolla kulkea tallille vaikkei se ihan naapurissa oliskaan :) Ja just esim MJ:lle ja muille lähitalleille pääsee ihan hyvin busseillakin. Osta oma, saat tehdä tasan mitä haluat sen kanssa :)

    VastaaPoista
  7. Voiku se oiski noi helppoo milt se kuulostaa! :D Tallivuokra lisäks ku pitäis maksaa viel kaikki vakuutukset, kengitykset,ruuat,varusteet jne.. Mut kyl sitä varmaan oppis rahaa eri tavalla säästämäänki jos ois hevonen! Oon kyl kovasti yrittäny porukoita puhuu ympäri oman ostamisesta et saa nähdä mitä tapahtuu kun ei oo enään paikkaa missä jatkaa. Jos oman saisin ni luultavasti veisin sen just jollekkin tollaselle halvemmalle maneesitallille mihin kumminki liikkuis bussit, heh ei oo mopoo mut porukat ainaki pystyis kuskailemaan jotenki ja vuodenpääst kesäl saan tosiaan jo autonki :D Nonni kiva et olis jo yks vuokraajaehdokas valmiina jos satun saamaan oman ! ;)

    VastaaPoista
  8. No juu ei se nyt tietenkään niin yksinkertasta ja helppoa ole, mut varmasti potentiaalinen vaihtoehto vuokrahevoselle :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016