BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


28. huhtikuuta 2012

Hieno heppa + lauantain ratsastukset

Torstaina mentiin Divan kanssa vajaa tunnin verran kentällä. Ei tehty mitään sen kummempia, mutta Diva oli kyllä todella hyvän tuntuinen ratsastaa jäi kyllä niin hyvä fiiilis ratsastuksen jälkeen.  Alussa taivuttelin ympyröillä ja vaihdoin usein suuntaa, ja yritin saada hevostan hiukan paremmin kuulolle. Ravissa jatkettiin pitkälti aika samoja tehtäviä mitä käynnissä, suunnanmuutoksia edelleen paljon ja taivuttelua. Diva alkoi tulla pikkuhiljaa paremmaksi ja liikkumaan rennomin. Loppuravit ravailtiin eteen-alas jolloin Diva venytti oikein kunnolla pitkälle alas. Päätettiin lopettaa siihen kun tuli hyvät pätkät loppuakohden ja heppa liikkui rennon letkeästi eteen.  Kiitokset Lenskulle kuvaamisesta! Alhaalla videokooste kerrasta!  (toivottavasti video näkyy, ei näkynyt alkuksi alkuperäisellä kappaleella niin piti vaihtaa joku youtuben oma kappale :/ )

hieno diivuski!

Tänään lauantaina olin ensiksi Tr:n tunnilla Reksillä. Oltiin kentällä ja mentiin puomeja. Reksi oli ihan kamalan tahmea heti alusta eikä sitten millään taipunut suuntaan taikka toiseen, töitä sai tehdä jotta poni liikkui tarpeeksi eteen. Ravissa tultiin kolmea ravipuomia ja yhtä puomia toiselta pitkälläsivulta jonka ympäri tehtiin aina harjoitusravissa voltti.  Oikeassa suunnassa tultiin sama yksittäinen puomi- voltti- josta nostettiin laukka ja tultiin puomi-kavaletti-ja puomi lyhkäsellä sivulta josta siirtymä raviin ja tultiin ne kolme ravipuomia . Vasemmassa miltein sama mutta ravipuomien jälkeen nostettiin laukka ja jatkettiin kavaletin yli ja yksittäisen ympyrän yli tuli voltti laukassa. Reksi alkoi virkoamaan laukkojen aikana ja alkoi liikkumaan paremmin eteen.  Tunti ei mennyt  hyvin eikä huonostikkaan jotain siltä väliltä :D Tää tais nyt olla vähäksi aikaa viimeinen Tr:n tunti , pidän nyt siis kesän yli luultavasti taukoa ja keskityn vain Divan vuokraamiseen. Satunnaisesti kyllä varmaan tuun ottaman jotain irtotunteja :)

Reksi joskus 2011 talvella
Tunnin jälkeen kävin vaihtamassa tallista hevosen ja menin liikuttamaan Divan. Mentiin kentällä about tunnin verran. Kentälle alkoi pikkuhiljaa tulemaan enemmän hevosia ja ympärillä oli hirveästi hälinää. Divalla oli kuulema eilen ollut vapaapäivä ja se kyllä näkyi, ja just kun olin kehunut miten nätisti  heppa liikkui torstiana , noh ens kerralla taas paremmin :)  Heppa oli ihme sättä, kaikki oli niin ihmeellistä ja mukamas niiin pelottavaa, puomikasat ja koiratkin ihmetyttivät hevosta..  Tehtiin vain ravityöskentelyä ympyröillä ja hiukan siirtymisiä. Heppa koitti vain kipittää koko aika alta eikä kuunnellut apuja melkein lainkaan. Käveltiin hiukan ja koitin saada Divaa paremmin kuulolle. Loppuksi otettiin hiukan molempiin suuntiin ravia, Diva tuli kuulolle paremmin kuin mitä alkutunnista ja päätettiin lopettaa siihen kun saatiin hyvät pätkät.

Huomenna luultavasti katsomaan Artukaisiin kisoja kun Diva menee hyppäämään 110cm ja 120cm luokat :)
Palaillaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016