BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. maaliskuuta 2014

Energinen kaveri

Perjantailta ei olekaan minkäännäköistä materiaalia, kävin nopsaan tallilla ja ratsastin about 30min ajan kentällä kaikki askellajit läpi. Gee oli itseasiassa alusta alkaen todella mukavan ja rennon oloinen , lähti pyöristymään kivasti! Gee oli myöskin hyvin kuulolla. Tosiaankin ratsastelin suht rennosti vain kaikki askellajit läpi sen ihmeempiä tehden ja lopetin siihen kun hevonen liikkui hyvin, aivan liian usein samaistun siihen,että kun hevonen liikkuu hyvin alla jään vain ratsastamaan ja fiilistelemään, vaikka pitäisi vain lopettaa siihen. Nyt gee oli super rento ja hyvä , lopetin siihen ja käveltiin pitkät loppukäynnit metsälenkin kautta :)

Eilen sunnuntaina Essi oli meitä kuvailemassa, iso kiitos kuvista! Laittelen myöhemmin myöksin videota tulemaan kunhan saan sen ensiksi vain itselleni :) Suunnattiin jälleen kentälle kun maneesi oli varattu. Työstin alkuun käynnissä pysähdyksillä,suunnanmuutoksilla, kiemuroilla, asettelin ja taivuttelin.  Ravissa keventelin koko uraa pitkin pyytäen samalla hiaman isompaa ja rennompaa ravia, lyhyillä sivuilla taas hiaman hidastin ja kokosin ravia.  Laukkaa otin alkuun vasempaan kierrokseen, Gee olikin hiaman energinen ja vauhdikas pari kertaa piti aidan kautta hidastella raviin ja nostaa laukka uudelleen hiaman rauhallisemmin. Otinkin alkuun ihan  kevyessä istunnassa muutaman kierroksen laukkaa koko uraa pitkin, alkoi tuntua,että itseltä loppuu kunto kun hevonen olisi voinut laukata ties kuinka kauvan vain täysiä :D

Oikeassa kierroksessa gee olikin laukassa jo paljon rauhallisempi ja oli paremmin kuulolla joten jäin työstämään laukkaa keski-ja pääty-ympyröille. Lopuksi vain keventelin rennotsi loppuravit ja lopettelin kun gee oli rauhoittunut, rento ja hyvän tuntuinen. Loppukäynnit käytiin kiertämässä polullla.
 

Tänään kävin myöskin vielä Geen liikuttelemassa, tehtiin pitkät alku sekä loppukäynnit tien ja maastopolun kautta. Suunnattin tällä kertaa maneesiin kun se olikin ihan tyhjillään. Ratsastelin rennosti vain käynnissä sekä ravissa, mulla tuli yht äkkiä ihan hitokseen huono olo ratsastessa ,sekin vaikutti asiaan,että työstin yhteensä ehkä 30min ajan rennosti ja lopettelin siihen , onneksi kotosalla olo hiukan parani, oon saanu jo ihan tarpeeksi tältä erää kipeenä olemisesta kun pari viikkoa takaperin just kuumeessa olin.. Gee lähti ravissa kivasti pyöritymään ja rentonemaan, ja oli muutenkin oikein mielyttävä ratsastaa! Jäi super hyvä fiilis ratsasteluista.
 Tällä viikolla luvassa torstaina ja sunnuntaina Geen liikutusta. Viime perjantaina oli tarkoitus myös divalla lähteä käymään mutta kyydin kanssa tuli ongelmia joten en pystynyt sinne millään lähtemäänkään, katsotaan joskos tämän viikon keskiviikkona saisin kyydin niin pääsisin pitkästä aikaa myöskin Diivulia moikkaamaan :) Hauskaa viikonalkua, palaillaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016