BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri // Luukku 1.


Nyt on joulukuu pyörähtänyt virallisesti käyntiin ja sen myötä myös blogin tämän vuotinen joulukalenterikin!
Tämän vuoden joulukalenteri tulee toteutumaan vähän yksinkertaisemmalla idealla mutta, uskon, että se on monille mieleinen!  Toivottavasti viihdytte blogini parissa tämän kuukauden verran entistä tiiviimmin! Ehdotuksia ja omia mietteitä kalenteriluukuista saa vielä esittää, sillä joillekkin ideoille on vielä tilaa. Pidemmittä puheitta olkaa hyvät!

___________________



Helmikuussa tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta Glitterin kanssa. Pisin vuokraus suhde jota mulla on tähän asti ollut! Nykyisin Gee on mulla puoliylläpidossa mutta aikoinaan aloitin vain vuokraamalla sitä muutamana päivänä viikossa. Kaksi vuotta sitten olin melkoisen epätoivon partaalla kun ratsastuksesta oli ollut puoli vuotta taukoa Divan muuton jälkeen eikä uutta vuokrahevosta tuntunut löytyvän sitten mistään. Oli kovin hankalaa löytää sopivaa vuokrahevosta joka asuisi suht lähellä ja jonka kanssa olisi mahdollisuus edetä ja valmentautua sekä päästä myös kilpailemaan.


Jostain netin syövereistä kumminkin löysin ilmoituksen pienestä pv tammasta joka etsi vuokraajaa tutulla tallilla artukaisissa. Pian sopisinkin Geen omistajan kanssa kokeilukerran. Kokeilukerralla ratsastin Glitterin pellolla. Mieluusti olisin halunnut mennä maneesissa mutta siellä pidettävien valmennusten vuoksi jouduin kokeilukerran menemään pellolla. Tuo kuulostikin silloin melko hullulta, laittaa nyt täysin tuntematon ratsastaja joka ei tunne ennestään millään tavalla hevosta  hevosen kanssa pellolle! Ei mennyt kaukaakaan kun baanattiin laukassa pisin peltoa. Niin oudolta kuin se kuulostaakin mulla oli selässä todella varma olo ja pystyin luottamaan mulle ennestään täysin vieraaseen hevoseen.  Siitä se ajatus sitten lähti ja sovittiin,että aloitan seuraavan kuukauden alusta Glitterin vuokraamisen. Divan jälkeen olin vannonut itselleni etten enään ikinä antaisi itseni kiintyä yhteenkään hevoseen.. Alkuun Glitteri olikin pitkään vain hevonen jolla kävin ratsastamassa parina päivänä viikossa!
Alkuajat menivät hevoseen tutustuessa. Tuolloin Glitterillä oli minun lisäksi ylläpitäjä joka myöskin valmentautui sekä kilpaili joten omalta osaltani hyppäämiset sekä kisaamiset jäivät tuolloin vähän vähemmälle. Tottakai pääsin hyppäämään ja käymään valmennuksissa sekä satunnaisesti myös kisoissa mutta harvemmin kuin jos verrataan tämän hetkiseen tilanteeseen Glitterin kanssa. Tuolloin Kari Nevala kävi tallilla pitämässä viikottain valmennuksia joissa me alettiin myös Glitterin kanssa alkujaan käymään. Ensinmäinen hyppykerta ei tosiaankaan ollut mitään kovin kaunista katseltavaa kuskin puolen vuoden hyppytauon jäljiltä mutta hengissä selvittiin. Jossain vaiheesa kesää meillä saattoi tulla useita viikkoja jolloinka ei päästy hyppäämään ollenkaan kun valmennuksia ei pidettykkään tallilla enään niin useasti. Tuolloin  heinäkuussa Viivin kehoituksella päätettiin käydä kokeilemassa Kaisan valmennuksessa ja sille tielle sitten  jäätiinkin!



Kun Geen ylläpitäjä jäi pois kuvioista lisäsin omia käynti päiviäni. Nyt päästiin säännöllisesti aina viikottain hyppäämään sekä päästiin kiertämään useammin kisoissa nyt kun ei tarvinnut vuorotella toisen ratsastajan kanssa kisojen suhteen. Noina aikoina kaikki rullasi tasaiseen ja kivaan tahtiin, välillä oli vaikeita päivä ja välillä hyviä päiviä mutta mitään sen suurempia vastoinkäymisiä ei koettu, kaikki oli kivaa. Ensinmäiset kisat hypättiin naapuritallin seurakisoissa puhtain tuloksin ja meidän ensimäisitä aluekisoistakin saatiin nolla-tulokset, itse istuin kyydissä ohjasin esteille ja hevonen hoiti loput, en tiennyt suurin piiretein mistään hölkäsen pöläystä. Kesällä 2014 päästiin kunnolla kisaamisen makuun kun päästiin suht monet kisat kesän aikana kiertämään. Noina aikoina alkoi tulemaan myös  pikkuhiljaa toinen toistaan turhempia virheitä ja niitä hylsyjä. Hevonen ei enään pelastanutkaan vaikean paikan tullen vaan minun olisi pitänyt ratsastaa ja ratkoa tilanteita itse. Vaikka en sitä ulospäin näyttänytkään saati myöntänytkään jännitin kisoja ihan suunnattomasti.  Kisoissa jähmetyin enkä osannut toimia mitenkään. ( tätä  tosin  tapahtuu silloin tällöin vieläkin mutta puolet vähemmän kuin mitä alkuaikoina :D) Epäonnistumiset söivät mun itseluottamusta ihan suunnattomasti! Valmennuksissa kaikki sujui edelleen ihan tasaiseen kivaan tahtiin mutta kisoissa mistään ei tullut mitään.

Ekat kisat TR 70cm



Viime talvi oli meille todella vaikea, niin vaikea että sanoin  itseni irti Glitterin vuokraamisesta. Ilmoitin,että lopetan maaliskuun loppuun.Tuolloin kävinkin useampaa muuta hevosta  kokeilemassakin joita tarjottiin vuokralle.Tiettyyn pisteeseen saakka yritin mutta kun kisoissa tulos oli aina joka kerta hylätty, valmennukset menivät kerta kerraltaan huonommin ja tallille lähdettiin hammasta purren en nähnyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin todeta Glitterin olevan vaikea ja päättää lopettaa. Moni muukin siellä selässä kävi useamman kerran ja aina totesivat samaa,että ei todellakaan mistään helpoimmasta päästä oleva hevonen. Mulle silloin sanottiinkin,että kanattaa miettiä jatkoa kun harrastaminen voisi olla kivaa ja pääsin kehittymään paremmin jonkun muun hevosen kuin Glitterin kanssa. Tuntui turhauttavalta valmentautua ja maksaa siitä,että ratkoin hevosen ogelmia, jummattiin vain paikoillaan.



Noina aikoina touhussa ei ollut mitään järkeä, hypätessä Gee meni kuin ohjus,ei kuunnellut pidätteitä ollenkaan  enkä pystynyt kontrolloimaan menoa mitenkään, selässä en voinut tehdä muuta kuin toivoa parasta,että selvitään hengissä. Sama kun ratsastin itsenäisesti , mistään ei tullut mitään ja Gee korjasi vaikean paikan tullen kaiken vain juoksemalla tilanteesta pois, hevonen oli äärettömän vahva ja  vaikea. Tosiaan usemampia hevosia kävin välissä kokeilemassa mutta yksikään ei oikein kolhatanut tai jos kolahti oli talli niin kaukana etten olisi ikinä ehitnyt töiden ohessa käymään usemapaa kertaa viikossa.


Yks päivä kun menin tallille oli Glitterin omistaja maksanut mulle koulutunnin. Ensinmäinen kerta kun käytiin Marin tunnilla ja saatiin paljon uutta ajateltavaa koko touhuun. Mulla oli tuolloin kaksi vaihtoehtoa, lopettaa Glitterin kansa ja etsiä tilalle helpompi ja varmempi hevonen joka pystyisi opettamaan ja viemään mua eteenpäin tai jatkaa Glitterin kanssa ja aloittaa suoraansanottuna nollasta. Jotenkin vain ajauduin jatkamaan siinä varjossa,että se olisi väliaikainen ratkaisu ja uuden vuokrattavan löytyessä lopettaisin. Vaikka niin toivottomalta koko tulevaisuus silloin näyttikin jotenkin niin ne asiat vain lähtivät pikkuhiljaa järjesytmään ja palaset alkoivat loksahdella  paikoilleen, pienten onnistumisten kautta sain motiavaatiota takaisin. Pikkuhiljaa pieneten onnistumisten kautta varmuus kasvoi vain koko ajan. Paljon tehtiin töitä ja paljon otettiin tunteja ja paljon saadaan edelleenkin tehdä töitä! Uurastus palkittiin ja koko viime kesä sujui kisojen ja valmennusten osalta kivaan tasaiseen tahtiin ja ennenkaikkea harrastaminen ja tallilla käyminen oli taas jälleen kivaa! Glitterin kanssa ollaan kyllä käyty niin monet eri vaiheet läpi. Tässä vuodessa hevonen on muuttunut ja rauhoittunut hurjasti ratsastettavuudeltaan.






Tällä hetkellä Glitteri on mulla puoliylläpidossa, käytännössä melkein kokonaan kerta tammalla ei toistaiseksi tällä hetkellä oleminun lisäksi vuokraaja. Suurimmista vastoinkäymisitä ollaan päästy voiton puolelle ja arki rullaa tasaiseen ja kivaan tahtiin, tottakai aina välillä tulee hyvien päivien lisäksi niitä huonojakin mutta niin kuuluukin. Jälkikäteen ajateltuna olen äärettömän iloinen,etten reilu puoli vuotta sitten lopettanutkaan Glitterin kanssa vaan päätin jaksaa yrittää vielä kerran. Glitteri on hevonen johon pystyn luottamaan ihan täysin, se on luonteeltaan niin luotettava ja rehellinen kuin voi vaan hevonen ollakkan, toista samanlaista saa kyllä hakea.Gee ei ehkä ole elämäni hevonen mutta se on hevonen joka on opettanut mulle ihan hurjasti, ehkä enemmän kuin yksikään muu hevonen. Hevonen joka on ollut suuressa roolissa opettamassa minusta ratsastajaa ja myös kasvattamassa ihmistä. Hevonen joka on täydellinen juuri tällä hetkellä tähän tilanteeseen! 

4 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016