BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. joulukuuta 2015

Voihan oikea kierros

Lauantaina Kaisa tuli jälleen pitämään meille tunnin. Alussa aloitettiinkin mun ehdottomalla lempparitehtävällä.. (huomatkaa sarkasmi). Viimeksi tätä tehtävää tehdessä tipuin geeltä sen pysähtyessä kavaletille :D Ihan hyvä tehtävä mutta jossa itse tulen helposti  ihan liian hätäiseki ja jossa keskittyminen herpaantuu niin helposti. Ympyrällä oli vastakkain kaksi puomia sekä kaksi kavalettia joita tultiin niin,että väleihin piti saada aina saman verran askelia. Alussa tultiin kootummassa laukassa jolloin väleihin tuli 4 askelta. Tämän jälkeen tultiin sujuvammassa tempossa välit 3 askeleella. Alusta alkaen sain keskittyä koko ajan siihen,että hevonen pysyi suorassa.. Gee kun pääsi helposti valumaan ulkoapuja vastaan. Alku menikin aika säätämiseksi mutta kun saatiin vihdoin rytmin päästä kiiinni,itse rauhoituin ja keskityin niin tehtävä lähtikin rullaamaan. Oikeaan kierrokseen sama tehtävä tuntui alkuun ihan tuhottoman vaikealta, killuin kyydissä, ratsastin aivan liikaa sisäohjasta.. Joka askeleella mun piti vaan muistaa istua mahdollisimman tiiviisti ja keskittyä niihin ulko-apuihin ja olla pehmeä sisäkäden kanssa. Niin paljon muistettavaa ja tuntui,että ajatus herpaantui koko ajan. Heti kun keskityin loppuun asti  ja ajatus oli touhussa mukana niin saatiinkin homma pelittämään.

Seuraavaksi hypättiin muutamaan otteeseen korotetusti ristikko-okseri viiden askeleen linjaa ravilähestymisellä. Gee toimi tässä oikein kivasti ja etenkin okserille teki oikein sujuvia ja hyviä rentoja hyppyjä! Tämän jälkeen tultiin muutamaan otteeseen pientä radan tynkää joka meni seuraavanlaisesti: Vasemmasta kierroksesta yksittäinen pysty pitkältä sivulta jonka jälkeen matka jatkui pysty-okseri 4 askeleen linjalle, -toisen pitkän sivun pysty-okseri 6 askeleen linja ja lopuksi vielä yksittäinen pysty toisin päin.

Alku rata sujui aina ihan tosi kivasti mutta heti kun suunta vaihtui oikeaan tulivat ne ongelmat esille. Vasempaan kierrokseen oltaisiin pystytty tekemään melkein mitä vaan mutta oikeaan saatiin toistaa tehtävät useampaan otteeseen. Onneksi koko ajan loppua kohden lähti sujumaan paremmin ja saatiin kuin saatiinkin ihan sujuvat pätkät joihin oli tällä kertaa hyvä lopetella!


Keskiviikkona meillä onkin puolestaan kouluvalmennus joten palailaan sen merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016