BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri // Luukku 6.


Kisakautemme loppui virallisesti Ypäjän kisoihin lokakuussa ja tässä kohtaa kun vuosi alkaa lähentyä kovaa vauhtia loppuaan onkin hyvä aika koota koko 2015 kausi pakettiin. Mitä kaikkea ehti oikein tapahtuakkaan..

Kuten aikaisemmissa postauksissa kerroinkin meidän alkuvuosi ei todellakaan sujunut ihan odotetulla tavalla. Helmikuun lopussa osallistuttiin naapuritallin seurakisoihin 80 ja 90cm luokkiin joista jälkinmäinen oli hylätty, kummassakaan radassa ei ollut järjen hiventäkään.. Gee oli äärettömän vahva eikä selässä pystynyt tekemään juurikaan muuta kuin toivoa parasta. Juurikin noihin aikoihin mietin lopettavani Geen kanssa ja nuo kisat vain vahvisitivat päätökseni lopettamisesta,Gee oli liian vaikea.Asioilla on tapana järjestyä, niin meidänkin tilanteessa! Tulevaisuus ei ehkä näyttänytkään niin synkältä ja päätin yrittää vielä kerran Glitterin kanssa joten ajauduinkin jatkamaan. Pari kuukautta keskityttiin pelkästään treenamiseen ja unohdettiin hetkeksi kisat sikseen.. Joka viikkoiset kouluvalmennukset tuottivat pikkuhiljaa tulosta vaikka aina ei ihan siltä tuntunutkaan.  5.4 uskaltauduttiin ilmoittautua naapuritallin seurakoulukisoihin.. Glitterin ensinmäiset koulukisat ikinä ja samalla mun ensinmäiset sitten lähemmäs viiteen vuoteen..  Taisivat kyllä meidän visiitit koulukisoissa jäädä vähäksi aikaa noihin mutta ainakin hauska kokemus ja olisi se huonomminkin voinut mennä!


 Huhtikuun lopussa sekä toukokuun alussa käytiin hyppäämässä naapuritallin alue-kisoissa 90cm luokat,joista kummastakin saatiin puhtaat radat. Tuolloin hyppäämiseen oli taas tullut jokin järkikin ja Glitteri oli rauhoittunut jo huomattavasti verratuna parin kuukauden takaiseen tilanteeseen.


 Koko kesä oli kisojen suhteen ehdottomasti paras kesä pitkiin aikoihin, päästiin kiertämään useissa kisoissa ja koko kesän aikana mulle alkoi valjeta päivä päivältä paremmin miten tuota hevosta kuuluu ratsastaa. Kesällä käytiin myös Kaisan valmennusten lisäksi muutaman kerran kuukaudessa Anna Kärkkäisen valmennuksissa joista olikin myös suuri apu! Heinäkuussa hypättiin Metsämäen kisoissa kaikkina kolmena päivänä.. Perjantain seuraluokka meni niin penkin alle kuin vain voi mutta lauantaina hevonen tuntui paremmalta kuin pitkiin aikoihin. Arkailin aikaisempien epäonnistumisten vuoksi metriin ilmoittautumista mutta päätettiin se kumminkin sunnuntaina lähteä hyppäämään. Sunnuntaina sain saman fiiliksen kuin mitä lauantainakin, pystyin luottamaan hevoseen ja pystyin tekemään päätökset sekä osasin pysyä niissä,
Gee tuntui paremmalta kuin pitkiin aikoihin!  Tottakai kun hevonen tuntuu paremmalta kuin pitkiin aikoihin ja kerrankin tuntuu,että alkaa sujumaan niin enkös mennyt ja unohtanut tuossa luokassa radan... Että miten meni noin niinkuin omasta mielestä? :D Noiden kisojen jälkee radat on tullut opeteltua entistäkin tarkemmin.


Seuraavat onnistumiset taisivat olla Raision aluekisoissa joista napattiin 90cm luokasta neljäs sija ja metristä tuli vain yksi puomi alas. Noiden kisojen jälkeen seuraavat aluekisat olivat Kaken kisat joissa hypättiin 90 sekä 100cm luokat. Metrissä oltaisiin sijoituttu mikäli en olisi tyrinyt paikkaa viimeiselle esteelle. Hevonen pelitti ja teki juuri niin kuin pyysin ja kisaaminenkin tuntui taas kivalta!


Meidän loppukausi puolestaan sujui vähän vaihtelevasti. Välillä sujui kun välillä ei taas  sujunutkaan lähinnä omien typerien virheiden vuoksi. Radalla kun tuli yksikin pieni epäonnistuminen multa hajosi pakka käsiin enkä pystynytkään kokoamaan ajatuksia ja ratkomaan tilanteita. 


Tällä kaudella startattiin kisoissa yhteensä 23kertaa. Joista..

» 5 oli seuratason startteja
»19 aluetason startteja
» 7 rataa oli hylätty

Kaikenkaikkiaan mulla on tästä vuodesta jäänyt äärimmäisen motivoitunut ja positiivinen fiilis! Paras hevosvuosi sitten vähään aikaan kehityksen kannalta, vuodessa kun on ehtinyt tapahtua niin paljon kaikenlaista.Suurimmista ongelmista ollaan päästy yli meno on tasaantunut ja rauhoittunut alkuvuoteen nähden ihan äärettömästi! Glitterin kanssa ollaan kyllä käyty niin monet eri vaiheet läpi Alkuvuodesta ei olisi tullut kuuloonkaan,että oltaisiin ehjin nahoin selvitty edes metrin luokasta. 

Innolla odottelen mitä kaikkea 2016 kausi tuokaan tullessaan, toivotaan että vuosi on vähintäänkin yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ja päästään etenemään tasaiseen tahtiin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016