BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


5. joulukuuta 2015

Joulukalenteri // Luukku 5.



Kovin moni oli toivonut joulukalenteriin tallirutiineista postausta joten tässä luukussa avaankin teille hieaman tarkemmin mun normaalin tallipäivän sisältöä. Käyn tallilla lähes poikkeuksetta aina iltaisin. Useinmiten tulee lähdettyä aina viimeisenä tallilta kotiin.  Omat työvuoroni rajoittavat viikolla sen verrran,että aamuisin ja pävisin tallilla tulee käytyä ainoastaan vapaapäivinä sekä viikonloppuisin. Töistä pääsen yleensä viiden jälkeen jonka jälkeen suuntaan aina pikimitten tallille päin. Mikäli seuraavana aaamuna olen menossa töihin niin jottei tallilla menisi yöhön asti yritän toimia aina mahdollisimman ripeästi. Vapaapäivisin sekä viikonloppuisin kun ei ole kiirettä  tulee tallilla ylenssä lorvittua pidemmän aikaa.Yleensä arkisin mulla menee tallilla n.2-3h.Valmennuspäivinä aikaa menee tiettysti vähän enemmän, samoin kuin myös silloin jos liikutan Geen lisäksi vielä Camperin.

Ensitöikseni tallille tullessa jätän mahdolliset varusteeni Glitterin karsinan eteen ja haen Glitterin harjat sekä varusteet hoitopaikalle. Harvemmin tykkään harjata ja varustaa karsinassa joten otan Geen yleensä harjauspaikalle käytävälle. Kun hevonen on  varustettu vaihdan itselleni saappaat ja kypärän. Kun hevonen on varustettu nokka kohti maneesia!


Alkukäynnit kävelen selästä ja sen jälkeen ratsastan normaalisti 30 minuutista tuntiin, riippuen päivistä ja siltä miltä hevonen tuntuu. Ratsastuksen jälkeen hoidan Geen yleensä käytävällä pois ja heitän sille karsinassa loimen päälle. Tämän jälkeen putsaankin varusteet. Harjaan ensiksi jalustimet, suojat ja omat kenkäni puhtaiksi sekä tarvittaessa putsaan myös muut varusteet mikäli ne ovat likaisia. Lopuski vien tavarat paikoilleen, vien glitterille porkkanan tai leipäpalasen ruokakippoon ja sanon geelle moikat ja eikun kotia kohti!


Minkälaiset ovat teidän tallirutiinit? 

4 kommenttia:

  1. Ootko koskaan huomannu miten paljon kielioppivirheitä sun teksteissä on... Kamalaa lukea tekstiä jota ei ole oikoluettu ja missä on hirveästi kirjoitusvirheitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuntuu niin kamalalta niin jätäppä lukematta, ketään ei tietääkseni ole pakotettu näitä lukemaan ;)

      Poista
    2. Tekstin sisältö kyllä kiinnostaa mut blogi sais heti huolitellumman yleisilmeen jos virheet olisi poistettu...

      Poista
    3. Tekstit tulee kyllä oikoluettua mutta joskus noita virheitä jää siltikin.. tosin ei noita nyt kovin monessa tekstissä ole ollut :D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016