BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. joulukuuta 2015

Joulukalenteri // Luukku 3.


Käytännössä kun Gee on mulla kokonaan käytössä saan pitkälti suunnitella itse sen liikutukset ja viikko-ohjelmat sekä päättää valmennuksista ja kisoista joihin osallistutaan! En voi sanoa,että jokainen viikko olisi aina samanlainen.. Suunnittelen yleensä aina jonkinlaisen arvion jota noudatan sen mukaan miltä hevonen tuntuu ja miten rankkaa aikaisemmalla tai seuraavalla viikolla on luvassa. Toisinaan suunnitelmat pysytvät kun toisinaan koko viikon voi joutua suunnittelemaan uudelleen. Viikko-ohjelmaa suunnitellessa pyrin saamaan viikkoon monipuolisesti vähän kaikkea, ei tehdä joka päivä hiki hatussa jotain vaan mielenvirkistykseski myös maastoillaan tai tehdään vaikka jotain kivaa maastakäsin.


Meidän viikko-ohjelma koostuu yleensä seuraavanlaisesti: Yksi estevalmennus, yksi kouluvalmennus, yksi puomi/kavalettipäivä, yksi kokonainen vapaa jolloin en käy yleensä tallilla ollenkaan,yksi maastoilupäivä sekä kaksi sileän itsenäistä ratsastuskertaa. Toki nämä aina vaihtelevat viikoittain aina sen mukaan miltä hevonen tuntuu ja miten itse ehdin tallille yms. Joskus on viikkoja kun ei välttämättä päästä tai ehditä maastoilemaan ollenkaan jolloin  maastopäivä on korvattu vaikka juoksuttamisella tai tekemällä maastakäsin jotain.Satunnaisesti tulee ratsastettua myös rennompina päivinä ilman satulaa. Toisinaan sileänratsastus voi vaihtua maastopäivään ja toisinaan on viikkoja jolloin ei välttämättä mennä puomeja/kavaletteja valmennuksen lisäksi. Silloin kun Glitterillä oli vuokraaja viikko-ohjelmat koostuivat yleensä saman kaavan mukaan mutta itseltäni vain väheni kaksi sileän kertaa.

Kisaviikoilla tilanne tietysti jonkun verran muuttuu. Tärkeää on huomioida onko kyseessä yhden vai esimerkiksi viikonlopun yli kestävät kisat. Mikäli ollaan menossa vain yhden päivän kisoihin ei treeni-viikko juurikan muutu muutakuin päivien paikkojen vaihtamisella niin,että estevalmennus tai puomikerta korvautuukin kisoilla. Pääsääntöisesti kun lähdetään yleensä kisoihin vain yhdeksi päiväksi tällöin alkuviikosta on saattanut olla normaali estetreeni. Jos taas lähdettäisiinkin viikonlopuksi perjantaista sunnuntaihin kisoihin jäisi estevalmennus siltä viikolta kokonaan pois. Toisinaan taas joskus on kokonaan rennompia viikkoja kun toisinaan tehdään töitä enemmän. Pidemmät hyppylomat ovat yleensä sijoittuneet joulu-tammikuuhun jolloin Gee on saanut kokonaan vapaata hyppäämisestä.

Millainen viikko-ohjelma teidän hevosillanne on?

4 kommenttia:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016