BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


3. helmikuuta 2013

Aamuiset hyppelöt

Tänään päästiin vihdoin divan kanssa loikkimaan! Tunti oli aamulla sen verran aikaisin etten saanut ketään värkättyä kuvaamaan. Pahoittelut siis jälleen kerran materiaalittomasta postauksesta, koitan saada jonkun  nyt keskiviikoksi kuvaamaan mutta viimeistään kisoista tulee ainakin materiaalia! :)

Verkkailin aluksi itsenäisesti kumpaankin suuntaan sekä ravissa,että laukassa. Verkojen jälkeen aloitettiin tulemaan ympyrällä päädyssä olevia kolmea kavalettiä laukassa.Oikea kirros tuntui hankalemmalta kun hevonen pääsi hiaman valumaan, vasemmassa homma pelitti jo paremmin ja saatiin hyviä pätkiä itse kun muisti pitää käden rentona ja katsoa eteen niin sujui jo paremmin :D Tämän jälkeen aloitettiin tulemaan pienillä korkeuksilla jumppasarja linjaa kokorataleikkaamaisesti. Tultiin ravissa sisään.Itse lähdin aluksi ehkä hiaman liikaa hyppyihin mukaan  mutta kun tultiin muutaman kertaan uusiksi tuntui homma jo pelittävän paremmin ja saatiin hyvät hypyt. Käveltiin hetki jonka jälkeen tultiin pariin kertaan pelkästään yksittäinen päädyssä oleva pysty, tälle tulikin ihan hyviä hyppyjä.Seuraavaksi jatkettiin niin,että alkuun ympyrällä kavaletit, siirtyminen raviin ja jumppis. Kavaletit sujuivat alkuun hyvin ja sain siirrettyä niiden jälkeen hyvin raviin ilman,että D lähti hätiköimään, jumpallekkin päästiin hyvin kun itse pidin käden hiljaan enkä lähtenyt liikaa mukaan. Lopuksi tultiin muutamaan otteeseen koko homma pötkänä. 

Alkuun ympyrällä kavaletit josta jatkettiin laukassa jumpalle ja loppuun yksittäinen pysty. Jumpan jälkeen en saanut ensimmäisellä kerralla divaa oikein kunnolla takaisin vaan se pääsi hiaman kuskailemaan jonka seurauksena yksittäiselle pystylle ei tullut niin hyvää hyppyä. Seuraavalla kerralla kun muisti jumpan jälkeen istua kunnolla alas ,tehdä puolipidätteen niin hevonen tuli jo paljon paremmin takaisin ja pystyttiin jatkamaan sujuvammin esteelle.Esteitä korotettiin ja jumpan linjan viimeinen okseri taisi olla hiaman yli 100cm paikkeilla.Tultiin korotettuna uusiksi ja lopetettiin siihen kun saatiin hyvät hypyt! Jumpalle lähestyminen tuli hyvin ja sain hyvin kiinni sen jälkeen josta oli jälleen sujuva jatkaa yksittäiselle, yksittäisen jälkeenkin diva tuli hyvin takaisin eikä päässyt kuskailemaan! Jäi kyllä niin hyvä fiilis hyppelöistä, diivuski oli hieno! :) Loppuun keventelin loppuravit. 

Hyvillä mielein siis loikkimaan ensi sunnuntain kisoihin se 80 ja 90cm! :)


5 kommenttia:

  1. Ettekös tekin ole tuolla artukaisissa? :) Tai samassa tallissa kuin Janita ja Santtu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo artukaisissa ollaan mutta TR:n puolella :) eli kartanon tallin ihan naapurissa :D

      Poista
    2. Aaa aivan :) No jokukerta kun tuun taas kuvailemaan Janitaa ja Santtua niin voidaan kattoa jos oot sillon itekkin sielä niin voin sitten tulla teitäkin kuvaa :)

      Poista
    3. Joo hei ois tosi kiva! :) pyytele vaikka facessa kaveriks, moona kantola nimellä löytyy :D jos sitä kautta on helpompi viestitellä ni tietää koska ollaan samaan aikaan tallilla :D

      Poista
    4. :) Juuh laitoin kaveripyyynnön.

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016