BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


27. kesäkuuta 2014

Lainaratsu Kasima

Mulla on siis ensi viikon sunnuntaille asti Geen lisäksi liikutettavana lainaratsu Kasima sen omistajan ollessa matkoilla. Kasima on iso 10 vuotias tamma. Koskaan aikaisemmin ennen tätä päivää kyseisellä tammalla ole mennyt, vain muutaman kerran käynyt katsomassa kun omistaja näytti miten tamma kulkee, aivan uusi tuttavuus siis mulle.
Suunnaattiin kentälle jossa ratsastelin tunnin verran, ei tehty sen kummempia työstin vain kaikissa askellajeissa ja pääasiassa tutustuin rauhassa hevoseen ja ratsastelin sen pohjalta fiiliksen mukaan. Tuo kokoero Glitteriin oli kyllä ihan jäätävä, piti ihan jakkaralta kiristää ennen selkään nousua satulavyö kun en sitä muten ylettynyt kiristämään :D Tosin en mä siellä selässä niin pieneltä sitten näyttänytkään kuin mitä aluksi tuntui.

Alussa tamma lompsi menemään suoraansanottuna ihan kirahvina enkä itse tiennyt oikein miten sitä kuuluisi lähteä ratsastamaan. Itse tunnuin selässä kovin pieneltä ja tuntui etten saa jalkoja hyvin ympäri. Alussa tamma oli myös melko raskas ja tahmea ratsastaa. Asettelin ja taivuttelin isoilla sekä pienemmillä ympyröillä ja vaihtelin usein suuntaa pikkuhiljaa tein ravissa samaa. Tarpeeksi kauan kun jaksoi työskennellä lähti Kasima kevenemään edestä eikä ollut enään niin raskas ja tahmea ratsastaa kuin mitä alussa oli. Pikkuhiljaa tamma kuitenkin lähti vain paranemaan ja liikkui hyvin rennosti eteen. Otin ympyröillä kumpaankin suuntaan hiaman laukkaa. Laukassa alussa tuntui,että tamma kiikuttaa mua kuin märkää rättiä mutta pikkuhiljaa kun itsekkin keskittyi paremmin lähti sujumaan jo paremmin. Lopuksi keventelin loppuravit, tamma liikkui oikein kuuliaisesti ja rennosti eteen, huomattavasti parempi ja mukavampi kuin mitä alussa!! Ihan super mukava tapaus kyllä ja innolla odottelen seuraavia ratsastuskertoja! Tämä oli vasta tosiaan eka kerta kun Kasiman selässä olin joten toivottavasti meno lähtee paranemaan tässä nyt viikon aikana kunhan oppii hevostakin paremmin tuntemaan ja ratsastamaan.
Huomenissa käydään Viivin kanssa aamusta tallilla ratsastamassa ja illemmalla suunnataan Viivin sekä Liinan kanssa Saloon katsomaan salon horse show, kilpailuita! :)

2 kommenttia:

  1. Upea blogi ! Tämäkin kiva postaus :) Tykkään :)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016