BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


5. syyskuuta 2015

Homma etenee!

Tämä kesä on kyllä ollut ehdottomasti paras kesä meille lukumäärällisesti  kisojen osalta, ollaan Glitterin kanssa päästy kiertämän niin monissa eri kilpailuissa! Tämä on tehnyt meille todella hyvää, ollaan saatu paljon taas kokemusta lisää  ja ennekaikkea rutiineja siihen kilpailemiseen. Vaikka tämä ehkä vähän hassulta kuulostaakin niin, melkeimpä vasta tämän kesän aikana voisin sanoa,että olen kunnolla päässyt käsiksi tuohon hevoseen kisojen ja hyppäämisen osalta ja olen oppinut sekä sisäistänyt miten mun pitää ratsastaa. Kilpailemisesta on tullut kivaa! Tottakai se oli sitä myös ennenkin eikä kisoissa käyminen tuntunut missään kohtaan pakkopullalta. Mutta jotenkin ennen kilpailutilanteissa jännitys vei aina voiton ja tottakai epäonnistumiset söivät itseluottamusta jos jokaisista kilpailuista lähdettiin kaikista luokista tuloksilla hylätty. Pienten onnistumisten kautta olen oppinut pikkuhiljaa pääsemään eroon turhasta jännittämisestä ja tämän kautta luottamus siihen omaan tekemiseen on taas löytynyt.


Meno on paljon tasaisempaa ja hevonen on rauhoittunut huomattavasti jos nyt lähdetään vertaamana vaikka alkuvuoteen. Glitteri tuntuu kovin tyytyväiseltä ja varmalta ja enään esteillä vain  suurimmat ongelma kohdat synytyvät omien virheiden taikka huonojen ja hätiköityjen päätösten kautta. Tiedän miten mun kuuluisi ratsastaa mutta edelleen se pääsee silti aina joskus unohtumaan.


Tänään lähdettiin Glitterin kanssa hyppäämään Kaarinaan Kaken 2-tason kilpailuihin luokat 90,-sekä 100cm.
90 luokka oli arvostelutlaan arv 367.1 eli uusintaan olisi jatkunut suoraan mikäli perusradan suoritti virheittä. Kisoja edeltävänä iltana nukuin jostain syystä ihan todella huonosti ja unta ehti kertyä vain vajaat neljä tuntia. Ei ollut kyllä mikään kovin skarppi olo vähäisten yöunien jäljiltä joten ei ihme jos tuli tänään tehtyä pari täysin ajattelematonta päätöstä.


Olen nyt yrittänyt verkata Glitterin joka kisoissa mahdollisimman rennosti, mitä lyhyempi verryttely sitä paremmalta hevonen on tuntunut ja sitä vähemmän itse ehdin jäädä stressaamaan turhia. Askellajit läpi ja vain muutamat onnistuneet hypyt verryttelyesteille! Itse rata oli looginen ja mukava! Rata lähti rullaamaan suht sujuvasti, kolmannelle esteelle oli kakkoselta pitempi lähestyminen jolle jostain kumman syystä heitin ohjan pois ja jalka oli aivan irti.. Gee teki stopit. Ajatukset kasaan ja eikun uudestaan yrittämällä yli jonka jälkeen muistin taas ratsastaakkin enkä vain jäädä matkustelemaan!  Maaliin päästiin tuloksella 4vp. Niiin turha kielto kuin vain olla ja voi,täysin oma vika.
100cm luokan alkua jäätiin kumminkin odottelemaan positiivisin mielin, rata oli reilu ja mukava 9 esteen rata arvostelultaan A.2.0. Verkassa otin jälleen vain parit onnistuneet hypyt joiden pohjalta jäätiin odottelemaan omaa vuoroamme. Nyt metrin luokassa Gee tuntui puolet paremmalt kuin aikaisemmassa, laukka pyöri paremmin ja muistin itsekkin ratsastaa alusta alkaen paremmin. Viimeiselle linjalle tultaessa tulin itse vähän hätäiseksi, linjan ensinmäiselle gee lähti odotettua kauempaa hyppyyn ja jälkinmäiselle paikka ajautui vähän juureen.. Linjan jälkeen viimeinen este oli kaarteen jälkeen oleva ison näköinen okseri jolle lähdin arpomaan paikkaa, en tiennyt ratsastanko eteen vaiko otanko takaisin ja tämän seurauksena napattiin viimeiseltä esteeltä puomi. Tuloksena siis 4vp. Vähäsen jäi kyllä tuo täysin turha puomi harmittamaan sillä ilman sitä oltaisiin sijoituttu luokassa ajan perusteella neljänsiksi. Noh ei auta jossittelut vaan täytyy ensi kerralla muistaa ratsastaa vielä paremmin!Kaikeinkaikkiaan mukava kisapäivä takana josta jäi kumminkin todella hyvä ja postiviivinen fiilis!Glitteri hoiti oman osuutensa varsin mallikkaasti johon olen enemmän kuin tyytyväinen,vielä kun kuski oppisi olemaan tekemättä hätiköityä tyhmiä mokia. Huomenna jatketaan naapuritallin kisojen merkeissä!


1 kommentti:

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016