BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


8. syyskuuta 2015

TR 6.9.

Aikalailla samanlaisissa fiiliksissä ollan myöskin näiden sunnuntaisten kilpailuiden osalta kuin mitä lauantaisen Kaken kisojenkin jälkeen. Osallistuttiin  sunnuntaina naapuritallin 2-tason kilpailuihin joissa hypättiin tällä kertaa kaksi 100cm luokkaa, ensimäinen oli arvostelultaan 367.1 ja jälkinmäinen oli taitoarvosteluluokka. Pitkään pohdin hyppäisinkö 90 ja 100cm luokat vaiko nämä kaksi metrin luokkaa mutta päädyttiin hyppäämään molemmat metrit sillä tämä on nyt se korkeus josta tarvitaan paljon ratoja alle. Hevonen tuntui hyvältä ja suoritti oman osuutensa varsin mallikkaasti, ainut mikä jäi jälleen harmittamaan oli omat typerät virheet joita tein.

Meidän ensinmäinen luokka alkoi vasta puoli yhden aikoihin joten tallille ei onneksi tarvinnut raahautua kukonlaulun aikaan.. Ite kyllä tosin melkein onnistuin taidokkaasti nukkumaan pommiin kun heräsinkin reilusti yli tuntia myöhemmin kuin mitä alunperin oli pitänyt,hups. Onneksi nämä kisat olivat kumminkin ihan naapurissa ja kisat olivat jonkun verran myöhässä aikataulusta joten loppujenlopuksi ehtisinkin tekemään kaiken ihan rauhassa ja oltiin ihan sopivasti aikataulussa.
Verryttelyssä otin askellajit läpi ja jälleen vain muutamat hyvät hypyt verkka esteille. Ensimäinen rata oli todella mukavanoloinen ja looginen. Samat virheet tosin toistuivat tälläkin kertaa omalta osaltani kuin mitä edellispäivänä Kakella, koskakohan sitä oikein oppis?  Kakkoselta kolmoselle oli kaareva linja jonka aikana ennen estettä jätin jostain syystä  hevosen ihan yksin,unohdin ratsastaa ja tottakai kieltohan sieltä tuli. Uusiksi yrittämällä yli ja loppurata rullasi ilman sen mitään suurempia ongelmia. Tosin aikalailla loppurata meni vähän varmistamiseksi ja oma ratsastukseni muuttui paikka paikoin vähän hätäiseksi, seisoin jalustimilla ja lähdin pumppaamaan istunnalla kohti esteitä.Olin vasta jälkinmäisen luokan viimeinen lähtijä joten vein Glitterin ensinmäisen luokan jälkeen hetkeksi takaisin talliin odottelemaan jonka aikana itse kävin kävelemässä radan ja katsoin pari ensinmäistä rataa. Verryttelyssä otin vain parit hypyt pystylle sekä okserille jonka jälkeen jäätiin suht positiivisin mielin odottelemaan omaa vuoroamme. Radan ensinmäisille esteille lähestyin ehkä vähän liikaa varmistaen.. Toisen esteen jälkeen laukka ei vaihtunukaan vaan gee jatkoi kaarteen väärässä laukassa, olin jo korjaamassa laukkaa ravin kautta mutta seuraava este oli jo sen verran lähellä,että päädyin vaihtoehtoon että hevosen on mentävä sitten vaikka väärässä laukassa mikäli laukka ei vaihdu. Liikaa jäin ajattelemaan ja venkslaamaan laukan ja paikan suhteen joten tälle esteelle otettiin täysin turha kielto.Ajatukset kasaan ja uudestaan yrittämällä yli jonka jälkeen loppurata sujui puhtaasti.Loppujenlopuksi saatiin  tästä taitoarvostelu luokasta yhteensä 52 pistettä. Arvostelupapereihin vahvuudeksi oli kirjattu; istunta,pohje sekä katse. Kommenttia saatiin seuraanlaisesti. "Pidä tuntuma esteelle asti, odota" "Säilytä hevonen ohjan ja pohkeen välissä,varo "työntämistä" isoon etäisyyteen" "Siisti ratsukko! Vähän epätasaista tänään"  Kommentit olivat aikalailla sitä luokkaa jota odotinkin ja jota meille ollaan tässä jatkuvasti toitotettukkin.. etenkin tuosta,että älä lähde työntämään kohti estettä.
Kaikenkaikkiaan kisoista jäi kumminkin suht positiivinen fiilis, Glitteriin olin jälleen tyytyväinen ja hevonen tuntui hyvältä! Vielä kun itse oppisi olemaan säätämättä sielä selässä. Noh onneksi nämäkin vihreet ovat ihan tiedostettuja ja täysin korjattavissa joten eiköhän tämä taas tästä!

Tälle viikolle saatiin sovittua torstaiksi pitkästä aikaa Kaisan hyppäri joka nyt tuntuu tulevan enemmän kuin tarpeeseen. Edellisestä valmennuksesta onkin jo jokunen aikaa kun nyt parin viikon aikan hyppykerrat ovat jääneet kisoihin. Palaillaan! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016