BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


12. syyskuuta 2015

Itku pitkästä ilosta

Ei mennyt kyllä meidän osalta ihan putkeen tämänpäiväiset kilpailut Salossa joihin lähdettiin hyppäämään 90 sekä 100cm luokat. Tuloksena kaksi hylättyä rataa ja  todella turhautunut ja pettynyt fiilis.

Tallilta lähdettiin ajamaan kohti Saloa yhdeksän jälkeen ja perillä kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin heti 11 nurkilla. Kilpailut alkoivat vasta 12 joten ehdittiin rauhassa käydä kävelemässä rata ja varustaa hevoset sekä verryttellä kaikessa rauhassa. Koko verryttelystä ei meinannut tulla kyllä alkujaan yhtään mitään.. Verkka oli maneesissa jossa laukkasi kymmeniä hevosia edestä ja takaa ja  molemmilta sivuilta ja joku oli aivan koko ajan edessä, ensinmäiset hypytkin menivät siihen,että sai varoa koska joku laukkaa tielle estettä lähestyessä.
Verryttelyssä Gee oli kumminkin vielä ihan ok. En lähtenyt väsyttämään hevosta sen enempää vaan otin muutamat hyvät hypyt verkkaesteille ja jäätiin sen pohjalta suht positiviisin mielin odottelemaan omaa vuoroamme. Itse rata oli mukava 8 esteen rata, arvostelultaan A.0.0. Meno tyssäsi toiselle esteelle, hevonen oli niin pohkeen takana kuin vain voi, eikä reagoinut jalkaan sitten ollenkaan.. päästiin kumminkin toisen esteen yli toisella kerralla mutta kiellettiin pihalle kolmannelta esteeltä. Sama juttu, gee ei reagoinut jalkaan mitenkään ja meno vain töksähti tuohon.

 90cm luokan jälkeen alkoivat mestaruusluokat ja meidän jälkinmäinen avoin.100cm luokka alkoikin vasta 16.30 joten tässä välissä olikin ihan reilusti odottelu aikaa.. Vietiin hevoset takaisin autoon odottelemaan ja syömään sillä välin kun suunnattiin myöskin itse syömään ja katsomaan luokkia. Yhteensä pari tuntia odoteltiin jonka jälkeen käytiin kävelemässä metrin rata ja varustettiin uudelleen hevoset ja suunnattiin verryttelyyn.

Toivoin,että Gee virkoaisi jälkinmäiseen luokkaan ja verkassa keskityin saamaan sen kunnolla pohkeen eteen. Tein alusta alkaen paljon nopeita temponvaihteluita ja pidin hevosen aktiivisena. Verkka esteille otin muutamat hypyt pystylle sekä okserille. Nyt metrin verryttelyssä Gee tuntui puolet paremmalta kuin mitä aikaisemmassa luokassa eikä meno tuntunut enään niin toivottomalta. Radalla kumminkin hevonen oli aivan erillainen eikä jotenkin tuntunut yhtään omalta itseltään, se ei ottanut minkäänlaista imua esteille. 2.esteeltä kolmoselle oli pitkä linja jossa puolessa välissä Gee alkoi jäpittämään ja hidastamaan jolloin käytin raipan ja käskin kunnolla eteen mutta hevonen ei reagoinut kumpaakaan millään lailla ja teki stopit. Uusiksi yrittämällä yli mutta kovin pitkälle ei ehditty kun kaarteen jälkeen touhu keskeytyi sarjalle. Pyöritin kaarteen laukkaa, suoristin riittävän ajoissa, paikka olisi täsmännyt, jalka oli kiinni mutta ei, kiellettiin sarjalta pihalle.
Ärystti, turhautti ja suututti kyllä kaikki koko loppu päivän.. Gee on nyt toiminut tosi hyvin viimeisen kuukauden aikana ja olen pikkuhiljaa hoksannut aina paremmin ja paremmin miten mun kuuluu sitä ratsastaa. Ensinmäisen luokan voi vielä laittaa sen piikkiin,että olisin itse saanut ratsastaa paremmin mutta metrin luokassa en muuta sitten tehnytkään kuin keskityin ratsastamaan mutta hevonen ei vain tullut paremmaksi. Gee oli aivan sen tuntuinen,että varmaan vain kyse pelkästään väsymyksestä. Noh ei auta, näitä sattuu aina välillä mutta eiköhän tämä taas pikkuhiljaa tästä, tästä ei ole kuin suunta taas vain ylöspäin!

Videot radoista kyllä löytyvät mutta eipä niissä ole juuri mitään katsottavaa  kun kummassakin meno ehti tyssätä heti alkajaisiksi..

8 kommenttia:

 1. No höh :( se on kuitenkin positiivsta että nyt ite ratsastit! Tsemppiä, ootte silti parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei auta, ens kerralla taas paremmin :) kiitos marisa! <3

   Poista
 2. Tasaista tietä ei ole olemassakaan.. aina on ylä- ja alamäkiä.. Ja niistä juuri opitaan :)

  VastaaPoista
 3. Onko hevosta hierottu tai hoidettu nyt viimeisen parin kuukauden aikana? Voihan kiellot ja hylyt johtua ihan vain siitäkin, että ootte kisannut monia luokkia joka viikonloppu ja usein monena päivänä peräkkäin. Itse pitäisin esteistä nyt hieman taukoa ja antaisin hevosen levätä, ei sekään pitkälle tätä tahtia jaksa, niinkuin nyt huomasitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taukoa tulee nyt ihan väkisinkin kerta ulkokisat olivat tässä eikä kovinkaan moniin hallikisoihin olla pääsemässä kyytien vuoksi. Ei tässä nyt kovin monena viikonloppuna olla oltu monena päivänä peräkkäin kisoissa, kuukauden alussa samana viikonloppuna oli ypäjän sekä raision kisat ja viimeviikonloppuna kake + tr.. Eikä meidän tahti todellakaan ole liian raskas. Yleensä jos samalla viikolla on kisat jää siltä viikolta kokonaan valmennus väliin ja hypätään vain kisoissa muutamia poikkeustilanteita lukuunottamatta jolloin ollaan pidetty kevyempi valmennus ja tämän lisäksi hypätty loppuviikosta kisoissa pari luokkaa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinkuin tuossa jo mainitsikin, videot löytyy mutta en koe kovinkaan järkeväki ladata kahta parin sekunnin pätkää kun kummassakin meno keskeytyy jo heti alkajaisiksi... ei niissä ole mitään katsottavaa :D etenkään kun youtubeen lataaminen kestäää aivan tolkuttoman kauan :/

   Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016