BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


10. joulukuuta 2012

*JOULUKALENTERI*- luukku 10



Eräs lukija toivoi postausta jossa kertoisin hiukan opinnoista/opiskelusta kampaamo alalla. Itseasiassa olin miettinyt aikaisemminkin tämän kaltaista postausta joten päätin aiheen toteuttaa joulukalenterissa!  Toivottavasti on tarpeeksi kattava postaus!


Oikeastaan vasta viime yhteishaussa päätin,että haluaisin hiusalalle, pistin ammattikoulun lisäksi onneksi hakupaperit myöskin yksityiseen hiusalan kouluun. En päässyt amiksen hiusalalle mutta yksityiselle tya:aan pääsin! Näin jälkikäteen kun miettii niin en olisi todellakaan edes halunnut ammattikoulun puolelle, siellä koulu kestää sen 3-vuotta ja 3 vuoteen kuuluu todella paljon muutakin kuin hiusalaa. Itselläni kun on sen verran huono lukupää niin en olisi jaksanut opiskella alan lisäksi enään tavallisia perusaineita.. Yksityisellä koulutus kestää puolitoista vuotta ja koko aika on vain ja ainoastaan hiusalan opiskelua!

Tosiaan mulla koulu alkoi tämänvuoden syyskuussa ja toivonmukaan valmistuisin 2014 alkuvuodesta.
Koulun alkaessa aloitettiin ihan ensiksi perusasioilla hiusten pesuilla,leteillä, rullauksilla, föönauksilla, raudoilla(kihartimet,suoristimet yms).. sekä myöhemmin kampauksilla, kampauksia ollaa lähinnä tehty leikkausten ohella , miten jää vain aikaa. Heti kun sakset oli ostettu meillä alkoi  siis leikkauskurssi. Näiden lisäksi ollaan käyty läpi myös käsihoito sekä ripset&kulmat! Leikkauspäähän leikattiin eri malleja ja harjoituksia siihen pisteeseen saakka että päässä oli siili-tukka.Loppukurssin puolella meidän piti tuoda omat mallit miesten-sekä naistenhiustenleikkaukseen. Nyt meillä tuo leikkaukurssi loppui 2vko sitten ja siirryttiin työssäoppimaan koulun kampaamoon jossa sitten leikataan maksavien asiakkaiden hiuksia. Koulu siis etenee todella nopeaan tahtiin :D Nyt tämä työssäoppiminen loppuu 2vkon päästä jolloin on joululoma ja tammikussa alkaa sitten värikurssi ja sen jälkeen siirrymme taas kampaamon puolelle tekemään leikkauksia+värejä asiakkaille! Värikurssin jälkeen meillä taitaa seuraavaksi tulla permanentit. Näiden lisäksi on vielä parrankäsittelyt,kampaukset ja ehostus sekä yritystoimintaa. Jokaisen kurssin loputtua alkaa siis aina työssäoppimisjakso kampaamon puolella jossa harjoitellaan opittuja töitä.


Kampaamon puolelle siirtyessä kyllä tuntui,ettei osaa/muista mitään leikkauksita joita aikaisemmin opeteltiin. Tähän asti kaikki on kumminkin sujunut hyvin enkä onneksi ole kenenkään hiuksia onnistunut pilaamaan, ihan tyytyväisinä ovat asiakkat lähteneet ovesta ulos :D Nopeasti laskettuna olen koulua käynnyt nyt  hiukan päälle 3kuukautta ja olen kyllä tykännyt tosi paljon ja ala tuntuu omalta.3kuukaudessa on kyllä kerinnyt oppia kaikenlaista alasta ,mutta vielä on paljon opittavaakin! Melko paljon koulu on kyllä vienyt aikaa kun päivätkin ovat sen verran pitkiä (yleensä 8.30.-16.00) Päivät eivät kyllä tunnu kovinkaan pitkiltä kun koko ajan on jotain tekemistä ja toisaalta  jos olisi lyhyempiä päiviä ei siinä ajassa kerkisi paljoakaan tekemään.  Työssäoppimisviikoilla on onneksi päivät hiaman lyhyempiä ja joka toinen viikko meillä on aamu-ja jokatoinen sitten iltavuoro..


Opiskelun lisäksi koulusta hyötyy myös itse jonkun verran :D Saa ilmaisia hiusten leikkauksia sekä värjäyksiä kurssien yhteyksissä yms.. Itse en esim. ennen kouluun menemistä tiennyt shampoiden ja hoitoaineiden kunnollisia merkityksiä. Läträsin päähän vain ihan perus kaupan halpoja shampoita. Vasta koulussa kun alettiin pesemään hiuksia löysin itsellen hiuspohjaan sopivan shampoon. Huomaa,että käyttää oikeanlaisia tuotteita kun hiukset tuntuvat ja näyttävät paljon paremmilta :D

Tällä hetkellä odotan eniten pian alkavaa ehostusta sekä tammikuulta alkavaa värikurssia!!Kattavemmin en itseasiaa enään keksi kirjoittaa aiheesta, mutta eiköhän tässä toivonmukaan tullut kaikki oleellinen opiskelusta. Jos jäi jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä! :) 



11 kommenttia:

  1. Ihan sairaan kiva postaus! Kiva tietää, mitä siellä tehdään kun oon itekkin miettinyt hius ja meikki alaa perus koulun jälkeen. Minkä niminen se kampaamo koulu on missä oot?


    Ihana blogi, oot niin kaunis!! : )

    VastaaPoista
  2. oi kiitos paljon!! :) oon TYA:ssa :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva ja mielenkiintone postaus! :) noi kampaukset mitä täs nyt o nii on iha sairaan upeit! Ja noist shampoist viel, minkä merkkist sä siis nyt käytät? :D meinaan vaa et ku munki pitäis vissii vaihtaa noit omii vähän parempiin. Mä käyn raidottamas näit hiuksii kahe kuukaude välein ja nyt talvellaki nä haurastuu vähän, nii osaaks yhtää suositella jotain tiettyy merkkii tai jotain shampoot ja hoitoainet mikä sopis tähä päähä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mä käytän schwarzkopfi Bonacure sarjast Moisture kick shampoot ja hoitoainet, se kosteuttaa normaaleit ja kuivii hiuksii :D Veikkaan et toi vois sopii kans sul jos kerta haurastuu, ja talvel varsinki on muuteki kauhee kuivat hiukset :D

      http://4.bp.blogspot.com/-XSvmZ_QeAIc/ULuOIhg0kOI/AAAAAAAADPA/b0EO6BLifk4/s1600/kuvaa11+002.jpg

      tosa on viel niist pulloist kuva, kaupas ne kyl taitaa olla pikkase erillaiset ku noi on ostettu tukust :D

      Poista
  4. hihii! huippuu, kiitos paljon!=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mittään, hyvä jost tykkäsit ja sait tekstistä jotain irti! :D

      Poista
  5. Tää oli tosi kiva postaus! Oli kivaa lukea! :) onks Dove-shampoo ja hoitoaine-pullot halpiksia? :D ne hiukset tuntuvat ihan hyviltä pesun jälkeen, enhän mä tiiä, miltä niitten pitäis oikeasti tuntua pesun jälkeen :D vaikuttaaks shampoo siihen et hiukset sähköistyy, ainakin nyt talvella? Usein mä käytän vähän Herbina-hoitosuihketta, nii sähköistyminen väheni huomattavasti. Vai onks parempaa ideaa tällä asialla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) jos ei oo kampaamosta ostettuja ni taitaa olla, mut voihan tietty halppis shampoidenki joukosta löytyä hyviä mitkä sopii itelle! :) joo vaikuttaa se jonku verran, mul on kans tosi sähköset hiukset etenki nyt talvella ni pesen shanpoolla mikä kosteuttaa hiuksia :D joo yleensä noi hoitosuihkeett kans kosteuttaa ni hiukset ei oo enään nin pahasti sähköiset :)

      Poista
    2. ää, mulla on aina talvella järkyttävän sähköiset hiukset, pitäis koittaa jotain kosteuttavia shampooita sitten vissiin :D ja vitsit ku nätti kampaus tossa vikassa kuvassa!

      Poista
    3. joo kannattaa koittaa noita kosteuttavia shampooita niin ei pitäis olla hiusten enään niin pahasti sähköiset :D kiitti! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016