BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. joulukuuta 2012

*JOULUKALENTERI*- luukku 11


Hevoset jotka ovat opettaneet eniten

Ajattelin tehdä postauksen hevosista jotka mulla on jäänyt mieleen tai jotka ovat opettaneet eniten mun ratsastusharrastuksen aikana.


 Jos aloitetaan ihan siitä kun aloitin ratsastamisen metsäkylässä niin jo heti ekasta tallikerrasta mun lemppariksi nousu ylitse muiden Charmant niminen shetlannin poni. Charmant varmaan opettikin kaikista eniten ja sillä opin ratsastamaan. Suurimmaksi osaksi menin koko alkeiskurssin sillä ja sen jälkeenkin halusin vain aina Charmantin . Poni oli välillä kyllä niin itseppäinen ja yhden tunnin aikana siltä saatoinkin aina tippua ties kuinkamonta kertaa, aina kumminkin sitkeästi kipusin takaisin ponin selkään enkä antanut periksi! :D



Muistan kun tallille mentäessä listassa lukikin nimeni kohdalla Monster, aina sitä ennen olin ratsastanus shettiksillä ja sitten sainkin ison ponin. Olin sen alkutunnin iha kauhusta jäykkänä kun poni tuntui niin suurelta ja askeleetkin olivat niin isot :D Monster oli silloin ja on kyllä varmaan vieläkin koko tallin pommin varmin poni!  Ihastuin pikkusena sen tasaisiin askeliin, selässä oli niin helppo vain istua kun sen askeleet olivat niin tasaiset. Monster asustaa nykyisin edelleenkin metsäkylässä! :) kuten kuvassa näkyy poni oli joskus aikoinaan todella tumma, nykyään poni on lähes valkoinen.
                       


Waltsustakin tuli mulle aikoinaan lähes yhtä ehdoton lemppari kuin mitä charmant oli! Waltsu oli kyllä ehkä "pahempi" tapaus kuin charmant :D Se saattoi kesken tunnin "litistää" ratsastajan maneesin seinään päi ja käydä makuulle, tai muuten vain heittää ratsastajan alas ja sen jälkeen juoksennella pitkin maneesia karkuun kun sitä yritettiin saada kiinni. Jos se sillepäälle sattui saattoi se jämähtää vain keskelle maneesia ilman,että liikkui mihinkään vaikka kuinka käski :D  Kaikesta huolimatta tahdoin aina uudelleen ja uudelleen mennä sillä!



Julita nyt ainakin on jäänyt mieleen ja sekin tavallaan on opettanut todella paljon! Kaikki aina ihmettelivät miten lempihevoseni voi olla tahmean laiska kuolaava vuonohevonen? Jokin Julitassa vain viehtätti (ja kyllä itseasiassa edelleen viehättää) kun tahdoin sillä aina mennä ja se oli yksi ehdoton lemppari, muilla en edes halunnut mennä siihen aikaan



Maarastakin ehtyi kertyä mulle jonkilainan lemppari kun pääsin sen kanssa niin useasti osallistumaan tallin kisoihin ja valemennuksiin. Maara oli kyllä silloin niin kiva, reipas ja näppärä poni!










Artukaisiin vaihtaessa tuli Reksistä mulle yksi lemppareista! Muistan kun kävin ensimmäisen kerran kokeilemassa artukaisissa esteryhmässä ja mulla oli reksi, olin ihan ihastunut poniin :D Tunneilla toki ratsastain muillakin kuin reksillä, mutta reksi oli kumminkin ylitse muiden! Reksin kanssa uskaltauduin myös osallistumaan mun ensimmäisiin artukaisten harkkakisoihin 





Pedanttiin siirtyessä  kaikki tallin hevoset olivat todella tasokkaita ja jokainen hevonen opetti jotakin!   Koko Pedantin olemassaolon aikana kehityin myös huimastim juurikin tasokkaiden hevosten ja tasokkaan opetuksen ansiosta! Kumminkin ylitse muiden hevosista nousi heti ensimmäisestä tunnistä lähtien  Kossu, mahtava opetusmestari!Vitsit on    kova ikävä tätäkin herraa :( 





Oon videon tainnutkin aikaisemmin upottaa mutta laitoinpahan uusiksi! Tästäkin hiukan yli vuosi aikaa, varmaan yks onnistuneimmista tunneista kossun kanssa! :)


 
Pedantin ajoilta Elli nyt ainakin jäi mun mieleen! Ihan älyttömän mukava tapus kun sille päälle sattui!  Muistan kun ensimmäisen tunnin menin Ellillä ja esteen jälkeen se veti päänsä alas ja teki järkyttävän pukin josta tietenkin tipahdin heti alas, olin ihan jumissa seuraavan viikon ajan ja naamakin oli ihan ruvella tippumisesta :D Sen jälkeen en Ellillä mennyt kun vasta seuraavaksi kesällä! Kesällä tuli muutenkin ratsastettua Ellillä jonkun verran, silloin se yritti taas päänsä vetämällä ja pukilla heittää mut alas selästä mutta tällä kertaa ei enään onnistunut, mulla oli sen verran ehtinyt kehittyä tasapaino sen puolen vuoden sisällä :D


Voi vitsit kun Mummoakin on ikävä! :( harmittaa kun sillä ehdin perjaatteesa niin vähän aikaan mennä tunneilla. Vasta pedantin loppupuolella ehdin hevoseen kunnolla tutustua. Enimmäiset tunnit mitä menin mummolla niin hevonen kuskaili mua aika paljon, mutta kun alkoi pikkuhiljaa tuntemaan hevosta alkoi tunti tunnilta meillä sujua paremmin. Parit kisatkin ehtisin mummolla hypätä ja toisita tulikin puhdas rata, siihen oli hyvä lopettaa mun ja mummon yhteistyö! :) Jos mulla ois ollut yhtään ylimääräsitä rahaa silloin niin olisin varmaan mummon ostanut itselleni, oli se vaan niin mahtava tapaus!




Entinen vuokraheppa simpson! Simpsonin kanssa olisi ollut kyllä tosi kiva jatkaa vielä kauvemminkin, mutta se toisaan myytiin pois artukaisista. Sen kanssa kyllä huomasi pienetkin onnistumiset.Loppupuolella päästiin hyppäämään jo ihan kunnolla erikoisesteitä sekä radan pätkiä joista vuokrauksen alku puolella ei olisi tullut vielä mitään! :) Tätäkin isoa kimoa on ikävä :(






Ja tottakai Diva! Nyt olen sitä hiaman yli puoli vuotta vuokrannut ja kyllä tässäkin ajassa varmaan kehitystä huomaa kun vertaa ihan vuokrauksen alkuaikoihin.  Hevoseen on löytynyt luottamus ja yhteistyö pelittää. En olisi todellakaan parempaa vuokrahevosta voinutkaan toivoa kuin mitä Diva on ! :)

9 kommenttia:

  1. sun ois pitäny joskus tulla Helsinkii koklaa Maaraa, siit tuli niin hieno!:) kamala ikävä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, muuttus varmaan ihan eri poniks yksärinä ku mitä oli sillon joskus mettiksessä! sun kaikissa kuvissaki se on nii hieno! :)

      Poista
    2. maara asustelee nykyään porvoo/kerkkoossa.

      Poista
  2. Ei hitto nauran nii paljo Sepii, aina noi samat lauseet ja demostroinnit XD hahahahahahh1!!

    VastaaPoista
  3. Äää tuli itellekki taas kauhea ikävä Mummoa :( En ehtiny montaa kuukautta Pedantissa käydä ennenku se lopetti mutta Mummo oli kyllä aivan uskomattoman hieno ja ihana hevonen! Vaan niin täydellinen :) Ja olitte hyvän näkönen pari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mullakin tuli Pedantin aikaisia kuvia/videoita selailessa kauhea ikävä Mummoa :( se oli vaan täydellinen ! kiitos :)

      Poista
  4. http://namoriina.blogspot.fi/2012/12/haaste.html haastoin sut :)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016