BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


16. joulukuuta 2012

*JOULUKALENTERI*- luukku 16

Vuosi 2012
Vuosi on kyllä hurahtanut taas ihan mielettömän nopeasti ohi, tuntuu että ei ole kauvaa kun vasta tein samantyyppistä postausta vuodesta 2011. Vuosi vuodelta vuodet vain kuluvat nopeammin :D Kerrataampa vielä mitä kaikke melkein kulunut 2012 vuosi pitikään sisällään.


TAMMIKUU
Jatkoin edelleen Simpsonin vuokraamista ja jo heti tammikuun 2päivä meilä oli vuoden eka hyppytreeni. Sepi piti meille säännöllisesti estetuneja yleensä aina kerran viikossa. Kävin edelleen Pedantissa tiistaisin ja torstaisin estetunneilla ja muina päivinä vuokrailin Simpsonia. 6.1 Osallistuttiin Mummon kanssa TR harkkakisoihin jossa mummeli tietenkin hyppeli hyvin mutta itse unohdin radan, 22.päivä oli pedantin omat kisat jossa hypättiin Mummon kanssa nolla rata! :) Nuo kisat taisivatkin jäädä mun ja Mummon viimeiseksi. Tammikuussa kuulin myös,että Pedant on lopettamassa toimintansa ja kaikki hevoset ovat myytävänä. Itselläni ei ollut minkään näköistä käsitystä missä jatkaisin ratsastusta, Simpsonikin oli samoihin aikoihin myynnissä.




Harkkaeste 22.pv


HELMIKUU

Jatkoin vielä normaaliin tapaan Simpsonin vuokraamista. 9pv torstaina oli viimeinen estetunti Mummon kanssa. 15.päivä ilmoitettiin,ettei pedantissa ole kuin pari tuntihevosta jäljellä joten pedantin tunnit olivat mun osalta siinä :( Mummelikin muutti sinä viikonloppuna uuteen kotiin. Mulla ei ollut tulevasta mitään käryä ja kaikki oli epävarmaa missä jatkan ja miten jatkan ratsastusta.. Keskityin kumminkin vielä niin kauvan Simpsonin vuokraamiseen kuin se asusteli artukaisissa.



MAALISKUU

3.päivä kävin kokeilemassa ratsastuskoulun puolella estetunnilla josta varasin lauantaille itselleni vakiotunnin. 3päivä kävin myös viimeistä kertaa ratsastamassa Simpsonin sillä se lähti uuteen kotiin seuraavana päivänä. Sepi piti meille viimeistä kertaa rennon puolista koulutuntia.  Sai kyllä olla iloinen ja tyytyväinen meidän yhteistyöhön ja siihen ,että sain hevosta noinkin kauvan tuntea! :)

Viimistä kertaa! <3
Jatkoin ratsastamista siis vain kerran viikossa tr:n estetunnilla. Hakusessa oli uusi vuokrahevonen ja kävin muutamia ehdokkaita kokeilemassa, muuten maaliskuu oli sitten hiljaisempaa ratsastuksen kannalta.

Ansa

HUHTIKUU
  
Huhtikuussa asiat alkoivat pikkihiljaa loksahdella kohdilleen ja kaikki tuntui järjestyvän vaikka aluksi ei ollut minkään näköistä tietoa tulevasta missä jatkaisin ratsastusa. Artukaista löysin itselleni Divan vuokralle! Aloitin vuokraamaan sitä kolmena päivänä viikossa ja omistaja piti meille alkuun muutamia tunteja jotta oppisi hevosta paremmin tuntemaan! :) Olin niin iloinen kun vihdoin löysin uuden ja kivan vuokrisken ja vieläpä samalta tutulta tallilta! :) Jatkoin vielä pari kertaa tunneilla käymistä ja hyppelinkin muutamaan otteeseen reksin kanssa! :)






TOUKOKUU

Divan kanssa tuntui yhteistyö lähteneen hyvin käyntiin ja kerta toisensa jälkeen oppisin hevosta paremmin tuntemaan. Treenailtiin Divan kanssa puomeilla ja tasaisella ja päästiin ensimmäistä kertaa hyppäämäänkin.




KESÄKUU

Nautittiin kesästä ja pääsiin osallistumaan mun ja divan ensimmäisiin kisoihin naapuritallille. Hypättiin huimat 60cm luokka josta tuli nollarata, tästä oli hyvä suunnata ylöspäin! :) Omistaja piti taas meille säännöllisesti estetunteja. 



Kartanon harkkaeste 60cm

HEINÄKUU

Ratsastin Divalla ensimmäistä kertaa ilman satulaa ja päästiin melko paljon hyppäämään tunnit sujuivatkin kerta kerralta paremmin ja parempi tuntuma hevoseen löytyi mitä enemmän päästiin hyppelemään. 21päivä päästiin myös osallistumaan TR:n harkkakisoihin jossa hypättiin 70cm ja 80cm.  70cm taisi muistaakseni tulla 8vp mutta 80cm saatiin puhdas rata! :) Myöskin tasaisella treenailu sujui mukavasti.






ELOKUU

Päästiin taas divan kanssa osallistumaan naapuritallin kisoihin jossa hypättiin nolla rata 80cm. Treenailu tasaisellakin sujui mukavasti Toisilla alkoi koulu, itse suuntasin viikoksi ruotsiin matkalle.



8.8 kartanon harkkaeste 80cm 0vp

SYYSKUU
Syyskuussa mullakin alkoi vihdoin koulu. Divan kanssa treenailtiin normaaliin tapaan ja päästiin myöskin säännöllisesti hyppäämään. Vielä oli sen verran valoisaa,että pystyi iltaisin ratsastamaan kentällä.



LOKAKUU

Tämän vuoden viimeinen hyppykerta ulkona, oli varmaan yksi onnistuneimmista hyppykerroista. Otettiin syksyisiä kuvia ja treenailtiin divan kanssa normaaliin tapaan. HIHS viikonlopun ajan sain myös liikuttaa todella mukavaa pikku ponia :) Lokakuussa satoi myöskin ensilumi joka myöhemmin kumminkin suli pois :D  




125cm!


MARRASKUU
  Divan lisäksi sain myös käydä liikuttamassa pari kertaa samaa ponia josta aikaisemminkin kävin liikuttamassa. Divan kanssa päästiin taas hyppelemään ja osallistumaan 18pv tallin harkkakisoihin 80cm luokkaan josta tuli puhdas rata! :) Nuo taisivatkin olla tämän vuoden viimeiset kisat




JOULUKUU
Normaaliin tapaan treenausta ja ollaan päästy ihan säännöllisesti hyppäämään



Huh veipäs tämä postaus aikaa! :D Todella paljon on siis kerkinnyt vuoden sisällä tapahtua! Kaikenkaikkiaan   onnistunut ja hyvä vuosi, innolla odotan jo mitä kaikkea vuosi 2013 tuokaan tullessaan! :) Oli kiva selailla vanhoja videoita tältä vuodelta, kyllä varmaan kehitystäkin on divan kanssa tapahtunut nyt kun vertaa uusimpia videoita vuokrauksen alku aikoina kuvattuihin!  Ja ihan älyttömän iso kiitos Viiville! Viivi on tainnut noista videoista kuvata varmaan jokaisen ja kuvistakin suurimman osan! :D

En jaksa erikseen enään kirjoitella tämänpäiväisestä niin kirjoitan samaan postaukseen :) 
Divan kanssa mentiin tänään tunnin verran maneesilla. Sillä oli nyt käytössä koulupenkki. Viimeksi taisin koulupenkillä mennä kesällä ja nyt tuntui etten osaa istua siinä yhtään :D Diva oli heti alusta alkaen todella rennon ja hyvän tuntuinen, oli kuulolla ja keskittyi! Ravia otin kumpaankin suuntaan koko uraa pitkin. Laukassa työskenneltiin pääosin ympyröillä ja tein parit vaihdot lävistäjällä. Diva tuli pikkuhiljaa vain paremmaksi ratsastaa, loppuun ravailtiin loppuravit eteen-alas. Diva oli ihan super loppuun päin, ravaili rennon letkeästi pyöreästi eteenpäin. Jäi taas hyvä fiilis ratsastelusta :) Ens viikolla ois diivailua seuraavaksi keskiviikkona :)

4 kommenttia:

  1. ennen en ole edes huomannut tälläista asiaa, mutta miksi et pidä turvaliiviä esteillä?:D onko epämukava päällä, ruma vai liian kallis/jokin muu syy? Siis en todellakaan tuomitse, itsekin olen joitain kertoja hypännyt ilman liivia(kuumalla säällä/pikuesteitä), mutta oppinut kyllä esteiden ja aitojen päälle tippuessa sen pitämään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeestaan edes tiedä :D yhdessä vaiheessa mulla oli aina liivi päällä hypätessä ja välillä ihan tasaisellakin! Liivin käyttö on vaan jotenkin jäänyt, kun en jaksa sitä koskaan tallille raahta ja itseasissa nykyinen palaliivi on hiaman iso päällä niin se tuntuu vähän epämukavalta. Joo suojaishan se liivi jos sattuu puomien,tolppien yms päälle tippumaan :D Luultavasti tämäkin asia mun täytyy kantapään kautta oppia ennen kuin pistän liivin hypätesä päälle :D

      Poista
  2. olipas kiva luukku! :) ja ei mittää, on ollu kiva seurata teijä edistystä! toivottavasti saan viel pitkään (:

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016