BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


2. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 2. Luukku


Noin vuosi sitten näihin aikoihin mun harrastuksen jatkaminen oli aikalailla vaakalaudalla kun silloinen vuokrahevonen Diva muutti Turusta kauemmas pienelle yksityistallille. Tallille matkaa tuli sen verran paljon viikottain ajettuna,että loppujenlopuksi vuokraaminen oli pakko lopettaa. Kun Diva asui artukaisissa kävin tallilla usein 3-4 kertaa viikossa. Divan muutettua käynnit vähenivät ja lopulta vuokraamisen lopetettua en käynyt tallilla laisinkaan. En voinut parempaa vuokrahevosta aikoinaan toivoakkaan kun lösyin Divan, se asui tutulla maneesitallilla ja pääsin sen kanssa valmentautumaan sekä satunnaisesti kilpailemaankin! Vastaavanlaista vuokrahevosta olikin hankala löytää joka olisi täyttänyt kriteerit.. Ratsastuskoulun tunnitkaan kerran viikossa eivät kauheasti innostaneet joten loppujenlopuksi ainoa vaihtoehto oli pienimuotoinen tauko ratsastuksesta! Hevoset ja ratsasus on aina kumminkin ollut se mun juttu ja viikosta toiseen pääsi säännöllisesti aina käymään tallilla niin tuntui kovin oudolta ja tyhjältä kun yht äkkiä ei ollutkaan enään minkäänlaista rutiinia koko harrastukseen. Onneksi ihan kokonaan ei sentään tarvinnut pysyä tallilta pois ja hetken aikaa liikutin ja hoidin Artukaisissa yhtä ruunaa sekä ratsastin satunnaisesti muilla hevosilla.

Itse olen määrätietoinen ja tavoitteellinen joten tuolloin muutama kerran viikossa talleilu ei oikeastaan johtanut suuntaan taikka tosieen ja se tuntui kovin turhalta.  Samoihin aikoihin etsin edelleen vuokrattavaa jonka kanssa pääsisin kunnolla etenemään. Yllättäen Artukaisissa  Glitterin omistaja etsi tammalle vuokraajaa. Ei mennyt kauan kun kokeilukerta oli sovittu ja vuokrasopimus kirjoitettu! Puolenvuoden pienimuotoisen tauon ja hyppytaon jälkeen pääsin vihdoin ja viimein takaisin kunnolla satulaan ja sain rutiineja takaisin. Kun aloin Glitteriä vuokraamaan tavoitteet olivat oikeastaan lähinnä siinä, että pääsisin taas takaisin hommaan käsiksi ja päästä käymään myös valmennuksissa. Valmennuksien myötä päästiin myöskin osallistumaan kisoihinkin. Oikeastaan alkuvuodesta ei mulla ollut minkäänlaista ajatusta saati edes haaveita,että pääsisin kauden aikana  kilpailemaan kunnolla tai lähteä kotitallia kauemmas kilpailuihin. Vaikka loppukausi meni muutamien kilpauluiden suhteen vähän huonommin on tämä kausi kumminkin loppujenlopuksi ollut ehkä paras hevosvuosi sitten vähään aikaan!  Päästiin ahkerasti etenkin kesän aikana kilpailemisen makuun kun päästiin kiertelemään lähiseudun aluekisoissa, löydettiin paras mahdollinen valmentaja jonka silmän alla päästään viikottain hyppäämään, epäonnistuttiin ja onnistuttiin ja ennekaikkea sain taas viettää aikaa tallilla joka alkuvuodesta ei ollutkaan niin itsestään selvä asia!


Glitter on juuri sen tyyppinen hevonen jota tykkään ratsastaa, tarpeeksi kuuma ja säpäkkä eikä sellainen jota saisi koko ajan olla potkimassa eteen. Se on osaava ja tasokas sekä rehellinen. En oikeastaan olisi voinut parempaa vuokrahevosta löytääkkään. 2 kuukautta vajaa vuoden olen nyt Geen kanssa touhunnut ja tamma on kyllä opettanut mulle ihan todella paljon ja siitä on tullut mulle päivä päivältä todella tärkeä! Toivotaan,että vuosi 2015 olisi vähintääkin yhtä hyvä ellei jopa parempi kuin mitä tämä 2014 kausi on ollut! Toivotaan,että päästään yhtä ahkerasti kuin mitä tähänkin asti valmentautumaan sekä kilpailemaan ja ennenkaikkea etenemään sekä kehittymään ratsukkona eteenpäin! 



Millainen on ollut teidän kausi 2014? Toteutuiko suunnitelmat ja tavoitteet vai tuliko matkaan mutkia? 

4 kommenttia:

  1. Kuinka pitkäks se tallimatka tuli Divalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 20-30 min per suunta.. sillon asiaa hankaloitti myös se,että mulla ei vielä ollut edes omaa autoa käytössä :/

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016