BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


4. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 4. Luukku


Itse olen perheestä jossa vanhemmat eivät ole millään lailla hevosihmisiä. Isä on koko ikänsä pelannut jääkiekkoa ja myöhemmässä vaiheessa lajissa myöskin valmentanut.  Tämän myötä isäni yritti aikoinaan saada minustakin jääkiekkoilijaa mutta onneksi toisin kävi! Sen sijaan pikkuveljeni on myöskin koko ikänsä pelannut jääkiekkoa. Isä kun ymmärtää ja tajuaa jääkiekosta kaiken on ymmärrettävää,että pikkuveljeni harrastukseen panostetaan puolet enemmän kuin mitä minun hevosharrastukseeni ja tavoitteet ovat korkealla jääkiekossa! Hevosharrastukseni jää siis aikalailla varjoon jääkiekon ohella. Jääkiekon takia olen asunut pienenä Ruotsissa isäni pelatessa siellä, reissannut ympäri suomea pikkuveljen pelimatkoilla sekä muuten vain kuullut jääkiekosta joka ikinen päivä vuoden ympäri.





















Joskus sitä miettii miten paljon helpompaa kaikki olisikaan jos perheessä olisi muita hevosihmisiä.Todennäköisesti muu perhe panostaisi harrastukseeni nykyisestä puolet enemmän sillä he tietäisivät ja ymmärtäisivät itsekkin lajin päälle. Todennäköisesti itselläni olisi jo oma hevonen ja tavoitteet olisivat korkealla! Tietysti tottakai itselläni on tavoitteita ilman, että perheessä olisikaan hevosihmisiä mutta tavoitteet olisivat varmasti helpommin ja nopeammin tavoiteltavissa mikäli vanhemmat ymmärtäisivät lajin päälle ja haluaisivat antaa kaiken panostuksen, tuen  sekä ajan ratsastukselle! Vaikka vanhempani eivät hevosihmisiä olekkaan eivätkä ymmärrä lahin päälle oikeastaan mitään ovat he etenkin nyt näin viimeisen parin vuoden sisällä yrittäneet oppia ymmärtämään ja kiinnostumaan ratsastusksesta tai ainakin ovat kovin edes esittäneet olevan kiinnostuneita sekä minun avulla ovat oppineet jotakin hevosten sekä tämän harrastuksen päälle! Kisoissa he tykkäävät käydä ahkerasti katsomassa sekä kuvaamassa sekä nyt etenkin tämän vuoden sisään ovat myöskin olleet kovin kiinnostuineita miten ylipäätään muutenkin ratsastus sujuu niin itsenäisesti treenaten kuin myös valmennuksissa.

Vaikka aina kaikki ei mene ihan ymmärrykseen eivätkä vanhempani useimmiten ymmärrä,että hevosten kanssa kaikki ei aina välttämättä ole ruusuilla tanssimista. Tämä harrastus vie kumminkin paljon aikaa,rahaa, lujaa tahtoa sekä sitoutumista ja vastuullistuutta he kumminkin loppupeleissä ymmärtävät miten rakas koko harrastus on minulle ja kuinka paljon haluan satsata tähän harrastukseen! Vaikkei ratsastukseen meidän perheessä samallalailla suhtaudutakkaan kuin mitä jääkiekkoon vanhempani kumminkin tukevat harrastustani vielä tässäkin vaiheessa ja kustantavat siitä osan sekä yrittävät aina parhaansa mukaan aina tarvittaessa auttaa. Tästä olenkin enemmän kuin kiitollinen sillä ilman tätä en todennäköisesti pystyisi ratsastusta edes harrastamaan näinkään useasti viikossa saatikaan näinkään tavoitteellisesti!

Ovatko teillä vanhemmat hevosihmisiä ja jos ei niin miten teidän hevosharrastukseen suhtaudutaan ja miten paljon siihen panostetaan? 

6 kommenttia:

  1. Nyt on pakko kommentoida, tosi hyvin kirjoitettu teksti! Tajusin itse kuinka mukavasti meillä on, kun molemmat vanhemmista ovat hevosihmisiä ja ollut hevosten parissa todella pitkään lapsuudesta asti. Lisäksi suvussamme on muitakin heppaihmisiä. En olisi varmaankaan päässyt kokemaan näin paljon hevosten kanssa, jos näin ei olisi. :) Kiitollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata! :) ja jep sulla on kyllä aisat tosi hyvässä mallissa kun perheestä löytyy niin monta hevosihmistä! Varmasti tuo paljon eri vaihtoehtoja ja aina löytyy joku jolta kysyä neuvoa! :)

      Poista
  2. Meillä on ihan sama, isä on pelannu jääkiekkoo ja myös valmentanut, ja samoin mun veli on pelannu koko ikänsä... Sit mä oon tämmönen heppatyttö, kyllä porukat aina yrittää vähän kysellä kuulumisia ja isä oli kerran jopa kisoissa mulla hevosenhoitajana edellisen hepsun kaa mut saa nähdä miten nyt käy.. Mutsi pelkää sit puolestaa hevosia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalokaveri! meillä äiti tosin ei onneks pelkää hevosia :D

      Poista
  3. Tämä oli hyvä teksti! Itse ajoittain mietin, etten pääse toteuttamaan kunnianhimoisia haaveitani, sillä en saa riittävästi taustatukea perheeltäni. Tämän näkökannan luettuani tajusin, että vaikkei vanhemmat ole kilparatsastajia, löytyy silti tietynlainen ajanmyötä karttunut hevostaito ja sitä myöden vahva usko ja tuki (henkinen ja rahallinen). Suurena syynä varmastikin se että hevoset ovat jatkuvaan omassa pihassa, jolloin jokainen joutuu väkisinkin osallistumaan jollain tapaa. :-)

    Ps. Tykkään tosi paljon blogistasi! <3 mukavaa joulunodotusta!

    Ida/ team hopeless

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja samoin hyvää joulunodotusta sulle! :) jep, varmasti kaikki ois helpompaa jos perheessä ois muita hevosihmisiä mutta silläkin pääsee jo pitkälle vaikkei vanhemmat olisikaan hevosihmisiä mutta ovat kumminkin valmiita tekemään kaiken ja panostamaan niin rahallisesti kuin ajallisestikkin hevosiin :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016