BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 7.Luukku


Tässä vaiheessa vuotta on hyvä vielä hetkeksi palata ajassa taakseppäin ja muistella kulunutta kautta 2014! Mitä kaikkea ehti tapahtua, mitkä olivat tavoitteet, missä onnistuttiin, missä epäonnistuttiin, mihin olin tyytyväinen ja mikä olisi voinut mennä vielä paremmin.

Vuoden 2014 alussa tosiaan hevostilanteeni oli melkoisen epävakaa eikä kunnollista treenikaveria ollut. Glitter astui kuviohin Helmikuussa 2014. Kun vuokrahevonen oli löytynyt ja päästiin käymään valmennuksissa, lähdettiin sen pohjalta luomaan tavoitteita kaudelle 2014. Tavoitteet olivat alkuvaiheessa lähinnä siinä,että saisin rutiineja pikkuhiljaa takaisin. Kun päästiin osallistumaan valmennuksiin päästiin myöskin pikkuhiljaa osallistumaan kilpailuihinkin. 23.2 osallistuin Geen kanssa meidän ensimmäisiin yhteisiin kisoihin naapuritallin harkkakisoihin joissa hypättiin puhtaat radat 70 sekä 80cm luokista.  Ensimmäiset yhteiset aluekisat olivat Raisiossa 13.4 jossa hypättiin seuraluokka 80 sekä alue 90cm puhtain radoin! Kun valmennuksissa sujui ja ensimmäiset kilpailutkin olivat menneet kivasti tavoitteena oli,että saisi hyviä 80 sekä 90 ratoja alle ja loppukaudesta pääsisi pikkuhiljaan siirtymään metrin luokkiin.












Kesä oli kaikenkaikkiiian paras hevoskesä varmaan pitkiin aikoihin! Kisojen sekä valmenuksien lisäksi päästiin touhuamaan Glitterin kanssa kaikenlaista. Maastoiltiin paljon, käytiin baaneilemassa raviradalla, hypättiin maastoesteitä, käytiin uittamassa sekä ihan vain vietettiin rentoja kesäpäiviä!  Meitä onnisti myös kyydeissä sillä päästiin hyvin kulkemaan kesän aikana kisoihin Viivin sekä Pertin kanssa mikä mahdollistikin tämän kaiken! Salossa hypättiin 7.9 meidän ensimmäinen yhteinen metri. Meidät oltiin tuolloin samoissa kisoissa90cm luokasta hylätty joten radalle lähdin sillä fiiliksellä,että kahdesta luokasta ei kyllä hylsyä tule.. Yksi kielto mutta apinanraivolla päästiin kumminkin maaliin!























Tällä kaudella startattiin kisoissa yhteensä 15 kertaa. Joista..
»7 oli aluetason startteja
» 8 seuratason startteja 
» Viidestä saatiin ruusuke
» 4 oli hylättyä

Kisakauden 2014 aikana..
» Hyppäsin noin yli 200 estettä 
» En tippunut kisoissa laisinkaan
»Hyppäsin elämäni ensimmäisen 100cm luokan. 
»Pääsin kunnolla kiertämään aluekisoja. 
»Epäonnistuttiin..
»Sekä onnistuttiin 

























Ensimmäinen tavoitteeni oli saada rutiineja takaisin sekä hyviä 80-90 luokan ratoja alle joista sittten pikkuhiljaa siirtyä isompiin.  Talven aikana valmentajat vaihtelivat mutta kesän aikana löydettiin paras mahdollinen valmentaja jonka valvovan silmän alla päästään viikoittain hyppäämään. Kun 80-90 luokat alkoivat sujua,uskallettiin pikkuhiljaa siirtyä metrin ratoihin. Valmennuksissa kyllä useasti hypättiin suurempaa ilman minkäänlaisia ongelmia.. Kuten olen varmasti useasti tästä puhunut yleensä kisoihin lähdettäessä lamaannnun liian usein radalla ja yksinkertaisesti unohdan ratsataa! Valmennuksissa ratsastan tomerasti ja olen päättäväinen, mutta kisoissa jotenkin tämä kaikki aina unohtuu.Tämä tulee kyllä olemaan yksi kauden 2015 tavoite,  lamaantuminen on pakko kitkeä pois ja on pakko muistaa oppia ratsastamaan samalla tavalla kuin mitä aina valmennuksissakin! 

Yksi tavoitteista oli myöskin kehittyä vuoden aikana ratsastajana eteenpäin. Ja kyllä tämäkin toteutui ainakin jossain määrin. Glitteri  on opettanut mulle ihan hurjasti tämän vuoden aikana ja päivä päivältä olen oppinut sen kanssa koko ajan uutta ja olen päässyt valmentautumaan  ja kehittymään ahkerasti viikoittain!

Olisihan kausi voinut meidän osalta mennä paremminkin mutta jokatapauksessa olen kaikenkaikkiaan tähänkin ihan tyytyväinen. Vasta tällä kaudella pääsin kunnolla kilpailemisen makuun. Ennen tätä kilpaileminen oli kovin epäsäännöllistä. Aina löytyy parannettavaa ja uutta opittavaa ja tästä onkin nyt  hyvä jatkaa uuteen kauteen 2015! Toivotaan,että tuleva kausi olisi vähintääkin yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Uusi vuosi ja uudet kujeet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016