BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


11. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 11.Luukku



Kukapa meistä ei omasta hevosesta haaveilisi.. Itselläni tuo haave ja unelma on ollut ihan pikkutytöstä asti, siitä lähtien kun 6-vuotiaana aloitin ratsastuksen. Haave ja unelma,että vielä jonakin päivänä olisin onnellinen hevosenomistaja! Edelleen haaveilen hevosenomistajuudesta ja toivon,että joka päivä olen lähempänä unelmaani!

Muutama vuosi takaperin keskusteltiin ja mietittin vanhempien kanssa ihan vakavasti pidemmän aikaan oman hevosen ostamisesta. Silloin kehitys tuntui junnaavan paikalla ja ainut tapa jolla olisin päässyt etenemään tuntui olevan oman hevosen hankinta. Näistä pitkistä mietinnöistä sekä keskuteluista tipahdettin kumminkin melko pian takaisin maanpinnalle kun karu totuus iski vasten kasvoja, omaan hevoseen ei tässä vaiheessa olisi vielä varaa vaikka miten paljon oman hevosen haluaisinkaan ja vaikka miten paljon tekisinkään tuon unelman eteen. Hevosen osto ei sinäänsä olisi ollut ongelma vaan ennemminkin se kuinka paljon hevoseen menisi rahaa kuukaudessa. Hevosen osto haaveet siis siirtyivätkin viimeistään siihen vaiheeseen kun itselläni on vakituinen työpaikka ja kun itse pystyisin kustantamaan suurimman osan ilman vanhempieni apua. En haluaisi tai voisi ikinä olla hevoseomistaja mikäli rahaa olisi niukasti vain juuri ja juuri ylläpitämän ja maksamaan hevosen tallivuokra. Kun oman hevosen hankkii täytyy  rahaa olla kyllä sen verran ylimääräistä sekä täytyy osata varautua mysös siihen,että mikäli hevonen sairastuisi taikka tapahtuisi muuta vastavaa olisi aina varaa myöskin kustantaa nämä yllättävätkin kulut.


Itselläni kävi sinäänsä hyvä tuuri kun löysin aikoinaan Divan vuokralle sekä näin myöhemmin Glitterin. Jotenkin näiden vuokrahevosten kanssa ajatus oman hevosen hankkimisesta jäi varjoon kunnes nyt viimeaikoine se on taas vahvasti noussut haaveena mieleen. Vuokrahevosten kanssa pääsin ja pääsen edelleen touhuamaan useasti viikossa. Glitteri on minulla tällä hetkellä siis puoliylläpidossa. Parhaimmillaan tamma on tuntunut melkein kuin omalta  kerta pääsen sen kanssa niin useasti touhuamaan kaikenlaista. Tietysti oma hevonen on aina oma eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Omaan hevoseen sisältyy myöskin paljon vastuuta ja sitoutumista sekä ennenkaikkea paljon rahaa! Vaikka on tapana sanoa,että raha ei tee onnelliseksi niin kovasti se kyllä kumminkin helpottaisi asiaa tässä haaveessa. Karu totuus kun on,että hevosen ylläpitäminen ei todellakaan ole halpaa lystiä ja tähän harrastukseen palaa kyllä rahaa!

Unelmat ovat onneksi on tehty toteutettaviksi ja uskon sekä toivon vahvasti,että kovalla työllä kaikki on saavutettavissa! Tämän unelman ja haaveen eteen olen valmis tekemään kaikkeni jotta jonain päivänä olisin vihdoin onnellinen hevosenomistaja. Ehkä aika näyttää milloin on se oikea aika ja tilaisuus!

Tämän pidemmän alkutekstin myötä päästään itse aiheeseen eli millainen olisi unelmieni hevonen. Tätä kysymystä olette monesti esittäneet kysymyspostaukissa sekä tätä kysymystä olen monesti itsekkin miettinyt. Minulla ei oikeastaan ole kauhean tarkkaa visiota siitä millainen olisi unelmieni hevonen. Olen aina unelmoinut kimosta hevosesta! Aikaisemmin olen aina sanonut,että jos joskus oman saan niin se olisi ehdottomasti ruuna. Nyt kun nykyinen sekä edellinen vuokrahevonen ovat olleet tammoja ei se tammakaan olisi aivan pois suljettu  ;) Viimeistään siinä kohtaan kun sopiva hevonen osuu kohdalle sen tietää,että tämä on se oikea. Listasin kumminkin alas muutamia seikkoja ja ajatuksia siitä millainen olisi mun unelmien hevonen.

»Opetusmestari - Ennenkaikkea hevosen tulisi olla tasokas sekä osaava jotta se pystyisi opettamaan sekä viemään mahdollisimman pitkälle! Hevonen olisi itseäni paljon kokeneempi sekä koulu-,että esteratsastuksessakin.




»Rehellisyys - Rehellisyys on ehdottomasti yksi piirre jota arvostan vahvasti. Hevonen joka yrittää aina parhaansa ja antaa ratsastajalle anteeksi pienet virheet, hevonen joka ei ota kauheasti virheistä itseensä. Voisin sanoa,että Glitter on oiva esimerkki tälläisest hevosesta. Glitter on yksi kilteimmistä sekä rehellisimistä hevosista joita tiedän. Rehellisyyden lisäksi tamma osaa käyttäytyä kaikissa tilanteissa hyvin, se on helppo lastata, käyttäytyy kisapaikoilla hyvin, käyttäytyy maastossa niin yksin kuin seurassakin eikä turhia säpsyile. Haluaisin hevosen jonka kanssa pystyisin rakentamaan vahvan tunnesiteen, että lopulta pystyisin tilanteessa kuin tilanteessa luottamaan hevoseen sataprosenttisesti.

En kyllä kovin monen hevosen selkään uskaltautuisi tälläisissa varusteissa ja kaikenlisäksi  kypärättä  ja vielä hevoselle vieraassa paikassa. Gee on kyllä pommin varma!

»Koko - Haluaisin pienen sekä siron hevosen. Molemmat niin Diva sekä Glitter ovat molemmat olleet sitä kokoluokkaa joka tuntuu itselleni sopivalta. 

»Luonteikas hevonen - luonteikas, eläväinen, iloinen hevonen jotka jossain määrin pystyisivät omalla tavalla vuorovaikutukseen. Pystyynkuollut luonteeton hevonen kuulostaa jo ajatuksena kovin tylsältä.
























Millainen olisi sinun unelmien hevonen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016