BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


15. joulukuuta 2014

Sunnuntain estevalmennus

Moikka! Nämä tavalliset postaukset ovat nyt viimeaikoina jääneet vähän vähemmälle kuvien sekä videoiden puuttuessa. Viikonlopun aikana kävin Geen liikuttamassa perjantaina sekä lauantaina ja eilen sunnuntaina meillä olikin valmennus. Niin pe kuin la gee oli ihan yllättävän mukava ratsastaa, oikein kevyt sekä rento alusta alkaen saakka! Kävin kumpanakin päivänä ratsastamassa vasta ilta myöhäsellä töiden jälkeen joten valitettavasti näistä kerroista ei ole minkäänlaista materiaalia. Pitäisi saada nyt jokupäivä joku kuvailemaan ihan itsenäistä menoakin niin saisi joulukalenterin ohelle ratsastuspostauksiakin tänne pitkästä aikaa!

 Tosiaan eilen sunnuntaina meillä oli jälleen Kaisan estevalkka. Niki pääsi valmennusta videoimaan joten ohessa jälleen koostetta! Aloiteltiin verkkojen jälkeen samantyylisellä kavaletti tehtävällä kuin mitä viimeviikolla mutta tällä kertaa ilman voltteja. Ensimmäinen kavaletti laukassa,-siirtyminen raviin josta uusi nosto ja toinen kavaletti. Gee tapansa mukaan oli jälleen alkuun kovin vauhdikas ja alku olikin vähän hakemista. Kun saatiin tehtävä rullaamaan aloitettiin hyppääminen samanlaisella kahdeksikko tehtävällä pysty-okseri kuin mitä edellisellä kerrallakin, tällä kertaa tosin vain yhdellä puomilähestymisellä. Olen ollut kovin epävarma nyt viimeaikoina paikkojen suhteen ja liikaa jään ajattelemaan sitä paikkaa.. oli siis todella hyvä,että edelisessä valmennuksessa sekä tälläkin kertaa laitettiin ennen estettä apupuomit, sai taas sitä varmuutta omaan tekemiseen!

Tehtävä lähti alkujaan rullaamaan kivasti mutta parin kierroksen jälkeen tuli kohtia kun en saanut hevosta pidettyä ennen estettä ja gee lähti tykittämään kohti estettä oman päänsä mukaan, tämän seuraksena paikka ei osunut ja gee kielsi pari kertaa.Tälläkin kertaa erittäin tärkeää oli,että heti esteen jälkeen piti muistaa ottaa hevonen kunnolla takaisin jottei homma menisi kaahottamiseksi.  Gee oli ihan todella vahva minkä seurauksena en saanutkaan sitä niin hyvin takaisin esteiden jälkeen ja se pääsi juoksemaan kaarteiden läpi. Kahdeksikon jälkeen seuraavaksi perään lisättiin pitkällä sivulla oleva pysty-okseri linja. Aina kun aloitettiin ensimmäiselle esteelle osasin ratsastaa hyvin ja rennosti sisään mutta tehtävää jatkaessa ongelmat tulivat aina seuraaville esteille. Linjaa hypätessä gee lähti taas kaarteen jälkeen tykittämään kohti ensimmäistä enkä saanut sitä ensimmäisillä kerroilla pidettyä kontorillissa. Kaisakin totesi,että musta huomaa kilometrien päähän milloin ratsastan tomerasti ja milloin ote lipsuu. Kun gee pääsi pari kertaa kiikuttamaan jäin itsekkin vain matkustamaan ihan sama asenteella vaikka olisi pitänyt pitää vastaan eikä päästää hevota lähtemään hyppyyn siitä mistä se itse haluaa.  Mitään ongelmaa ei ollut ja loppua kohden homma lähti taas rullaamaan  kun pysyin itse tomerana ja pidin hevosen loppuun saakka ja päätin itse sen paikan.


Linkki videoon

Vaikkei tämänkertainen valmennus ei ihan niin hyvin mennyt mitä viimekertainen jäi kumminkin tästäkin kerrasta (etenkin lopusta) erittäin hyvä fiilis! Kun sain vain geen pidettyä paketissa enkä päästänyt sitä kaahottamaan saatiin todella hyvät hypyt loppuun joihin olikin hyvä lopetella!

4 kommenttia:

  1. Luulen että sun ylävartalos osaks vaikuttaa siihen että Gee nyppää pään laskeutuessa. Palaudut hypystä takas pystyyn niin nopeasti (vaikka et sukellakaan, sulla on hyvä esteistunta), että automaattisesti se nyppäsee päätä ylös. Toki pidempään myötääminen auttaa myös, mutta tää oli vaan mun näkökanta :) Ootte muuten kyllä hieno pari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan palaudun hypystä kyllä tosi nopeasti mika tosiaan saattaa vaikuttaa osittain.. nyt kumminkin kun ollaan joka tunti kiinnitetty huomiota mun käsiin,että oisin kädellä hypyssä kauemman aikaan mukana ei gee ole päätään niin radikaalisti viskonut kuin mitä aikasemmin hypätessä :)

      Poista
  2. Vautsi, kehitys näkyy ihan silmissä! Paljon hallitumman näköistä menoa, jatkakaa samaan malliin ;)

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016