BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


7. joulukuuta 2014

Hyvän mielen valmennus!

Tänään sunnuntaina meillä oli Kaisan estevalkka. Täytyy heti näin ihan alkuun hehkuttaa miten hyvä fiilis jäikään koko valmennuksesta! Ei yhden yhtä kieltoakaan koko tunnin aikana ja pitkästä aikaa lähdettiin valmennuksesta pois iloisin ja tyytyväisin mielin! Niinkuin Kaisakin totesi, meno oli tänään hyvällä tavalla ihan erillaista kuin mitä parina edellisellä kerralla.


Viimeviikon sunnuntain kisoissa 90 luokka oli melkoinen pohjanoteeraus. Kun nyt viimeaikoina kieltoja on tullut useammin on se tottakai vaikuttanut myös huonolla tavalla omaan ratsastukseeni ja luotto hevoseen sekä erityisesti itseeni on hävinnyt täysin. Kun kieltoja tulee ajattelen, että aivan sama miten ratsastan niin jokatapauksessa kiellettään uudelleen ja uudelleen. Kaisa kokosi maneesiin kahden esteen yksinkertaisen ja kivan tehtävän puomilähestymisillä ja ajatuksena oli jo tunnin alussa,ettei tänään tule yhden ensimmäistäkään kieltoa! Verkkojen jälkeen aloitettiin kavaletti tehtävällä. Kavaletti laukassa,-jonka jälkeen siirtyminen raviin maapuomi sekä ympärille voltti ravissa,-laukannosto sekä päädyssä toinen kavaletti laukassa. Gee oli alkuun melkoisen vauhdikas eikä oikein tuntunut ymmärtävän raviin siirtymistä kavaletin jälkeen, tamma olisi vain halunnut mennä lujaa! Pari ensimmäistä kierrosta meni siis melkoisen vauhdikkaasti mutta aikansa kun tultiin tehtävää kummastakin suunnasta gee lähti keskittymään paremmin kierros kierrokselta ja saatiin jo sujuvampia nostojakin ravista kun hevonen oli kuulolla paremmin!



Kavalettien jälkeen siirryttiin hyppäämään kahdeksikolla  kahta estettä puomilähestymisillä. Alussa pari kertaa lähdin viimeisellä puomilla ratsastamaan jalan kanssa eteen vaikka piti vain muistaa itse pysyä mahdollisimman passiivisena ja olla tekemättä puomeilla yhtikäs mitään. Ajattelin lähinnä aluksi,että varmistan varuiksi jalalla,ettei gee pääse vahingossakaan kieltämään. Tätä tehtävää tultaessa piti vain itse pysyä mahdollisimman hiljaa olematta tekemättä yhtään mitään ja päästä ratsastamaan mahdollisimman rennosti sekä rauhallisesti esteille! Alkua lukuuottamatta kun itsekkin lähdin keskittymään paremmin alkoi sujua paremmin kun itse muisti vain puomien aikana olla hiljaa selässä sekä ottaa hevonen hyvin kontrolliin esteiden jälkeen. Tunnin aikana keskityttiin myös jälleen kerran hypyissä mun käteen. Pysty-esteillä hyppyyn mukautumisessa ei mulla ole minkäänlaista ongelmaa mutta etenkin oksereilla saisin myödätä pitempään. Nyt kun okserin jälkeen ei ollutkaan kiire seuraavalle esteelle ja oli hyvin aikaa saada hevonen kontrolliin esteen jälkeen osasinkin mukautua paremmin hyppyihin ja sain käden pidettyä loppuun saakka mukana! Pari kierrosta tultiin tehtävää vielä korotettuna jonka jälkeen lopetettiin siihen kun saatiin hyvät hypyt. Kerrankin olin tyytyväinen valmennuksen jälkeen myös omaan ratsastukseenikin  Hyvä valmennus parempi mieli, ihana gee! :)
Tyytyväinen hevonen valmennuksen jälkeen!


Valmennuksen jälkeen hoidin Glitterin pois jonka jälkeen suunnattiin vielä Geen omistajan kanssa Paattisille päin hoitamaan sekä ratsastamaan tuo 6-vuotias ori jonka selkään itsekkin pääsin torstaina. Niki ratsasti alkuun jonkun aikaa ja  lopuksi itse pääsin vielä kapuamaan selkään. Otin vähän ravia ja  laukkaa sekä loppuun loppuravailin. On tuo kyllä ihan hurjan mukava tapaus! Muistuttaa jotenkin kauheasti Glitteriä mutta vain hieaman isommassa koossa :D Ohessa myöskin pieni kooste tästä tapauksesta. Pahoittelut varmaan blogihistoriani laadun suhteen sukreimmasta  videosta mutta ulkona oli tuohon aikaan jo pilkkopimeää eikä kentän valotkaan valaisseet kuin muutaman sivun joten video on kovin hämärä.. mutta eiköhän tuo sentään tyhjää parempi ole!



Toivottavasti postaus oli mieleisempi sillä pyrin teidän laittamien toiveidenne mukaan kertomaan ja analysoimaan valmennusta tällä kertaa tarkemmin ja pidemmän kaavan mukaan!  :)  (valmennus videostakin tuli tällä kertaa vähän pidemmän puolinen) Vielä on muuten aikaa linkittää omia blogeja TÄHÄN postaukseen mikäli vielä ei ole sitä tehnyt. Hauskaa alkavaa viikkoa! 

8 kommenttia:

  1. Olisi ollut paljon kivempi katsoa video alkuperäisten äänien kanssa, kun nyt tuskin jaksoin loppuun asti katsoa kun oli pelkkää hyppimistä. Muuten kivannäköistä menoa teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekkin tykkään mielummin katosa valmennusvideot niin,että opetus kuuluu mutta valmentaja on toivonut,että mykistäisin äänet! :))

      Poista
  2. näytti tosi paljon paremmilt noi hypyt, hyvä te! :) ja mukavan näköinen oripoika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps ja tuntuskin tosi paljon paremmilta! Kiitos :)

      Poista
  3. Hyvin te meette, paljon este oli korkeimmillaan? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) oon niin huono arvioimaan noita korkeuksia,että en tiedä mitäköhän uskaltaisin heittää... ehkä joku about 110 115cm pintaan? :D

      Poista
  4. Kivan oloinen valmennus! Kelpais mullekin tommoinenkin tehtävä! Tosta ekasta anonyymistä -minä olen itse sitä mieltä, kun sinä moona maksat valmennuksesta, niin eihän se ole aina oikein antaa lukijoille ilmaiseksi kuunnella valmennusta, siis kovin reilua sinua kohtaan. Joten mykistäminen voi joskus olla ihan tarpeen sen takia. Ja kyllä videota jaksaa katsoa, olenhan mä tottunut olemaan ihan kuulematta mitään ääntä videoilta :D

    Tolla oripojalla näyttäis olevan ihanan pehmeää istua laukassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä kiva ja hyödyllinen valmennus sekä tehtävä eilen! :) jep, tykkäisin kyllä joskus pitää valmennus videoissa äänet jotta lukijat pääsisivät vielä vähän paremmin jyvälle. Tosin ymmärrän hyvin valmentajan toiveen,että äänet mykistetään. En tykkää itsekkään kuunnella omaa ääntä missään tilanteessa videolta :D

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016